Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 06:18:36 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Deli nature biovit.  (Przeczytany 4212 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
BOOG22
Go
« : Grudnia 15, 2008, 08:07:27 »

Witam nabyłem pokarm jajeczny wyżej wymiennionej firmy.Na opakowaniu jest przetłumaczony tekst że stosuje sie go dla młodych od 3 - go dnia piskląt.Jak mam to rozumiec.Czy przez pierwsze dwa dni mam stosowac zwykłe jajko a dopiero potem Deli nature.Czy przeskok z innego pokarmu nie spowoduje zaburzen.A może trzeba stopniowo troche tego i tego a potem tylko na samym Deli nature.Jak wy to robicie w swoich hodowlach.A dodatkowo chciałem spytac czy ja moge podac w tym pokarmie witaminy(QUIKO Witaminkalk.)Pozdrawiam.

gosia121
Go
« Odpowiedz #1 : Grudnia 31, 2008, 09:12:39 »

wITAM! iNSTRUKCJA DOBRZE OPISUJE ZASTOSOWANIE POKARMU JAJECZNEGO.w PIERWSZYCH DNIACH PO LÊGU SAMICA KARMI MłODE SWOIM POKARMEM -PAPK¡ LUB JAK KTO WOLI MLECZKIEM PTASIM,KTÓRY JEST WYTWARZANY W WOLU KANARZYCY.ODNOŚNIE STOSOWANIA DO POKARMU JAJECZNEGO WITAMIN,SPRAWDż CZY NA OPAKOWANIU PISZE żE POKARM POSIADA WITAMINY,JEżELI NIE,TO MOżESZ DODAÆ WITAMINY BARDZO MAł¡ ILOŚC,DOBRZE WYMIESZAÆ.CZY TWÓJ POKARM JAJECZNY POSIADA W SWOIM SKłADZIE RUSK LUB BUłKÊ TART¡,JEżELI NIE TO MUSISZ MIESZAÆ NAJLEPIEJ RUSK,W STOSUNKU POKARM JAJECZNY 1 CZÊŚÆ I 3 CZÊŚCI RUSKU.RUSK DOSTANIESZ W TYM SAMYM SKLEPIE CO POKARM JAJECZNY.RUSK ZASTÊPUJE BUłKÊ TART¡,KTÓRA MOżE BYÆ ZABÓJCZA DLA KANARECZKÓW W GNIEżDZIE.POZDRAWIAM I SZCZÊŚLIWEGO NOWEGO ROKU,UDANYCH LÊGÓW.!!

BOOG22
Go
« Odpowiedz #2 : Grudnia 31, 2008, 09:27:25 »

Witam.Dziekuje Tadmart za odpowiedz.Sprawdziłem i faktycznie na opakowaniu pudełka są wymienione witaminy.Tak że może nie bede dawał w pokarmie jajecznym dodatkowej dawki.Dam do deserówki.Jezeli beda potrzebne to samica pewnie po nie siegnie.U mnie wykluły sie 4 kanarki.Na razie daje jajko kurze.Mysle około 5 dnia właczyc pokarm Deli nature biovit oraz Rusk.Mam prosbe bo nigdy nie miałem do czynienia z Ruskiem.Jak to sie znim robi wystarczy zalac troche woda i zaczekac piec minut.Mysle że jajko kurze jest bardzo potrzebne.Wiec bede mieszal go z Deli nature oraz Rusk i mak.Pozdrawiam i zycze szampanskiej zabawy do białego rana.

gosia121
Go
« Odpowiedz #3 : Grudnia 31, 2008, 09:46:44 »

JEżLI BÊDZIESZ PODAWAł POKARM JAJECZNY GOTOWY Z RUSKIEM,NIE MA POTRZEBY DAWANIA JAJKA KURZEGO.JAJKO KURZE JEżELI CHCESZ DAWAÆ,TO DAJ W MAłYCH PORCJACH,BO ULEGA ZEPSUCIU,WIÊC DAJ KILKA RAZY DZIENNE NIE DOKłADAJ¡C DO POPRZEDNIE PORCJI,TYLKO WYMYJESZ NACZYNIE I ZNÓW WłOżYSZ PORCJÊ.DECYZJA NALEżY DO CIEBIE,BO DELI NATURE SIÊ NIE" PSUJE".RUSK LEKKO ZMOCZYÆ,CHWILÊ POCZEKAÆ Aż NAPÊCZNIEJE I WYMIESZAÆ Z POKARMEM JAJECZNYM.
wITAMIN DODATKOWO NIE DAJ,BO TO CO JEST W POKARMIE JAJECZNYM WYSTARCZY,ZWIÊKSZONA DAWKA MOżE UŚMIERCIÆ TWOICH ULUBIENCÓW./WITAMINOZA/

Granos
Go
« Odpowiedz #4 : Grudnia 31, 2008, 11:09:56 »

BOOG22  już u Ciebie są lęgi?...życzę powodzenia i wesołego sylwestra.

BOOG22
Go
« Odpowiedz #5 : Grudnia 31, 2008, 01:45:03 »

Dzieki Tadmart za wytłumaczenie.Człowiek mało wie.Dobrze sie kogos dopytac kto juz ma praktyke w odkarmianiu pisklat.Granos dzieki i nawzajem.Pozdrawiam.

gosia121
Go
« Odpowiedz #6 : Stycznia 03, 2009, 10:01:33 »

Witam! Prostuje swoją wypowiedż powyżej-bierzesz jedną część Rusk ,dodajesz trochę wody do tego produktu i potem łączysz z trzema częściami pokarmu jajecznego,najlepiej odmierzaj łyżeczką do herbaty lub miarką ,którą będziesz zawsze używał.Pozdrawiam.

BOOG22
Go
« Odpowiedz #7 : Stycznia 04, 2009, 09:15:18 »

Witam.Ok.Pozdrawiam.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!