Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 11, 2025, 03:57:13 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Budulec na gniazdo  (Przeczytany 3813 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Agata
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 15

« : Marca 01, 2012, 08:32:48 »

Witam,
Czy możecie mi polecić jakieś łatwo dostępne materiały, które mogą posłużyć do budowy gniazda?
W tamtym roku moje samice zbudowały gniazda z bawełnianych nitek i było ok.
W tym roku jedna samiczka z początku nosiła nitki bawełniane i paski gazet (gazety sama sobie rwała). Potem wszystko wyrzuciła.Dałam jej siano i nitki lniane - siana nie brała wcale, nitki lniane z początku owszem, ale póŹniej znów wszystko wyrzuciła. W końcu sama nawrzucałam jej tych nitek do gniazda, bo zaczęła się już nieść. Efekt jest taki, że wysiaduje na gołym gnieŹdzie (wyrzuciła wszystko: siano, nitki lniane i bawełniane). Pozostałe dwie samice też siedzą na gołych gniazdach.
I co z tym zrobić? Co?

CarIvan
Go
« Odpowiedz #1 : Marca 01, 2012, 09:32:06 »

Kup szarpie a jak i to wywalą to niech siedzą na samych wkładach filcowych, młode nie zmarzną, samica je dość ogrzeje.  Mrugnicie

sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 103

« Odpowiedz #2 : Marca 02, 2012, 08:51:19 »

Proponuję zostawić samiczki w spokoju. Jednak włożyłbym do klatek ( nie gniazdek ) pocięte papierowe chusteczki, strzępy tkaniny bawełnianej np ze starego prześcieradła, a może mech i " kitki " z trzciny - czyli coś naturalnego. Niech wybierają.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #3 : Marca 02, 2012, 09:28:53 »

Kupić w aptece lignine- rolka jak się nie myle kosztuje ok. 4zł, może mniej ,nie pamiętam. Wystarczy ją porwać i podać samicy. Bardzo dobry materiał budulcowy.

Agata
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 15

« Odpowiedz #4 : Marca 02, 2012, 11:04:36 »

Dzięki za wszystkie podpowiedzi! Mam nadzieję, że z jajek coś się wykluje.
Pozdrawiam - Agata

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!