Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:41:09 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czerwone odchody  (Przeczytany 11293 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Agnes 35
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 8

« : Marca 19, 2016, 04:30:05 »

Witam,
Może jestem przewrażliwiona, ale na wszelki wypadek chciałam zapytać i się poradzić. Od tygodnia mam kanarka. Jest bardzo żywiołowy, wszystko go ciekawi, w klatce co chwile czymś się zajmuje, dziś parę godzin polatał po mieszkaniu, wspinał się po firance i coś próbował w niej wyskubywać. po czym wrócił do klatki coś przekąsić. Wygląda na to, ze wszystko jest ok poza jego kupkami, które od wczoraj mają czerwonawy, różowawy kolor, są też brązowawo białe. Na początku robił czarno białe. Tosiek do jedzenia dostaje pokarm Maciuś Lux, piasek dla ptaków firmy fauna&flora o zapachu pomarańczowym, kolbę firmy Stick aktualnie miodową, jabłko za marchewką chyba nie przepada ( raz dzióbnął i to było na tyle :-). Czy powinnam się martwić tymi odchodami? Bardzo proszę o odpowiedź

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #1 : Marca 19, 2016, 04:58:10 »

oprócz marchewki dostaje jeszcze jakąś karmę koloru czerwonego? ten piasek ma tylko zapach pomarańczowy, czy kolor też?
najlepiej jakbyś wrzuciła fotkę tej kupy - będzie bardzo pomocna. 

Agnes 35
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Marca 19, 2016, 06:14:09 »

Zdjęcie kupki zrobię jutro jak będzie dzienne światło, mam kiepski aparat w telefonie i nic nie widać. Mam też nadzieję, że będę potrafiła tu dodać załącznik.  W piasku są niewielkie ilości różowej drobinki, podobnie jak na kolbie tylko ciemno czerwone i w pokarmie Maciusia troszkę różu i czerwieni. Najświeższa kupka jest zielonkawo (taka zgniła zieleń) - biała. Odezwę się jutro i będę dalej obserwować Tośka ( równie dobrze może się okazać, że jest to Tosia a nie Tosiek Umiech). Bardzo, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz
Wiadomoci: 207

http://www.warminskie-kanarki.gq/

« Odpowiedz #3 : Marca 19, 2016, 06:57:31 »

Z tego co piszesz to jest sporo czerwonego barwnika w karmie którą podajesz, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że czerwone zabarwienie ekstrementów jest spowodowane dietą kanarka. Mój kanarek po karmie "Red egg food" również ma odchody koloru czerwonego. Poczekaj jednak na opinię hodowców.

Agnes 35
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Marca 19, 2016, 07:53:57 »

Dziękuję za odpowiedź. Może troszkę panikuję.  Jutro kolejny dzień obserwacji. Jeszcze raz wielkie dzięki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi. :-).

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie

« Odpowiedz #5 : Marca 19, 2016, 08:24:42 »

poniżej masz kilka fotek porównawczych z mojego archiwum:

1. kał samicy po zaparciu jaja - spokojnie,samica żyje do dziś dnia Umiech
2. normalny kał
3. kał od ptaków, które wraz z pokarmem jajecznym dostawały kantaksantyne

Yoanka
Joanna
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Kraków
Wiadomoci: 127

interesuję się chorobami ptaków

« Odpowiedz #6 : Marca 20, 2016, 09:40:46 »

Zdjecie faktycznie będzie najlepsze (ja bym poprosiła także o zdjecie karmy, zwłaszcza tych kolorowych elementów). Ale zanim dasz zdjecie powiedz co jest czerwone. Czy jest tak jak na zdjeciu nr 1 malypro czy numer 3? Czy jest jeszcze inaczej? Może byc jeszcze inaczej.

PS.
Malypro czy mogłabym dodać Twoje zdjęcia do "Atlasu kupologicznego" na moich stronach, albo mógłbyś sam dodać. One bardzo fajnie pokazują pewne rzeczy, wiec byłabym bardzo wdzięczna za zgodę.

Pozdrawiam,
Joanna

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie

« Odpowiedz #7 : Marca 20, 2016, 10:33:42 »

PS.
Malypro czy mogłabym dodać Twoje zdjęcia do "Atlasu kupologicznego" na moich stronach, albo mógłbyś sam dodać. One bardzo fajnie pokazują pewne rzeczy, wiec byłabym bardzo wdzięczna za zgodę.

jasne, że możesz.  Umiech

Agnes 35
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Marca 20, 2016, 10:48:44 »

Witam wszystkich, mam zdjęcia tylko nie potrafi ich tu umieścić. Klikam w umieść obrazek i nic nie wychodzi Pomocy!!! Dzisiaj kupki są takie jak pokazuje nr 2 a żeby wyjaśnić jak wyglądała wcześniejsza muszę zamieścić zdjęcie. Bardzo Wam dziękuję za pomoc.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie

« Odpowiedz #9 : Marca 20, 2016, 10:53:00 »

Witam wszystkich, mam zdjęcia tylko nie potrafi ich tu umieścić. Klikam w umieść obrazek i nic nie wychodzi Pomocy!!! Dzisiaj kupki są takie jak pokazuje nr 2 a żeby wyjaśnić jak wyglądała wcześniejsza muszę zamieścić zdjęcie. Bardzo Wam dziękuję za pomoc.
wrzuć zdjęcia na fotosik.pl czy tam inny hosting zdjęć, a tutaj tylko wklejasz adres do tych zdjęć.

Agnes 35
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Marca 20, 2016, 11:00:22 »

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/CJ~eALsdltnTIR3d7Jcqq6cs9bMk_4

Agnes 35
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Marca 20, 2016, 11:08:14 »

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/fDqyzcwTIwp3yd70OHeZjdLNeknsE_
Jak zwykle bardzo dziękuję. Musiałabym zrobić jeszcze to zdjęcie kolby ale nie chcę Tośka straszyć.
Dziękuję za zdjęcia kupek są na prawdę fantastyczne i pomocne. Pozdrawiam. Ps. Mam nadzieję, że linki uda się otworzyć.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie

« Odpowiedz #12 : Marca 20, 2016, 11:10:17 »

nie wygląda mi to na krew, bardziej na barwnik ale ciężko określić z tego zdjęcia. Tak właśnie wygląda stawianie diagnozy przez neta Chichot Najlepiej jakby to było zdjęcie świeżej kupy, nie takiej już wyschniętej.
zrób test i przez kilka dni podawaj karmę bez tych czerwonych dodatków i wtedy powinnaś mieć już odpowiedź.

Agnes 35
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #13 : Marca 20, 2016, 11:18:48 »

Dzięki wielkie Umiech. Dziś świeżynki były jak na zdjęciu drugim. :-). Dostosuję się do zaleceń. Będę obserwować i wrócę tu pewnie. Dziękuję za wszelką pomoc i poświęcony czas.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie

« Odpowiedz #14 : Marca 20, 2016, 01:00:13 »

znalazłem jeszcze takie fotki - wysuszony kał, kanarki dostawały czerwony pokarm jajeczny.
Może się komuś przyda Mrugnicie

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!