Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 11:15:36 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Papuzica!!!!  (Przeczytany 1818 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 72

« : Maja 26, 2018, 06:40:50 »

Zamieszczam cytat z postu hodowcy zamieszczonego na Facebooku.

"A teraz trochę o jeszcze innej ale podobnej sprawie. Sprawa dotyczy MŚ we Włoszech. Z tych mistrzostw "został przywieziona" bardzo grozna choroba dla ptaków. Jest to ORNITOZA. Choroba ta praktycznie niszczy całą hodowlę. Jest w praktyce bardzo trudna do wyleczenia. Piszę o tym gdyż doświadczyłem tego u siebie. Z około 90 ptaków (stare i młode) zostało mi 10 szt. Wiem że są w Polsce hodowle które mają podobny problem. I dowiedziałem się że ornitoza panuje już w wielu krajach w Europie. "Szaleje" podobno najbardziej we Włoszech. Bardzo proszę o jakiś komentarz, czy ktoś się z tym już spotkał. Nie można ciągle siedzieć "cicho" i mówić że wszystko jest OK"

PZHKiPE oddział Radom
kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #1 : Maja 27, 2018, 01:54:22 »

Wczytując się w informacje o dużych stratach w hodowlach informuję że prawdopodobnie jest to ospa.

PZHKiPE oddział Radom
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!