Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:00:37 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Młode kanarki  (Przeczytany 12392 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #15 : Czerwca 06, 2012, 01:11:19 »

Damianie,

sory że zabieram głos, bom żłótodziób kanarczany ale to co napisałeś to brzmi jak jakieś...
...czary mary Smutny że w tym roku to ponoć wielu hodowców ma problemy lęgowe.

Co że rok przestęny czy zaćmienie księżyca...?
Sory ale to brzmi jak zabobon.
Kiedyś dawano na msze bo sie kury nie niosły no i mi tak to brzmi Smutny

Nie bierz tego Stary do siebie!

Może wspólnie się zastnówmy czy są jakieś racjonalne powody by był to gorszy rok lęgowy?
Czy poprostu pozbierałaś tylko negatwne opinie.

Czy ktoś twierdzi inneczej, przeciwnie?

Pozdrowionka serdeczne!

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #16 : Czerwca 06, 2012, 02:42:11 »

W moim pierwszym roku legowym 2012 zauwazylam zaleznosc ilosci i jakosci obserwacji do powodzenia. 
Gdybym nie miala tyle okazji i czasu na obserwacje, nie zauwazylabym na czas, ze samczyk niszczy gniazdo samiczce i ja od niego przepedza;  ze pisklaki sa marnie karmione; ze samczyk nie karmi mlodych gdy samiczka siedzi na kolejnych jajkach; albo chocby to, ze sie jeden kanarek zahaczyl pazurkiem przy dzrzwiczkach klatki. 

Mam klatki w salonie - to wlasnie spory plus dla poczatkujacego. 
Teraz wiem, ze jak beda staly w pokoju kanarkowym, bede z nimi posiadywac, zeby wiedziec jak sobie radza. 

W moim stowarzyszeniu tutaj sa hodowcy chwalacy sobie ten rok i tacy, co mocno narzekaja.  Jeden nie ma ani jednego mlodego ptaka.   Nie umiem sobie wyobrazic, zeby w howodlach oddalonych od siebie o 3-4 km takie roznice z powietrza powstawaly.   

Czytalam raz opinie jednego czlowieka, ze wszelkie problemy w hodowli wynikaja z bledow hodowcy. 
Bardzo szeroko rozumiem ten temat i pamietam to zdanie zawsze, jak cos idzie nie tak jak powinno. 

Kanarek2012 - moze to nie jakas dumna liczba, ale jednak calkiem ok przeciez masz tych mlodych.  Ja to slyszalam, jak hodowcy decydowali sie na czwarte legi, gdy im slabo wychodzily poprzednie.   Mrugnicie  Co nie znaczy, ze to popieram - mozliwe, ze ptaki faktycznie jakos niedomagaja i szkoda by bylo je przeciazac. 

Serdecznie pozdrawia
Agata, co po dwoch legach ma 7 pisklakow od 2 parek i jest za ten wynik chwalona w stowarzyszeniu, choc wydaje sie marny na pierwsze oko. 

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #17 : Czerwca 06, 2012, 04:33:30 »

Siwobrody nie chodzi tu o żadne zabobony czy czary mary... lecz miałem na myśli pogodę.. rozmawiam z wieloma hodowcami i rok temu bardzo ładnie się ,,chowały'' młode ,a w tym roku ciężko dogodzić samicom . Moje zdanie jest takie , że może to jest spowodowane zmienna pogodą , ciśnienie itp. nie mam pojęcia ale może. Również zgodzę się ze zdaniem , że niepowodzenia w hodowlach są spowodowane przez błędy Hodowcy lecz nie zawsze i zgodzę się z tym zdaniem w 90 %.  Siwobrody rozumiem Umiech forum nie jest po to by się obrażać jeden na drugiego , czy kłócić lecz aby dyskutować i rozwiązywać problemy. Pozdrawiam Damian Mrugnicie

Sygnum - D027
kanarek2012
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 80

« Odpowiedz #18 : Czerwca 06, 2012, 09:21:01 »

Zgadzam się z waszymi opiniami, ale ze względu na dobro samiczek niektóre zniosły w ciągu dwóch lęgów 10 -11 jajeczek i nie chcę ich przemęczać. A po drugie nie sztuka namnożyć dużo ptaków a póŹniej nie ma co z nimi zrobić jak nieraz jest ciężko sprzedać. Według mnie lepiej jest mieć mniej ptaszków a lepiej wychowane i zadbane. Pozdrawiam. Umiech

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!