Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudzień 30, 2024, 09:25:35 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona główna Pomoc Linki Zaloguj się Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: śmierć młodych ptaków  (Przeczytany 2808 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
starusheck
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Biskupiec

« : Kwiecień 04, 2012, 06:41:51 »

Taki mi sie pojawił problem, może makabryczny. Niemniej interesuje mnie tzw. umieralność młodych ptakó. Chodzi mi o młode juz odstawione do woliery, czy innej wylotki zewnętrznej. Jaka ilość młodych, po lęgach, rok rocznie pada z różnych przyczyn w Waszych hodowlach? Mnie najwięcej pada glosterów :O. Po ostatnich lęgach 3 + 1 harcen.
Pozdrawiam Robert

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 04, 2012, 10:27:00 »

U mnie Glostery takie młode już co są na wolierze to raczej nie padają , może się zdarza że 1 padnie .

Sygnum - D027
kerry
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 04, 2012, 06:43:33 »

Najczęściej przyczyną jest zbyt wczesne odstawianie młodych od samicy oraz zakażenie bakteryjne jelit.U mnie wcześniej miałem upadki 2-5 młodych,teraz już nie.Przede wszystkim dbam wzorcowo o higienę karmienia(mycie poideł codzienne,zakwaszanie ziaren itp.)oraz jak najpóŹniej odstawiam młode,najpierw do małej klateczki ,póŹniej do fruwalki.Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!