Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 06:08:54 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Jajko  (Przeczytany 3950 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
roksikub
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 7

« : Lutego 23, 2009, 04:12:05 »

Witam, wszystkich.Jestem nową forumowiczką i mam jedno pytanie mam parę kanarków samiczka złożyła 3 jajeczka na czwarty dzień kiedy zajrzałam do gniazdka były tylko dwa jajeczka dlaczego???

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie
Wiadomoci: 178

« Odpowiedz #1 : Lutego 23, 2009, 04:40:08 »

najwidoczniej jedno zostało zjedzone Smutny

Granos
Go
« Odpowiedz #2 : Lutego 23, 2009, 05:20:33 »

To nie mozliwe żeby jajka zostały zjedzone !!! MoŹe wypadły z gniazda,leżą gdzieś na podłodze albo samiczka "zakopała je przypadkiem w materiał w gnieŹdzie albo po prostu ty nie podłozyłaś jej wszystkich jajeczek gdy zamieniałaś sztuczne na prawdziwe.

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #3 : Lutego 23, 2009, 09:17:51 »

To nie mozliwe żeby jajka zostały zjedzone !!! MoŹe wypadły z gniazda,leżą gdzieś na podłodze albo samiczka "zakopała je przypadkiem w materiał w gnieŹdzie albo po prostu ty nie podłozyłaś jej wszystkich jajeczek gdy zamieniałaś sztuczne na prawdziwe.
Czemu nie jest możliwe że zostały zjedzone? Mnie zdarzyły się jak długo hoduję 2 samce które mi zjadały jajka. Oczywiście te samce nie nadają się do dalszej hodowli.

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie

« Odpowiedz #4 : Lutego 23, 2009, 09:49:22 »

To jest możliwe bo znam ludzi którzy właśnie tak mieli.

Granos
Go
« Odpowiedz #5 : Lutego 24, 2009, 08:38:08 »

Ale przecież najpierw musieliby rozmic skorupkę aby zjeść a z opisów roksikub jajko zniknęło bez sladu .Moim zdaniem jakby rzeczywiscie zostało zjedzone było by widać jakieś ślady żółtka na materiale w gniexdzie.

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #6 : Lutego 24, 2009, 01:58:16 »

Zawartość jajka kanarek wypije a następnie zje skorupkę, inne ptaki egzotyczne też tak czasem robią.
Pozdrawiam!

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie

« Odpowiedz #7 : Lutego 24, 2009, 03:38:01 »

MoŹe wypadły z gniazda,leżą gdzieś na podłodze
Granos a jakby leżały na podłodze to by tez został jakiś ślad co nie? a roksikub by chyba to zauważyła

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #8 : Lutego 24, 2009, 04:05:08 »

Zawartość jajka kanarek wypije a następnie zje skorupkę, inne ptaki egzotyczne też tak czasem robią.
Pozdrawiam!
Właśnie. Jajka znikają bez śladu. I dodam że to nie przez jakiś brak witamin czy wapna bo u mnie samce były odżywiane prawidłowo.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!