Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:33:49 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Moje ptaki 2012  (Przeczytany 4033 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kerry
Go
« : Padziernika 30, 2012, 07:41:31 »

Witam,przesyłam nowe nagranie,jak zwykle ogromne problemy z nagrywaniem(nagrywam aparatem fotograficznym)ale coś jednak jest.Początki szkolenia,pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=bLKeehW9Yok&feature=youtu.be

Chiara
Go
« Odpowiedz #1 : Padziernika 31, 2012, 10:31:01 »

Pięknie śpiewają Umiech Czy można zapytać, jakiego "nauczyciela" stosujesz- tzn. nagranie śpiewu czy dorosłego ptaka? (Sama mam 2 samce malinois i przymierzam się do zakupu samiczek, więc zbieram informacje- z tego co się dowiedziałam teraz już raczej wszyscy korzystają z płyt CD Umiech).

kerry
Go
« Odpowiedz #2 : Padziernika 31, 2012, 10:48:47 »

U mnie jest i nauczyciel i płyta cd.Niestety,samczy z tamtego roku i starsze nie są rozśpiewane jeszcze na tyle,że ciągle śpiewają9niektóre z ich mają za wysokie tony),więc pozostaje płyta cd.Problem polega na czym innym-nie znam jeszcze na tyle śpiewu malinois by stwierdzić,że dany ptak nadaje się na nauczyciela.Ważne aby był pozbawiony ostrych tonów wykonywanych z otwartym dziobem oraz miał poprawne wykonanie tur dodatnich,bogaty repertuar to też oczywistość.Młode ptaki najchętniej podłapują tony wysokie,dla nas niepożądane,one są dla nich najłatwiejsze.

Chiara
Go
« Odpowiedz #3 : Padziernika 31, 2012, 08:23:43 »

U mnie jest i nauczyciel i płyta cd.Niestety,samczy z tamtego roku i starsze nie są rozśpiewane jeszcze na tyle,że ciągle śpiewają9niektóre z ich mają za wysokie tony),więc pozostaje płyta cd.Problem polega na czym innym-nie znam jeszcze na tyle śpiewu malinois by stwierdzić,że dany ptak nadaje się na nauczyciela.Ważne aby był pozbawiony ostrych tonów wykonywanych z otwartym dziobem oraz miał poprawne wykonanie tur dodatnich,bogaty repertuar to też oczywistość.Młode ptaki najchętniej podłapują tony wysokie,dla nas niepożądane,one są dla nich najłatwiejsze.
Może spróbuj zrobić własnoręczną "składankę" wykorzystując śpiew wodnotoków Oczywiście tych najlepszych) z You.Tube? Ostatnio właśnie czytałam na temat śpiewu malinois, że niektóre tury- np. dŹwięki metaliczne, wręcz powinny być wykonywane z dziobem otwartym- co było dla mnie przyznam się- nowością.

kerry
Go
« Odpowiedz #4 : Padziernika 31, 2012, 09:11:01 »

Nie wszystkie tury śpiewane z otwartym dziobem są wadliwe ale riety tak.Riet to rodzaj zgrzytu,udzieru itp.Słychać to często u malinois,takie ptaki są wykluczone jako nauczyciele.

michel
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 153

« Odpowiedz #5 : Listopada 04, 2012, 04:49:01 »

Kerry! Może kupno tego CD. mogło by Ci pomóc!
http://www.youtube.com/watch?v=ivtt8M_dals&feature=fvwrel

Chiara
Go
« Odpowiedz #6 : Listopada 05, 2012, 06:28:10 »

Ja dopiero zaczynam przygodę z tą rasą. Dlatego też wszystkie wskazówki chłonę jak gąbka Mrugnicie... Do tej pory ciężko było mi się zorientować z opisów poszczególnych dŹwięków (zamieszczone są w książce "Nasz polski kanarek").

Czy ptaki śpiewające raczej cicho (ale melodyjnie, czysto i z dość bogatą ilością tur) są bardzo "wadliwe" czy można to jakoś skorygować? (Mój jeden samiec śpiewa właśnie ciszej- ale być może dlatego że stoi w pokoju gdzie są samce np kolorowe- których śpiew jest głośny)

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!