Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:43:31 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Rodzinna kanarkow i klatka  (Przeczytany 3854 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
sarli
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

grecja
Wiadomoci: 18

« : Listopada 12, 2012, 09:11:23 »

Witam posiadam 5 kanarkow rodzicow i 3 mlodych(wszystkie samce).W tej chwili trzymama je wszystkie razem w klatce ferplast piano 6(87/47/76)Czy Waszym zdaniem powinnam rozdzielic ptaszki do mniejszych klatek czy moga mieszkac razem?Z gory dziekuje za pomoc Umiech

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec
Wiadomoci: 258

« Odpowiedz #1 : Listopada 12, 2012, 09:22:56 »

Witaj!

Teoretycznie wszystkie samce, jak trochę wydorośleją młode mogą się zacząć bić ze sobą , myślę ze chociaż masz fajną dużą klatkę to jednak będzie za mała na czterech chłopaków, którzy za chwile zaczną rywalizować o względy jednej samiczki. Dodatkowo z tego co czytałam , jeśli już trzyma się razem samce- to w ilości nieparzystej -więc możesz braci spróbować przenieść do jednej dużej klatki.  W dużej wolierze każdy samczyk znajduje sobie swój rewir i może być spokój - zwłaszcza bez podgrzewającej atmosferę samiczki. Zwykle jednak samczyki  trzyma się osobno. 

sarli
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

grecja

« Odpowiedz #2 : Listopada 12, 2012, 09:26:32 »

Dziekuje.W tej chwili bracia maja 8 miesiecy i klutnie sie zdarzaja ale zazwyczaj tylko wieczorem o miejsce do spania ;)Czy jesli oddziele samicze i zostawie tate z maluchami w obecnej klatce bedzie ok?Czy lepiej kupic 5 mniejszych klatek.Moge kupic klatki o wymiarach 57/30/40

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec
Wiadomoci: 258

« Odpowiedz #3 : Listopada 12, 2012, 09:36:46 »

Nie mam doświadczenia  w tym względzie żadnego - bo mam tylko jednego kanarka, więc mogę służyć tylko teorią wyczytaną na forum, ale jeśli do tej pory nie ma wojen to możliwe że spokojnie przezimują tak jak jest teraz, problemy mogą zacząć się jak przyjdzie okres lęgowy a młodziaki dojrzeją. Zależy też jaka to rasa kanarków- podobno glostery to spokojniejsze, bardziej "pokojowe"  ptaki . Mój chłopak musiał być osobno już po pierwszym pierzeniu bo  zaczęli z bratem rywalizować.
Sama jestem ciekawa ja by się to udało,  bo fajnie byłoby mieć kilku chłopaków razem , ale generalnie doświadczeni bardziej ode mnie miłośnicy i hodowcy ,odradzali mi takie rozwiązanie na zasadzie może będzie dobrze, ale mogą być poważne wojny. 

jares2
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

małopolskie
Wiadomoci: 55

« Odpowiedz #4 : Listopada 12, 2012, 09:42:53 »

Witam do czasu kiedy śię nie bija to mogą byc razem ,ale prędzej czy póŹniej (jeśli planujesz lęgi) zaczną się bić  ,więc jeśli masz możliwość to porozsadzaj je do osobnych klatek .Klatka 57/30/40 spokojnie wystarczy na 1 samczyka

JANUSZK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 35

« Odpowiedz #5 : Listopada 13, 2012, 12:34:39 »

Osobiście stosuję uniwersalne klatki 40 cm. Zupełnie wystarczają na pojedyńczego ptaka, a w sezonie
lęgowym słuza jako spustówki. Tą dużą klatkę używaj jako fruwarke, trzymając tam ptaki raczej tej
samej płci

sarli
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

grecja

« Odpowiedz #6 : Listopada 13, 2012, 11:41:15 »

Dziekuje za odpowiedzi.Ptaszki porozsadzam do oddzielnych klatek a ta duza dam papuzka falistym.Beda mialy nowy dom Chichot

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!