Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:22:09 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czy czyścić budkę z pisklakami amadyn?  (Przeczytany 8992 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
myszaq
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Poznań
Wiadomoci: 74

« Odpowiedz #15 : Czerwca 08, 2014, 01:54:27 »

Sąsiadów wyeksmitowałam w piątek po południu (mieli dwa niezalężone jajeczka, więc nawet obyło się bez strat). Parce z pisklaczkami dałam trochę odsapnąć - wiecie, żeby tak nie robić wszystkiego na raz. Ale - ku mojemu zdziwieniu - nawet mimo tego, że druga połówka klatki byłą już pusta, to samiczka i tak wieczorem kombinowała, jak tam zajrzeć, i była bardzo zainteresowana co też jest po drugiej stronie. Tak więc dziś rano rozmontowałam przegródkę powiększając klatkę, i... karmią! Na szczęście karmią! Chichot Nadal samczyk nieco więcej niż samiczka, ale ona też wlatuje, i nawet jakby troszkę przestała się obijać Mrugnicie

Do tego narzuciłam na klatkę od strony budki dodatkową szmatkę, żeby to moje podglądanie (które naprawdę już ograniczam) było jeszcze bardziej dyskretne.

Bardzo dziękuję Wam obu za rady i za cierpliwość. Przyznam, że nigdy bym się nie spodziewała, że największym problemem, na jaki natknę się przy lęgach, będą sąsiedzkie romanse Chichot Cóż, człowiek uczy się całe życie, następnym razem będę już sporo mądrzejsza (i na wszelki wypadek - uzbrojona w młynek Jzyk ).

Now, bring me that horizon...
CarIvan
Go
« Odpowiedz #16 : Czerwca 09, 2014, 05:48:18 »

Maluszki świetne no i jak widać na zdjęciu dwa będą żółte.  Mrugnicie

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!