Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:49:53 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kilka pytań.  (Przeczytany 16925 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jankanarek
Go
« Odpowiedz #15 : Czerwca 29, 2010, 06:01:16 »

Jak by sałata szkodziła kanarkom to nigdy nie zdobył bym 6 -go miejsca na Mistrzostwach Polski w 2009 r kanarki musiały by pozdychać a żaden nie zdechł. Poniżej wyniki z MP CzeladŹ 2009 r

http://www.haze.pl/strony/09_pfo.html

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #16 : Czerwca 29, 2010, 06:17:03 »

Jak by sałata szkodziła kanarkom to nigdy nie zdobył bym 6 -go miejsca na Mistrzostwach Polski w 2009 r kanarki musiały by pozdychać a żaden nie zdechł. Poniżej wyniki z MP CzeladŹ 2009 r

http://www.haze.pl/strony/09_pfo.html

Przepraszam że przerywam ale analizując szereg wpisów dochodzę do wniosku że jankanarek ciągle chwali się swoimi kanarkami teraz wynikami a ciągle stroną internetową która pojawia się chyba pod każdym postem, niewiem co to ma na celu a że wyskoczył z tym w tym temacie to już całkiem, jedynie mogę się domyślać o co chodzi.
Jeśli obraziłem to przepraszam bo rozumiem że dzieli nas spora różnica wieku ale na forum chyba wszyscy są równi.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2015, 09:18:03 wysane przez Luka » Zapisane

rafcio181
Go
« Odpowiedz #17 : Czerwca 29, 2010, 07:29:45 »

Ja również od jakiegoś czasu zaobserwowałem to samo co wychwycił Luka. Pan Jankanarek w każdym poście chwali się swoimi osiągnieciami. To nie jest forum aby podkreślać swoje zdobycze, tylko udzielanie pomocy mniej doświadczonych kolegów.

^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Cybinka
Wiadomoci: 60

« Odpowiedz #18 : Czerwca 29, 2010, 07:37:12 »

Z tego co czytałem ostatnio na forum to pisano, że w czasie lęgów dobrze jest podać mieszankę 80 a w czasie pierzenia mieszankę 55. I teraz moje pytanie czy dla czerwonych i żółtych kanarków te mieszanki będą dobre?
Następne moje pytanie dotyczy Gritu, czy grit podaje się codziennie czy co jakiś czas? Moje kanarki zawsze mają w deserówce Quiko- Vitaminkalk i czy do tego potrzebny jest jeszcze grit?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #19 : Czerwca 29, 2010, 09:05:11 »

Luka Jak komuś zazdrościsz sukcesów to pochwal się swoimi. Ja tylko dałem dowód na to że sałata kanarkom nie szkodzi.To nie ładne zachowanie z twojej strony ja tu traktuję wszystkich tak samo na równi i się nie wywyższam po prostu tak napisałem żeby pomóc początkującemu hodowcy żeby wiedział i był o tym przekonany i pewny że sałata w 100% centach nie szkodzi bo ja daję sałatę od bardzo dawnych lat. Nikt nie ma prawa mi zabraniać pisać prawdy ja nie jestem tylko teoretykiem lecz również praktykiem i jeszcze jedno ja nie chwalę się tutaj moją stroną jakbyś uważnie czytał to zauważysz że ten link do wyników z MP CzeladŹ 2009r to nie moja strona tylko skopiowany link kolegi Mirka Hazego znanego hodowcy w Polsce Którego stronę należy promować. Pozdrawiam

jankanarek
Go
« Odpowiedz #20 : Czerwca 29, 2010, 09:12:28 »

Luka Jeszcze jedna sprawa to właśnie ty promujesz pod każdym swoim wpisem własną stronę zamieszczając baner do własnej strony ja tego nigdy nie robię nie ładnie tak oczerniać starszych kolegów trochę szacunku.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #21 : Czerwca 29, 2010, 09:22:38 »

Chłopaki nie ma co się z drugiej strony kłócić. żyjmy w zgodzie:) Ja zaczynam swą przygode z kanarkami i mam nadzieje że będe miał okazje się czymś pochwalić.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #22 : Czerwca 29, 2010, 09:23:28 »

