Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 11:06:11 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Polska - Czechy  (Przeczytany 10897 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #15 : Kwietnia 20, 2015, 04:50:12 »

W przeciwieństwie do Ciebie,chociaż staram się myśleć.
I napisz jeszcze,że konwój był gotowy,kierowcy dwaj,silnik odpalony i sprawa się rypła,bo nie dostarczyłem ptaków Umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #16 : Kwietnia 20, 2015, 06:03:35 »

W przeciwieństwie do Ciebie chociaż staram się myśleć.

Nie uważasz, że zwracasz się do mnie w niegrzeczny sposób?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #17 : Kwietnia 20, 2015, 08:57:56 »

Masakra. To puchary są ważniejsze od samego konkursu?

dokładnie tak

Nie przejmują się tym ile punktów ptaki dostaną tylko tym że hodowca może pucharu nie dostać. Powinno się liczyć to że wygra, a co dostanie w "nagrodę" to najmniejszy problem. Ręce opadają.

Punkty to jest coś napisane w książce, która w styczniu pójdzie na podpałkę. A puchar stoi na półce przez lata.
Oczywiście są tacy, co zwracają uwagę na punktację, ale... punkty raz są takie, raz inne i tak po prawdzie wynikami jednego konkursu nie ma się co sugerować i o tym przekonałem się już na samym początku. Specjalnie wystawiłem dwa ptaki które miały jakiś 1 cm różnicy w wielkości. I za wielkość dostały taką samą liczbę pkt. Taki drobny eksperyment.

Każdy hodowca jest wypisany w katalogu, to jeśli któryś chce mieć się czym pochwalić przed rodziną i znajomymi to równie dobrze może pokazać katalog gdzie będzie napisane że Józio jest mistrzem Polski.
No ale nie których rzeczy nie da się zmienić, bo by się pół Polski obraziło że są rozety a nie puchary, ale trudno jeśli ktoś woli dorabiać półki i kolekcjonować puchary.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #18 : Kwietnia 21, 2015, 04:31:39 »

W przeciwieństwie do Ciebie chociaż staram się myśleć.

Nie uważasz, że zwracasz się do mnie w niegrzeczny sposób?

Nie muszę być specjalnie grzeczny,co nie oznacza,że jestem chamem.To tylko szczerość.
Nie daję już rady z tymi infantylnymi,krążącymi gdzieś w meandrach absurdu, wywodami.

Klapuch,Rada Federacji musi dążyć do tego,co jest napisane w statucie §11,przez podejmowanie działań zapisanych w §12.
Innymi słowy,§12 jest tym,czym powinniście się zajmować.Wszystkim.Ale sami nie dacie rady.A nikt nie chce wam pomóc.
Na podstawie §20,każdy jest winien pańszczyznę.Czy wszystkie związki się wywiązują?Macie pełne prawo zacząć wymagać.
Musicie więc jakoś podzielić robotę.

Na razie realizujecie jedynie niektóre punkty z §12.Śmiem twierdzić,że tylko to,co jest wam bliskie.Ale reszta kuleje.
Jest już ten protokół z Walnego?Może niech każde stowarzyszenie odpowiada za jeden punkt?
To was odciąży a hodowców zaangażuje.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #19 : Kwietnia 22, 2015, 06:33:08 »

Klapuch,Rada Federacji musi dążyć do tego

Ale to nie jest Wortal RF PFO tylko hodowców kanarków.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #20 : Kwietnia 25, 2015, 07:53:51 »

Co nie zmienia faktu,że PFO jest źle zarządzana.
I ja się na to nie zgadzam Umiech

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #21 : Maja 01, 2015, 03:14:56 »

Cytat: papuga  Kwiecień 18, 2015, 07:31:10
Czy jesteście w stanie rozpoznać nasze prestiżowe OMP? Jak się one mają do wystawy w Czechach?

Oczywiście, nasze ptaki są opisane i punktowane Uśmiech
Byliśmy na tych samych Mistrzostwach? Owszem na klatkach wisiały karty ocen, ale opisane to one wcale nie były. jak się dobrze przyjrzeć to widać na moich zdjęciach puste miejsca na kartach ocen.

Czy musimy mieć tyle różnych rodzajów klatek? Czemu to ma służyć?
Niczemu, po prostu nie stać nas na kupno jednolitych klatek. Hodowcy, kupujący klatki z płyty czy dykty za 30 zł, nie kupią nagle klatek za 80 zł, zwłaszcza, że klatek jest ciągle za mało i zawsze ich brakuje.
A ja kupiłem ostatnio 12 jednorazówek za oszałamiającą kwotę 200 zł. Klatki identyczne ja te z Ołomuńca. Po 30 zł/szt. mogę sprzedać Ci każdą ilość tych klatek. Po co masz kupować po 80 zł.

Skoro już temat oszczędzania został poruszony, to zamiast pucharów i medali można by dawać rozety, w końcu na rozecie będzie podane miejsce jakie zajęły ptaki hodowcy to takie rozety powinny wystarczyć, a zaoszczędzone pieniądze zostaną i można je zagospodarować na coś innego.
Nie można! PFO wychodzi bowiem z założenia, że im większe puchary i im więcej pucharów tym bardziej udana i okazała wystawa.

Masakra. To puchary są ważniejsze od samego konkursu? Nie przejmują się tym ile punktów ptaki dostaną tylko tym że hodowca może pucharu nie dostać. Powinno się liczyć to że wygra, a co dostanie w "nagrodę" to najmniejszy problem. Ręce opadają.
Takie jest stanowisko Rady Federacji i nic na to nie poradzimy.

Dziwi mnie,że młodzi ludzie nie mają w sobie chęci wystartowania z najlepszymi.
Czasem mam wrażenie,że nie start,ale wygrana się liczy.
Hoduję to,czym wygram.
I wszystkich interesuje tylko swoje podwórko.
Nie każdy hodowca chce wiedzieć ile warte jest to wyhodował. Widocznie są tacy co stawiają na ilość pucharów. Tacy widocznie popierają obecne działania PFO, a potem cały rok się cieszą pucharami za kolekcję 320-340 pkt lub pojedynkę 82-85 pkt.

Specjalnie wystawiłem dwa ptaki które miały jakiś 1 cm różnicy w wielkości. I za wielkość dostały taką samą liczbę pkt. Taki drobny eksperyment.
Zajrzyj do standardu rasy wystawionych ptaków. Może oba ptaki spełniały (lub nie spełniały) jednocześnie wymiary wielkości standardu.

« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2015, 07:06:58 wysane przez Jacky » Zapisane

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #22 : Maja 01, 2015, 07:09:55 »

Papuga, piszesz, szkoda tylko, że nie wiele ma to wspólnego z rzeczywistością. Zaprzeczasz tylko wypowiedziom, ale nic z tego nie wynika.
To nie PFO ustala puchary. A jednorazowa klatka za 30 zł? To jak ktoś wystawia 5 kolekcji to ma wydać 600 zł na jednorazowe klatki?

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!