Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:56:09 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Nominacje do Wystawy Roku 2013  (Przeczytany 8917 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Granos
Go
« Odpowiedz #15 : Grudnia 28, 2013, 05:07:38 »

Wystawa GLOSTER SHOW POLAND 2014 (jak sama nazwa wskazuje) odbywać się będzie w 2014 r. więc będzie ją można zgłosić w nominacjach do wystawy roku 2014 (nominacja już za rok).

A nie powinnismy tego plebiscytu przeprowadzac jako sezonu wystawowego 2013-2014? Moim zdaniem byłoby to bardziej logiczne. Nie wydaje mi się aby kolejna edycja była przeprowadzana tak pozno. Jestem pewien ,ze ta wystawa będzie się odbywala przed OMP. Kazda Federacja jak udostepnia kalendarz wystaw to robi to jako sezon 2013-2014. A co jak tak jak mowie druga edycja będzie wcześniej? Do następnego plebiscytu zglozimy dwie wystawy Gloster Poland Show?

Bartek a ty teraz do mnie pijesz?

Do wszystkich ,którzy wręcz już chorobliwie zaczynają się uczepiać każdej byle pierdoly. Chaos w ustawienie kolekcji? Zle rozplanowanie regalow? Ptaki scisniete na giełdzie? Sory ale chyba do końca nie jesteś swiadomy tego co piszesz.3 z 10 Twoich punktow sa po prostu aby się uczepić,z alkoholem tak jak mowilem moim zdaniem mocno przesadzone a harceńskie....regulamin pozwalal tak postapic Organizatorowi,hodowcy zabrali ptaki-dla mnie koniec tematu.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #16 : Grudnia 28, 2013, 05:21:12 »

Chaos w ustawienie kolekcji? Zle rozplanowanie regalow? Ptaki scisniete na giełdzie? Sory ale chyba do końca nie jesteś swiadomy tego co piszesz.3 z 10 Twoich punktow sa po prostu aby się uczepić
Widać że nie byłeś na solidnie i właściwie zorganizowanej wystawie w Niemczech czy Holandii. Gdzieś na forum był zamieszczony film z youtube obejrzyj sobie i porównaj z Czeladzią. Bylem na Czeladzi i dlatego tak to opisuję jak zaobserwowałem i nie czepiam się bo jestem daleki od pomówień czy oszczerstw przeciwko organizatorom a naświetlam co moim zdaniem jest na minus. Giełda to jeden wielki motłoch jak na targu przekupek, smród, dym z fajek a ptaki popakowane po kilkadziesiąt w jedną klatkę, owszem były i pojedyncze sztuki w klatkach ale to wyjątki, ciasno bo pozwolili na giełdzie sprzedawać każdemu kto chciał zamiast tylko tym co wystawiają się na wystawie z ptakami do oceny a wiesz dlaczego na to pozwolili - bo zbierali opłatę za handel.To już w Łodzi mieliście lepiej to zorganizowane (na tej wystawie też byłem) choć ilość ptaków nie powalała na kolana podobnie jak sama jakość ptaków.  Umiech

Granos
Go
« Odpowiedz #17 : Grudnia 28, 2013, 06:05:12 »

Bylem na Mistrzostwach Niemiec,bylem 2 razy w Reggio,bylem na exocie Olomuniec i wszedzie sposob sprzedazy ptakow byl podobny. Robicie jąk zwykle polskie piekielko. Zawisc jaka widac w tym narodzie na kazdym kroku jest przerazajaca.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #18 : Grudnia 28, 2013, 06:20:43 »

Granos byłem w tym roku w Zwolle i widziałem jak wygląda giełda ptaków, ta co była w Czeladzi to nieporozumienie byle ściągnąć pieniądze od sprzedających za możliwość sprzedaży. Zawistny nie jestem raczej obiektywnie oceniam to co widziałem. Warunki w jakich były ptaki sprzedawane w Czeladzi oraz to jak wyglądały na dnie klatki z ptakami wystawianymi w konkursie są nie do przyjęcia ale skoro według Ciebie są one prawidłowe i nienaganne to faktycznie nie mam co z tobą dyskutować.   

Granos
Go
« Odpowiedz #19 : Grudnia 28, 2013, 07:44:58 »

Owszem,chyba w takim razie nie ma o czym dalej rozmawiać. Ostatnia rzecza jaka wpadlaby mi do glowy to uczepiać się w jaki sposób były sprzedawane ptaki na OMP (nie mowie o papierosach a jedynie o jak to nazwales "upchnięciu ptakow") Pod tym względem wszystko było jak najbardziej prawidłowo. Niemcy,Balgowie czy Holendrzy z tego co widziałem rzeczywiście preferują sprzedaż po dwa ptaki w telewizorku i tyle. Na polodniu wygląda to już bardzo podobnie jak u nas. Ale tech chyba polodniowcy ogolnie hoduja więcej ptakow w swoich hodowlach. Dla mnie czepianie się nic więcej. Jeśli chodzi o klatki wystawowe to rzeczywiście,ten jeden raz organizator powinien wymienić papier.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #20 : Grudnia 28, 2013, 07:54:25 »

a jedynie o jak to nazwales "upchnięciu ptakow
Bartek jak określisz widok gdy dwa kakadu różowe są w telewizorku wielkości wystawego?, jak określisz gdy w klatce o rozmiarach 40x30x 30 jest (specjalnie liczyłem) 36 kanarków, co powiesz gdy w takiej klatce jakiej używają do uczenia śpiewu kanarków tej małej jest upchnięte 12 amadyn? co powiesz jak w klatce wielkości telewizorka wystawowego jest 8 gołabków diamentowych? to twoim zdaniem jest 
Pod tym względem wszystko było jak najbardziej prawidłowo.
Co?

Taki widok to 80% sprzedających na giełdzie serwowało, owszem były wyjątki o jakich napisałem wcześniej ale nieznaczna ilość była takich sprzedawców którzy widać było że z sercem do ptaków podchodzą a nie traktują ich jak mięsa handlowego. I ja się czepiam? Wybacz że ośmieliłem się wogóle zabrać głos.  Mrugnicie

Granos
Go
« Odpowiedz #21 : Grudnia 29, 2013, 12:29:09 »

zdania nie zmienie,przykro mi

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #22 : Grudnia 29, 2013, 03:29:06 »

Witam.Pragnę zgłosić Jurajskie Otwarte Mistrzostwa PZHKiPE w Kłomnicach,oddział Częstochowa. Duy umiech

R038
Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!