tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376
|
 |
« : Czerwca 27, 2012, 05:24:34 » |
|
W imieniu kolegi kankrajoch zamieszczam ogłoszenie: Sprzedam kanarki rasy lizard, czerwone, złote i srebrne, samce i samice, ptaki w różnym wieku. Kanarki te pochodzą od niemieckiego hodowcy specjalizującego się w lizardach, jest to jego stado podstawowe, które sprzedał z powodu znacznej redukcji hodowli. Ptaki są dorosłe, zdrowe, czysto rasowe, naprawdę świetny materiał do hodowli. Kanarków jest około 50 sztuk, sprzedaje pojedyńczo i w większej ilości. Więcej pod numerem kom. 502-582-311. Zdjecia na stronie www.sportowa-hodowla-kanarkow.pl, http://www.sportowa-hodowla-kanarkow.mojahodowla.net/index.php?id=35b8026e0dc33139d33340Pozdrawiam Wiesław Krajewski
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopada 27, 2012, 08:09:29 » |
|
Tymm,pamiętasz może nazwisko tego niemca. Niesamowite są te czarne nogi !!! Mam nadzieję,że naturalne bo we Włoszech był taki "cwany" niemiec z lizardami ,którego przyłapaliśmy ,ze piękne czarne nogi po złamaniu zaczęły w dziwny sposów w ręku farbować ;p.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 273
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopada 27, 2012, 09:32:51 » |
|
Granos , a po co łamaliście nogi tym biednym ptaszynom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopada 27, 2012, 09:49:57 » |
|
Oczywiście po złapaniu  . Sorki za literówkę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopada 28, 2012, 06:10:40 » |
|
Te lizardy nie mają wysmarowanych nóg, genetyka, słońce i odpowiednie jedzenie dają taki skutek. Hodowca to Diter Trabert. Przywiózł do nas na wystawę oddziałową ostatnie kilkadziesiąt swoich lizardów, gdyż rezygnuje z hodowli kanarków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopada 28, 2012, 06:54:22 » |
|
Tymm,oczywiście żartowałem. Nie można być takim nieufnym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 28, 2012, 09:54:45 » |
|
Granos , a po co łamaliście nogi tym biednym ptaszynom.
Chyba chcieli zobaczyć co jest w środku! Barbarzyńcy! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopada 29, 2012, 06:11:56 » |
|
Granos wiem, że żartowałeś  A ja Ci mówię, to co mi powiedział Niemiec jak go o te ciemne nogi pytałem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopada 29, 2012, 09:42:11 » |
|
Właśnie tak się zastanawiam bo słyszałem dwie zupełnie odmienne wersje o lizardach. Jedna ,ze powinny przebywać dużo na słońcu aby się wybarwić (zarówno nogi jak i pióra)-coś w stylu opalania (wydzielenie melaniny).Drugą wersję znowu słyszałem ,ze ptaki te powiiny przebywać do czasu zakończenia wystaw w pomieszczeniach raczej chronione od słońca aby pióra im nie wyblakły.Szczerze mówiąc jużnie wiem co o tym myśleć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopada 29, 2012, 10:01:59 » |
|
Ten hodowca miał te lizardy podczas pierzenia w wolierach zewnętrznych, najlepszy ptak został oceniony na 92 pkt. Dwa lub czy na 91, kilka po 90 i były też niższe oceny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|