|
Czesław
Go
|
 |
« : Czerwca 18, 2010, 10:14:32 » |
|
Witam. Mam kilka pytań. W następnym tygodniu planuję zrobic regał ale mam problem bo nie wiem gdzie mogę dostac tekie szkło które ma np. Pan Karaim http://img189.imageshack.us/img189/2776/221120093921i.jpg Jeżeli by ktoś wiedział to proszę o napisanie w jakim sklepie. Drugie moje pytanie to ile dajecie jednemu kanarkowi ziarna dzienie i ile razy dziennie i po ile? Z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwca 18, 2010, 01:49:14 » |
|
Takie szyby na osłonki klatek z pewnością kupisz u każdego szklarza. W sklepach raczej tego nie ma. Jeżeli chodzi o karmę to jest to uzależnione od okresu hodowlanego. Przeważnie daje się jedną łyżeczkę karmy na jednego kanarka. Ważna jest tu raczej jej jakość i rodzaj. Pamiętać należy, że kanarki oprócz suchej karmy winny dostawać inne pokarmy. Na początek poczytaj sobie ten wątek http://kanarki.eu/index.php/topic,207.0.html. Z pewnością znajdziesz tam wiele ciekawych informacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 142
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwca 18, 2010, 07:01:45 » |
|
a czy nie lepiej zamiast szyby spisała się pleksa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
Cybinka
Wiadomoci: 60
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwca 18, 2010, 11:46:56 » |
|
A Ja bym miał prośbę jak by ktoś mógł to niech zamieści zdjęcie jak to jest zamontowane(ogólnie całe te szkło z bliska)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 83
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwca 19, 2010, 06:49:47 » |
|
Witam! Blaszki o które pytasz można kupić w sklepie zoologicznym "Animal" w Sosnowcu - Klimontowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351
Kanarki: żółte, białe recesywne
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwca 19, 2010, 06:58:30 » |
|
Witam! Blaszki o które pytasz można kupić w sklepie zoologicznym "Animal" w Sosnowcu - Klimontowie.
Dzięki orlik-1943
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
Cybinka
Wiadomoci: 60
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwca 19, 2010, 08:36:03 » |
|
A ile kosztuje taka jedna blaszka? I do czego ona służy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwca 19, 2010, 10:02:36 » |
|
A ile kosztuje taka jedna blaszka? I do czego ona służy?
Przeczytaj pierwszy post Marcina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czesław
Go
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwca 19, 2010, 10:39:27 » |
|
Dziękuje za odpowiedzi ale Ja też bym prosił o zdjęcie z bliska tej blaszki i całego szkła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
Szczawno Zdrój k. Wałbrzycha
Wiadomoci: 96
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwca 29, 2010, 05:08:54 » |
|
szybka jak szybka - zwykła. Idziesz do szklarza, podajesz wymiary i jaką grubość szkła sobie życzysz. Za takie 2 przody do standardowych klatek łącznie powinieneś zapłacić 5-10zł Są dwa rozwiązania mocowania szybki. -Cienka Blaszka, którą zginasz, gotowa do kupienia pewnie gdzies na allegro/w obi/castoramie, w którą wbijasz malutkie gwoŹdziki/śrubowkręty. -4 malutkie Dziurki w szybce(po dwie z każdej strony), które szklarz powinien dorobić Ci za darmo przy zamawianiu wymiarowych szybek. Wówczas przez te dziurki przeplatasz drucik czy tam sznurek i gotowe. Standardowe szkło ma grubość 4mm, a na osłonkę lepsze i estetyczniejsze będzie cieńsze, tak 2-3mm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwca 29, 2010, 05:14:57 » |
|
Co do diety - ja stosuję karmę Deli Nature 53, ale Versel-laga tez jest ok. łyżeczkę na ptaszka. Oprócz tego muszą być minerały(grid), piasek z anyżem - w kuwecie lub deserówce, w czasie lęgów jajko z makiem, do tego w ciągu tygodnia warto urozmaicać dietę kalafiorem/brokułami/mniszkiem lekarskim/marchwią/jabłkiem/inna zielenina. Nie podawaj pomidorów i sałaty(chyba, ze lodowa), bo to im szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joeqwerty
Go
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwca 29, 2010, 05:33:13 » |
|
Zwykła, zielona sałata szkodzi kanarkom?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PaleNisko
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwca 29, 2010, 05:44:02 » |
|
Zwykła, zielona sałata szkodzi kanarkom?
A nie, na odwrót; p To sałata lodowa szkodzi kanarkom, natomiast ta zwykła nie : P Przynajmniej tak czytałemw kilku anglojęzycznych Źródłach. Tutaj podaję link do jednego z nich: http://www.canaryadvisor.com/feeding-canaries.htmlI jeszcze, żeby zbudować sobie odpowiedni autorytet, powiem, że kanarkami zajmuję się dopiero od miesiąca i sałaty im do tej pory jeszcze nie podawałem. Przepraszam za pomyłkę i dziękuję za sprostowanie.. Ja gdzieś czytałem, że lodowa jest zła, a taka normalna jest ok. Dlatego zapadła mi w pamięci ta sałata lodowa. A te polskie książki o kanarkach... pisano je ponad 20lat temu... Dzisiaj, w czasach globalizacji uważam, że współcześni hodowcy kanarków wyznaczyli nowe standardy prawidłowej hodowli obalając wiele komunistycznych mitów : /
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|