Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:55:20 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Wystawa Ornitologiczna Mazowsza 2012  (Przeczytany 3692 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Chiara
Go
« : Padziernika 13, 2012, 10:02:47 »

Ja się powolutku szykuję  Duy umiech... Będę i dzisiaj i jutro- mam nadzieję że zdjęcia można będzie robić? (Przepraszam za banalne pytanie, ale już tak dawno- od dziecka- nie byłam na wystawie kanarków i egzotyki...). Dlatego mam emocje większe niż jak jadę wystawiać np. swoje psiaki Mrugnicie

Chiara
Go
« Odpowiedz #1 : Padziernika 14, 2012, 12:46:37 »

Wystawa choć nieduża, moim skromnym zdaniem- udana Umiech. Kanarki kolorowe, ształtne, śpiewające, sporo drobnej egzotyki, kilka dużych papug...

W załącznikach zamieszczam kilka zdjęć z wystawy. Najpierw kanarki:

złota izabela:

Kolorowe:

Kędzierzawe padwańskie:

Fiorino:

Chiara
Go
« Odpowiedz #2 : Padziernika 14, 2012, 01:04:56 »

Drobna egzotyka:

Amadyny wspaniałe:

Zeberki, amadyny stepowe, astryldy trzcinowe i in.:

Srebrnodziobki (Lonchura malabarica)

amadyny diamentowe:
http://i48.tinypic.com/r1itsz.jpg

Ryżowce siwe:
« Ostatnia zmiana: Padziernika 15, 2012, 11:57:31 wysane przez jot-ka11 » Zapisane

Chiara
Go
« Odpowiedz #3 : Padziernika 14, 2012, 01:26:38 »

Papugi, większa egzotyka itp.:

żako- "maskotka wystawy" o imieniu Oskar Umiech :

Błyszczaki Purpurowe:

Przepiórki chińskie:

Wystawowa Papużka Falista (WPF):

I jeszcze trębacze paryskie:

Mam o wiele więcej zdjęć, jeżeli ktoś rozpoznał swoje ptaki i chciałby zdjęcia, chętnie prześlę na e-mail.

przygoda
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 27

« Odpowiedz #4 : Padziernika 14, 2012, 08:14:41 »

Wystawa malutka ale jak zawsze pięknie było ;-)

kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 170

« Odpowiedz #5 : Padziernika 14, 2012, 09:01:38 »

Witam.
Bardzo cieszę się że się podobało.
Mam nadzieję że za rok będziemy mogli zaprezentować bynajmniej drugie tyle ptaków.
W imieniu ZARZ¡DU PZO pragnę bardzo serdecznie podziękować wszystkim zwiedzającym za przybycie na naszą wystawę.
I obiecać że postaramy się aby za rok było więcej hodowców wystawiających i więcej ptaków do obejrzenia.
Niemniej jednak uważam że jak na nowy i młody Zarząd udało nam się stanąć  na wysokości zadania.
Dziękuje.

Pozdrawiam.
Mariusz

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #6 : Padziernika 14, 2012, 10:01:03 »

Szanowny Zarządzie i Drodzy Organizatorzy,

dzięki za wysiłek, trud i pracę!
Wystawa SUPER!!!

Siwobrody

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Chiara
Go
« Odpowiedz #7 : Padziernika 15, 2012, 09:51:35 »

Mnie też bardzo się podobało Chichot. Nie mówiąc o wielu rasach kanarków (min. czerwonych kobaltach) była przepiękna egzotyka- od kubaników po np. błyszczaki purpurowe...(i cały szereg odmian np. amadyn, zeberek, ryżowców, astryldów).

Na wystawie- poza znajomymi z PZO- miałam okazję poznać kolegę Siwobodrego (pozdrowienia) i koleżankę Monikę również z forum (również pozdrawiam i do zobaczenia).

Zdjęć mam ok. 100 sztuk- nie sposób je zamieścić, starałam się "obcykać" całą wystawę- więc jeśli ktoś z forumowiczów coś wystawiał, a chciałby mieć zdjęcia- proszę o kontakt na pw, prawdopodobnie się znajdzie.

Świetnym pomysłem była loteria na której można było wygrać kanarka i artykuły dla ptaszków Chichot- sporo dzieciaków miało niezłą frajdę z wygranego ptaszka Umiech.

Ja wróciłam do domu z nowym "przybytkiem" Duy umiech który cieszy właśnie moje oczy Duy umiech

P.S. W poście moim "powyżej" zdjęcie zatytułowane "zeberki timorskie" wkradł się błąd- w rzeczywistości na zdjęciu są amadyny diamentowe. Przepraszam i jeżeli Moderator znajdzie chwilkę- prosiłabym o zmianę podpisu.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!