Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:23:45 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kiedy odbędzie się wystawa  (Przeczytany 4247 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 42

« : Lutego 01, 2012, 07:46:04 »

Witam czy może wiecie gdzie można podejrzeć jakis terminarz wystaw na ten rok ? Najbardziej interesowała by mnie oczywiście Warszawa Umiech

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #1 : Lutego 02, 2012, 09:54:23 »

Większość wystaw odbywa się na jesieni, kiedy ptaki są już wypierzone i się ładnie prezentują. Teraz przeważnie ptaki są przygotowywane do lęgów lub już siedzą na jajkach .Mało kto zaryzykuje teraz narażanie ich na dodatkowy stres.W Warszawie jeszcze nie jest ustalony termin wystawy, być może nastąpi to na Walnym ZjeŹdzie 12.02 2012, a to już niebawem.
Pozdrawiam.

kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 170

« Odpowiedz #2 : Lutego 02, 2012, 07:11:18 »

Witam. Umiech
W Warszawskim Związku jak się nie wezmą do "roboty" to już niedługo nie będzie komu i co wystawiać.
Pozdrawiam. Mrugnicie
Mariusz

rafcio181
Go
« Odpowiedz #3 : Lutego 02, 2012, 09:30:53 »

Ha i to co napisał kanarki.com.pl należy się pochwałka, wielka pochwałka. Z pewnych Źródeł wiem że osoby się wypisują z PZO, bo nie widzą przyszłości.

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #4 : Lutego 02, 2012, 09:33:09 »

A rozmyślałem nad zapisaniem się do związku ale widać muszę to jeszcze przemyśleć .

kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Lutego 02, 2012, 10:12:32 »

Witam. Umiech
Drogi tomek-wawa nie chodziło mi o zniechęcenie cię do wstąpienia w szeregi związku nawet powinieneś się zapisać aby pózniej mieć własne zdanie na pewne tematy. Duy umiech
Jeżeli chodzi o Warszawe to duże miasto i powinno mieć przynajmniej 100 członków w PZO,już nie wspomnę o okolicach Warszawy gdzie mieszka również bardzo dużo hodowców.
Niestety większość z nich należy do innych związków a nie do Warszawskiego.
Gdzieś problem tkwi ,ciekawe gdzie  Co?
Pozdrawiam.
Mariusz

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #6 : Lutego 03, 2012, 11:28:47 »

Jednym z problemów jest średnia wieku członków, a szczególnie brak młodzieży która mogła by wnieść nieco zapału i nowego spojrzenia na działalność związku. Nie znam dokładnie historii bo niedawno zainteresowałem się na poważnie ptakami ,ale z tego co słyszałem to kiedyś w Warszawie był oddział PZHKiPE. Podobno powstały dwa obozy i organizacja podzieliła się na dwie części. Jedna grupa to PZO a druga PZHKiPE. PZO jest do tej pory ,co się stało z drugą frakcją nie wiem. Szukając kontaktu na jakieś stowarzyszenie w stolicy znalazłem się w PZO. Rzeczywiście związek przeżywa trudne chwile i nie wiadomo jak się to zakończy .Jak wspomniałem na początku nie ma komu przejąć sterów i jeżeli to się nie zmieni to selekcja naturalna spowoduje unicestwienie PZO. Ptaki mogą się rozmnażać wsobnie (chociaż to nie zawsze jest wskazane), my nie Mrugnicie Duy umiech (chociażby przez to że płci pięknej jest jak na lekarstwo , a i wiek rozrodczy jest ograniczony)

kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Lutego 03, 2012, 04:35:16 »

Witam.
Drogi Bogusławie masz rację. Spoko
Opowiem jak ja to widzę z mojego punktu .
Brak napływu nowej krwi-związek jest zablokowany przez osoby kierujące związkiem.
Ludzie którzy tam zarządzają nie zdają sobie sprawy że ten związek umiera śmiercią naturalną ale na ich życzenie.
Potencjał tkwi w młodych hodowcach a tu co Co? Co? A tu właśnie nic się nie dzieje w tym kierunku.
A spotkania na Lipskiej raczej nie przypominają spotkania hodowców tylko spotkania seniorów i to jeszcze seniorów dużo palących.
Miejsce seniorów hodowców jest na ławce zasłużonych dla związku od których można się dowiedzieć jak chować ptaki usłyszeć o ich doświadczeniu itd.
Kierowanie związku zostawić nowym członkom może oni mają pomysł jak związek wyprowadzić z dołka,bo raczej gorzej już nie może być.
Moi znajomi którzy byli w związku przez kilka czy nawet kilkanaście lat w tej chwili sami uznają że tam nic się nie dzieje.
A jak się nic nie dzieje to poco tam należeć i jeszcze opłacać składki.
Składkę lepiej opłacić tam gdzie są hodowcy,gdzie są ptaki,wystawy,spotkania z specjalistami itd itd.
Wystawa w chwili obecnej nie przypomina wystaw a raczej zbieraninę ptaków,
których na wystawę związek szuka u handlarzy na giełdzie zoologicznej.
Osobiście należałem do PZO w Warszawie ale to historia.
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem swoją wypowiedzią,ale taka jest prawda.
Pozdrawiam.
Mariusz

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!