Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:43:07 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ile nasion białej sałaty dziennie?  (Przeczytany 3325 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« : Stycznia 24, 2013, 09:49:50 »

Moja samica "pochłania" dziennie 2 łyżeczki nasion. Kanarki maja wolny dostęp do nich i praktycznie na cały dzien zjadają taka ilość-głównie samica. Czy to nie za duzo? Czy dawac jej tyle ile jest w stanie zjeść czy jakoś ograniczać? Poza tym oczywiscie kiełki, mieszakni innych nasion, jabłko, pokarm jajeczny,itp

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #1 : Stycznia 25, 2013, 10:02:30 »

Jeżeli twoja samica zjada 2 łyżeczki samych nasion sałaty + jeszcze kiełki , jajko itd to zdecydowanie za dużo i ci się pewnie już zapasła Umiech Ja jeżeli podaję dajmy na to kiełki czy jajko czy jakiś owoc to zmniejszam dawkę dzienną pokarmu jaki mają cały czas ( ziarna ) do pół łyżeczki i nawet tak karmiąc mam niektóre samce podpasione. Polecam podawać codziennie coś innego ,a nie codziennie wszystko.

Sygnum - D027
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #2 : Stycznia 25, 2013, 11:40:20 »

OK , dzięki za info. Co prawda nasiona były dopiero od 2-3  dni, ale apetyt jest niesamowity Umiech

tango1780
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 24

« Odpowiedz #3 : Stycznia 27, 2013, 03:35:08 »

jaką ilość ziaren podawać na jednego ptaka
chodzi mi o to aby nie było za dużo lub za mało
u mnie zjadają wszystko co im podam i dodam, że są lekko zapasione i dlatego pytam bo nie chcę ich głodzić i staram się podawać mniej ale troszku się "boję" że mogę je zagłodzić Smutny

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!