Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:22:11 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ptak potrząsa ogonem, leży i ma opuszczone skrzydła.  (Przeczytany 4834 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 32

« : Maja 28, 2012, 10:30:26 »

Przed chwilą zauważyłam, że mój kanarek potrząsał bardzo długi czas ogonem. Teraz leży na żerdzi i ma opuszczone skrzydła. Nie znalazłam nigdzie co to może być i jak mam jej pomóc. Przeczytałam jedynie, że tak nie powinno być.

kerry
Go
« Odpowiedz #1 : Maja 28, 2012, 10:45:16 »

To prawdopodobnie zapalenie jelit,podaj dietę ,woda gotowana,wlej kilka kropel nifuroksazydu do dzioba i podaj w deserówce.Zobacz jaki ma brzuch...

Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Maja 29, 2012, 12:25:32 »

Brzuszek ma różowy i tłusty. Wydaje się dość twardy ale sprężysty. Widzę, że się pierzy bo ma igiełki na brzuchu. Piórka obok kloaki są lekko ubrudzone - żółtozielonkawe. Ale to bardziej wygląda na zatwardzenie, tak jakby nie mogła kupy zrobić i pewnie ją boli. Nie znalazłam nigdzie brzydkiej , zielonej, wodnistej kupy. Mogłam przeholować z makiem no i ostatnio zjadła dużo kolb - może to jej zaszkodziło? Ale innym na razie nic nie jest.
Dieta z ostatnich dwóch dni to Vitakraft Menu, bułka tarta, mak, kolby, miód, ogórek, jabłko.
Ile tych kropel wlać jej do dzióbka?

kerry
Go
« Odpowiedz #3 : Maja 29, 2012, 07:38:57 »

To jest właśnie dawanie rad bez obejrzenia ptaka Umiech.Skoro ma zatwardzenie zupełnie zbędne jest podanie leków.Wyłącz z jadłospisu mak,podaj płatki owsiane oraz len,mają właściwości lekko rozwalniające i zielenina,kawałek jabłka.Niektórzy dodają dobrej oliwy do karmy,możesz spróbować.

Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Maja 29, 2012, 07:22:13 »

Popołudniu dostała dużo kopru i młode listki szpinaku. Spróbuję jeszcze z tą oliwą i lnem. Apetyt ma , ale wciąż strzepuje ogon. Płatki owsiane dostają regularnie.

Eneregaja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Maja 30, 2012, 03:31:08 »

Dziewczynka zdrowa  Umiech NajwyraŹniej przeszło jej po koprze i szpinaku. Dziś dostały drugą porcję.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!