Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:51:58 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mam pytanko  (Przeczytany 3299 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
irenaanna
Kocham wszystko co fruwa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 7

Moje Hobby to Ptaki i inne zwierzaki

« : Kwietnia 03, 2009, 01:53:07 »

:(Mam jednego żółtego kanarka .Dostałam go 2 lata temu ,a właściwie to go uratowałam bo hodowca niechcący przyciął biedakowi łapkę szufladką i los kanarka był przesądzony a że ja to taka że wszystko ratuje wzięłam tego biedaka .Dziś kanarek pięknie śpiewa ,ale niestety ma tylko jedną nóżkę sprawną a druga jest skrócona i biedak całe swoje życie stoi na jednej nóżce .Ma w klatce koszyczek w którym mu się wygodnie siedzi i jedzonko ma w dużym pojemniku żeby sobie mógł wygodnie jeść.Ale ostatnio zauważyłam że jest albo zmęczony i więcej siedzi w koszyku albo w pojemniku na jedzenie .był okres że skakał po patyczkach ale ostatnio siedzi .Mniej śpiewa czy to wiek czy to ta nieszczęsna nóżka mu bardziej utrudnia skakanie .Czy jest sposób na to aby mu polepszyć bytowanie . Zawstydzony

Jestem miłośniczka ptaków mam tego trochę co fruwa mam też trochę innych zwierzaków mam takie małe prywatne ZOO. moje GG 7029924
tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #1 : Kwietnia 03, 2009, 01:57:55 »

Witam!
Jeśli nóżka mu do tej pory nie przeszkadzała to prawdopodobni nie jest ona skutkiem tego, że ptaszek mniej lata. W jakim wieku jest Twój kanarek, może to objawy starzenia się? Może kanarek zaczął się pierzyć, w związku z czym więcej odpoczywa i przestaje śpiewać. SprawdŹ czy w klatce i jej okolicy nie leżą piórka kanarka. Kolejną przyczyną zmniejszonej aktywności Twojego ptaszka może być zapasienie. SprawdŹ czy nie jest zapasiony, jak wygląda dieta twojego ptaszka?
Czy występują jeszcze jakieś inne objawy np. napuszenie, biegunka, które mogą być objawami jakiejś choroby?
Pozdrawiam!

irenaanna
Kocham wszystko co fruwa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 04, 2009, 06:25:14 »

Nie nie jest zapasiony a je to co jedzą kanarki lubi warzywa i sporo ich zjada moje wszystkie ptaki dostają2 razy w tygodniu sporo warzyw .Jest  w wieku jest 2lat bo go dostałam jak był malutki.Przy-puszczam ze morze mu po prostu potrzeba partnerki tylko nie wiem czy warto dawać mu samiczkę skoro tyle czasu jest sam .Teraz jest okres że wszystkie ptaki się munie pierza .żadnych objaw chorobowych nie zauważyłam ma apetyt.Biegunki niema i nie puszy się .Ale jest dalej zaspokojony .Jak śpiewał częściej to miło było słuchać teraz mniej śpiewa tylko papugi skrzeczą.

Jestem miłośniczka ptaków mam tego trochę co fruwa mam też trochę innych zwierzaków mam takie małe prywatne ZOO. moje GG 7029924
irenaanna
Kocham wszystko co fruwa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 04, 2009, 06:29:29 »

nie wiem co się-dzieje mój sprawdzian błędów coś mi szwankuje ,jestem dyslektykiem i dysgrafikiem pisze jak słyszę i robię błędy .

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #4 : Kwietnia 04, 2009, 10:17:10 »

Napisałaś że jest u ciebie okres, że wszystkie twoje ptaki się pierza. Kanarek pewnie też zaczął pierzenie więc jest mniej ruchliwy i w tym okresie może całkowicie zaprzestać śpiewać.
Pozdrawiam!

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!