mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 164
|
 |
« : Lutego 22, 2013, 09:23:11 » |
|
Pierwszy raz "przygotowywalismy się" do lęgów, a kanarki wogóle nie wykazuja soba zaiteresowania, ani wydłuzenie dnia, ani mieszanki ziaren na legi, ani nasiona sałaty, ani kiełki ani... I tak sobie myślę, gdy nie robilismy nic poza włożeniem gniazdka do klatki kanarki zawsze składały jaja, a teraz robią sobie cyba z nas jaja:))))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elblinkers
Uczeń1
Nowy użytkownik
K-CE
Wiadomoci: 60
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lutego 22, 2013, 09:47:46 » |
|
Miałem ten sam problem. Tylko, że u mnie samica zaczęła się nieść jeszcze przed wpuszczeniem samca. Po 1 jajku zniesionym "na sucho" wpuściłem samca i kolejny problem, bo wogóle nie wykazywał zainteresowania samicą mimo, że by rzbudzany dużo wcześniej. Samia zniosła jeszcze jedno jajko niestety też nie zalężone. Teraz jest już OK wykluły się pisklęta aja 3 i 2 dni. Myślę, nawejeli nie uda Ci się 1 lęg drug już napewno pódjdzie dobrze. Też czasami mam wrażenie,że im bardziej się staram tym gorzej. Na marginesie mieszanke jajeczną podawałeś? Podejrzewam, że tak ale nie wypisałś więc pytam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lutego 22, 2013, 09:51:05 » |
|
Podawaliśmy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elblinkers
Uczeń1
Nowy użytkownik
K-CE
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lutego 22, 2013, 09:54:18 » |
|
Tak myślałem  A na marginesie sorki za błędy- baterie w klawiaturze mi sie wyczerpują od kiedy są rozbudzane?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lutego 22, 2013, 10:01:22 » |
|
Od około 10 stycznia....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elblinkers
Uczeń1
Nowy użytkownik
K-CE
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lutego 22, 2013, 10:21:43 » |
|
Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że to troszeczke za wcześnie. Samica interesuje się wogóle gniazdem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lutego 22, 2013, 10:27:26 » |
|
Zero zainteresowania ( 2 samice). Samce ładnie spiewają. Chętnie jedza nowalijki Nie wiem czy wyjąc gniazdka? Poczekać 2 tygodnie i potem znów włozyć?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elblinkers
Uczeń1
Nowy użytkownik
K-CE
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 22, 2013, 10:33:38 » |
|
U mnie było dokładnie tak samo. Samce śpiewały idealnie, samice wiły gniazda, a po połaczeniu w pary nic. Wydaje mi się, że tylko cierpliwość może tu pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prohax0r
Uczeń1
Nowy użytkownik
Rzeszów
Wiadomoci: 35
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lutego 23, 2013, 05:41:55 » |
|
Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że to troszeczke za wcześnie. Samica interesuje się wogóle gniazdem?
Ja pobudzałem ptaki od połowy grudnia, w połowie stycznia miałem pierwsze młode.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elblinkers
Uczeń1
Nowy użytkownik
K-CE
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 23, 2013, 06:20:50 » |
|
Ja pobudzałem ptaki od połowy grudnia, w połowie stycznia miałem pierwsze młode.
Ja samca pod koniec listopada, samice na początku grudnia, a młode są dopiero teraz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prohax0r
Uczeń1
Nowy użytkownik
Rzeszów
Wiadomoci: 35
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 23, 2013, 08:07:43 » |
|
Ja samca pod koniec listopada, samice na początku grudnia, a młode są dopiero teraz. Też zależy kto co podaje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elblinkers
Uczeń1
Nowy użytkownik
K-CE
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 23, 2013, 09:42:22 » |
|
Ja podaje mieszanke jajeczna z suszoną pokrzywa, kiełki, dodatkowo jabłko, tarta marchew, brokuł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 23, 2013, 09:58:51 » |
|
...i jeszcze kolby jajeczne....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elblinkers
Uczeń1
Nowy użytkownik
K-CE
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 23, 2013, 10:13:43 » |
|
Też mogą być jak najbardziej. Ogolnie do tego wszystko co ma dużo witaminy E jak kiełki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwietnia 18, 2013, 08:27:35 » |
|
Noi pewnie po ptakach (legach) Jeden samiec zupełnie zwariował:) najpierw śpiewa potem każe karmić sie przez samicę a w końcu wchodzi do gniazdka i siedzi w nim, a druga para ech szkoda pisać....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|