Ja podaję te mieszanki wszystkim moim kanarkom bez względu na kolor a mam kanarki białe,żółte,zielone,szafirowe,czerwone i cynamonowe.Uważam,że nie mają one wpływu na kolor ptaka a ich zróżnicowanie podyktowane jest innym zapotrzebowaniem kanarka na składniki pokarmowe w różnych okresach jego życia.Grit to minerały, którymi żaden kanarek nie będzie się opychał bez opamiętania, więc nie grozi mu przedawkowanie.Nigdy nie eksperymentowałem z sałatą lodową,natomiast zwykła sałata jeśli pochodzi z ekologicznej uprawy i nie podawana jest w nadmiarze to na pewno nie zaszkodzi ptaszkowi,może spowodowac co najwyżej luŹniejsze "kupki".Osobiście zamiast kontrowersyjnej sałaty(chociaż to wygodniejsze) wolę podawac wszelkiego rodzaju mniszki,babki czy gwiazdnice.Należy pamiętac(było o tym przy okazji kilku wątków na naszym wortalu) by każdy nowy rodzaj pokarmu podawac na początek w małych dawkach, aby zaobserwowac reakcję kanarka i przyzwyczaic go do niego.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #23 : Czerwca 29, 2010, 09:26:00 »

o do Twojego pytania ^RideR^ . Ja posiadam 3/4 glosterów, reszta harceny, czerwony. Dowiadywałem się u utytułowanego hodocy jaką mam stosować mieszankę. Porade jaką dostałem to zmieszać 55 z 80-  50/50 w takich proporcjach. Czy nada się Twoim ptaszkom- uważam że tak.
Co do drugiej części pytania- grit ptaszek powienien mieć udostępniony bez ograniczeń.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa

Z066

« Odpowiedz #24 : Czerwca 29, 2010, 09:28:15 »

Luka Jak komuś zazdrościsz sukcesów to pochwal się swoimi.
Tego byłem pewny, podręcznikowe zachowanie jeśli można tak powiedzieć, odrazu odpowiadam kanarki hoduje 7-8 lat, rasowe 5 l. do związku należę zaledwie 3 lata, i z różnych przyczyn jeszcze nie miałem zaszczytu wystawiać swoich kanarków tak więc sukcesów wystawowych niema, ciągle się także zastanawiam czy jest sens się denerwować patrząc na to co się dzieje podczas niektórych werdyktów sędziowskich, i choć w mojej "kanciapie" ze sprzętem hodowlanym stoi 14 praktycznie nowych telewizorków i w 2 ubiegłych latach przygotowywałem kanarki do wystawy to jednak jeszcze na takową nie trafiły i w tym roku także nie trafią, gdyż w tym niema wogóle co przygotowywać.

nie chwalę się tutaj moją stroną jakbyś uważnie czytał to zauważysz że ten link do wyników z MP CzeladŹ 2009r to nie moja strona tylko skopiowany link kolegi Mirka Hazego znanego hodowcy w Polsce Którego stronę należy promować.
Odpowiedz na powyższy cytat znajduje się w poniższym.
ale analizując szereg wpisów

Nikt nie ma prawa mi zabraniać pisać prawdy ja nie jestem tylko teoretykiem lecz również praktykiem

Z całą pewnością muszę przyznać rację.

Przyczyną tego że się wogóle odezwałem jest to iż przez tamten post przypomniała mi się sytuacja z ostatnich MP w której główną rolę grałem ja i Ty (przepraszam za Ty ale na forum tak trzeba bo można dostać "uwagę do profilu"), może narazie nie piszę o co chodzi.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #25 : Czerwca 29, 2010, 09:29:13 »

Jot-ka11 ma rację co do zielenin. Po co eksperymentować, narażać kanarka na nie potrzebne komplikacje. Krótko i zwieżliwie: jabłko, mniszek lekarski (umyty i suchy), marchewka,brokuły. Nic im więcej nie potrzeba z warzyw i owoców.

^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Cybinka

« Odpowiedz #26 : Czerwca 29, 2010, 09:56:05 »

A jeżeli chodzi o mieszankę to jaką polecacie? Tak jak napisał rafcio mieszać 55 i 80? Ja aktualnie podaję 53 ale kończy mi się i chciałbym już w tym tygodniu zakupić.

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #27 : Czerwca 29, 2010, 10:54:42 »

jankanarek   takimi sukcesami  tez bym sie chwalił  Spoko lukaCzłowiek nie wstydzi sie swoich kanarkow i ma prawo sie chwalic .zazdrosc troszke przez Ciebie przemawia Duy umiech

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa

Z066

« Odpowiedz #28 : Czerwca 30, 2010, 06:58:55 »

zazdrosc troszke przez Ciebie przemawia
Mylisz się, absolutnie NIE, jakby tak było to wystawił bym swoje kanarki ale jakoś mnie do tego jak narazie nie ciągnie.

^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Cybinka

« Odpowiedz #29 : Czerwca 30, 2010, 09:44:01 »

A jeżeli chodzi o mieszankę to jaką polecacie? Tak jak napisał rafcio mieszać 55 i 80? Ja aktualnie podaję 53 ale kończy mi się i chciałbym już w tym tygodniu zakupić.

Prosił bym o odpowiedzi Umiech

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!