Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 06:18:46 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: dwa samce  (Przeczytany 6270 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 49

« : Grudnia 22, 2008, 08:34:37 »

witam chciałem się dowiedzieć czy w jednej klatce można trzymać dwa samce???
czy nie będą ze sobą walczyły?Co?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2008, 08:48:30 wysane przez Luka » Zapisane

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #1 : Grudnia 22, 2008, 08:51:12 »

mozna trzymac zalezy od ich iusposobienia mam 4 samce w 1 klatce jest ona duza ale jeden samiec ma swoj patyk i na nim tylko on siedzi jest dominatorem tak to nie przejawiaja agresji

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Grudnia 22, 2008, 08:52:34 »

aha a czy samce wtedy tez śpiewają Co?

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #3 : Grudnia 22, 2008, 09:10:56 »

tez

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Grudnia 22, 2008, 09:17:12 »

dzięki za pomoc mam nadzieje ze moje dwa samce tez będą żyły w zgodzie bo na jakiś czas muszę je połonczyć ze sobą.

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Grudnia 22, 2008, 09:49:01 »

jeszcze chciałem się zapytać czy jak łączyłeś swoje kanarki to wszystkie na raz czy dopuszczałeś co jakiś czas nowego?
i czy nawet na początku nie było jakiś spięć miedzy nimi???

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #6 : Grudnia 22, 2008, 10:18:46 »

wszystkie na raz z tego wzgledy ze pozniej nowy przyysz jest raczej gorzej traktowany ale nie ma to jakiegos wiekszego znaczenia, tak mi sie wydaje Umiech

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Grudnia 22, 2008, 10:45:51 »

no zobaczymy jak to będzie u mnie mam nadzieje ze wszystko spoko pójdzie

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Wesołych Świąt

Granos
Go
« Odpowiedz #8 : Grudnia 23, 2008, 10:46:48 »

Wasik85 ja Ci nie radzę tego jednak stosować! Jak chcesz samce w jednej klatce do zakup lepiej wiele większą klatkę (każdy wyznaczy swój rewir) .Nie trzyma się dwóch samców razem,najlepiej trzymaj pojedyńczo albo jak już to 3 w jednej klatce nigdy 2!

Tonnerre
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 6

« Odpowiedz #9 : Grudnia 23, 2008, 12:00:11 »

Raczej nie polecam trzymania dwóch samców w jednej klatce. Kiedyś chciałem zrobić eksperyment i wpuścić starego samca do młodego, u którego były już dwie samiczki. Nie dość że stary atakował młodego to jeszcze i samiczkom się po drodze oberwało. Jak szybko go wpuściłem tak szybko zabierałem. Nie wiem jak to jest z trzema samcami w jednej klatce, ale dwa się nie sprawdzają

Granos
Go
« Odpowiedz #10 : Grudnia 23, 2008, 05:05:35 »

Najlepiej trzymać pojedyńczo ale jak masz np.wolierę to możesz trzymaćnieparzystą liczbę samców np.3,5.
Woliera musi być na tyle duża by każdy samiec wyznaczył sobie rewir.Ostatnio byłem u prezesa łSHKiPE,miał on razem w dużej wolierze zewnętrznej razem dużą ilość samców i samiczek i było wporządku .Tylko mówię ,musi być duza woliera i nieparzysta ilość samców.

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Grudnia 23, 2008, 10:12:58 »

dokładnie, macie racje wpuściłem dwa samce do jednej klatki i tak jak piszecie tak szybko jak je złączyłem tak je rozłączyłem. Już po ok. 2min zaczęła się wojna myśląc ze to chwilowe postanowiłem pozostawić ptaki lecz nie na długo wojna nadal trwała bojąc się o swoje ptaki rozłączyłem je jednego samca wpuściłem do samiczki a drugiego pozostawiłem samego.
A powód dla którego chciałem  połączyć samce jest taki ze myślę że moja samiczka będąc cały czas z samczykiem nie jest i nie będzie gotowa na lęgi. No ale może się mylę, samczyk który jest w klatce z samiczką wcale nie chce śpiewać.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!