Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Maj 24, 2012, 04:47:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach.

Strona główna Pomoc Linki Zaloguj się Rejestracja  

Program do prowadzenia hodowli ptaków

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Miód  (Przeczytany 893 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« : Styczeń 22, 2009, 12:39:31 »

Mam pytanie Uśmiech Pamiętam, że jak byłam dzickiem i mieliśmy kanarka to dostawał miód w takim malutkim pojemniczku. Miał do niego dostęp dosyć często. niestety nic nie potrafię znaleźć na ten temat a nie chciałabym mu zaszkodzić. Na codzień oprócz ziaren i karmy jajecznej ma sepię, jabłko, brokuły i proso senegalskie. Ale co z tym miodem?? Czy mogę mu podawać Z politowaniem??
Z góry dziękuję za pomoc  Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 01:40:58 wysłane przez Jacky » Zgłoś do moderatora   Zapisane

marcelolsztyn
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 22, 2009, 12:44:28 »

Moje kanarki maja cały czas dostep do miodu(deserowka starcza im na pare dni) -oczywisie miod naturalny ze swojej pasieki
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2009, 01:05:16 »

No cóż ja niestety swojej pasieki nie mam ale coś się wykombinuje Mrugnięcie A jaki jest najlepszy?? W sensie z jakich roślin Uśmiech

marcelolsztyn
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2009, 01:12:42 »

Wazne zeby był naturalny nie sztuczny

Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #4 : Styczeń 22, 2009, 01:24:13 »

Dzięki Uśmiech No to trzeba poszukać znajomych, którzy mają znajomych mających pasieki Chichot Bo w Wawie to raczej ciężko o pasiekę Uśmiech

Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #5 : Styczeń 22, 2009, 01:57:06 »

No i mamy miód Uśmiech Jutro do nas przyjdzie Uśmiech W pełni naturalny z Bielska Podlaskiego Uśmiech

wiki
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja -5

« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2009, 10:20:55 »

nigdy nie myślałam o miodzie dla kanarków . ale skoro nic mu nie jest to dawaj mu . jednak nie codziennie bo może mu zaszkodzić ! tak codziennie jeść miód to zamdli  i może mu być niedobrze .

sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 4

Wrocław

« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2009, 09:40:44 »

Nie wiem jak reagują kanarki na na miód. Wiem, że kiedyś dawano w szpitalach, miód dzieciom - by spowodować lekkie rozwolnienie.

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Reputacja 1

Opolskie

« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2009, 04:21:22 »

słyszałem, że miód można podawać tak 2 razy w tygodniu, robi tak pewien znajomy, który trzyma kanarki (amatorsko) dla własnej przyjemności z tego co wiem to jego kanarki są w dobrym stanie czyli im nie szkodzi

ciapcia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 2

Rzeszów

« Odpowiedz #9 : Styczeń 02, 2012, 06:36:14 »

Ale jak podawać ten miód? Tak normalnie nalać do karmika na smakołyki? I ile tego ma być na 1 kanarka?

Przepraszam, że zadaję może durne pytania, ale mam od niedawna kanarka i chciałabym dla niego jak najlepiej.

rafcio181
Uczeń3
Użytkownik

Reputacja 20

Warszawa

« Odpowiedz #10 : Styczeń 03, 2012, 06:28:42 »

Najlepiej zaopatrzyc się w tzw. deserówke i do niej wlać trochę miodu, tak 1/2- jest jeden minus takiego podawania, zazwyczaj kończy się to z lepkimi łapkami które są otoczone miodem ,a później odchodami itp. Drugim sposobem jest podawanie do wody pitnej- dobrze wymieszana jest chętnie pita przez kanarki.

Dawid.kanarek
Amator
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #11 : Styczeń 04, 2012, 04:29:26 »

Zrób tak jak napisał @rafcio181   Duży uśmiech

ciapcia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 2

Rzeszów

« Odpowiedz #12 : Styczeń 06, 2012, 04:12:33 »

Wymieszałam miód z letnią przegotowaną wodą, a potem mój kanarek siedział prawie cały dzień przy poidełku i pił tę wodę.  Duży uśmiech

Miodu nabrałam na czubek łyżeczki od herbaty. Dziękuję najmocniej za pomoc. Nie wpadłam na pomysł, że mód można rozpuścić w wodzie, tak jak gdybym sama takiego roztworu nie piła.  Język

rafcio181
Uczeń3
Użytkownik

Reputacja 20

Warszawa

« Odpowiedz #13 : Styczeń 06, 2012, 04:29:44 »

Super że mogłem w jakiś sposób pomóc. Tylko pamiętaj stosuj rzadko ten miód, ponieważ miód posiada cukier , w ten sposób zapasiesz swego kanarka i nie będzie śpiewał.

starusheck
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Reputacja 2

Biskupiec

« Odpowiedz #14 : Luty 09, 2012, 10:46:48 »

Wymieszałam miód z letnią przegotowaną wodą, a potem mój kanarek siedział prawie cały dzień przy poidełku i pił tę wodę.  Duży uśmiech

Miodu nabrałam na czubek łyżeczki od herbaty. Dziękuję najmocniej za pomoc. Nie wpadłam na pomysł, że mód można rozpuścić w wodzie, tak jak gdybym sama takiego roztworu nie piła.  Język

Ja miód daje swoim wszystkim ptakom profilaktycznie raz na dwa tygodnie do wody.
Takze raz na dwa tygodnie daje im ziarno wymieszane z olejem czosnkowym ktory robie z oleju z ziren winogron w ktorym moczy sie 3 zabki czosnku.
Mam samice ktora miala katar i siedziala zasmarkana na gniezdzie i mysle ze dzieki miodowej wodzie i olejowi jest zdrowa i karmi mlode.
Woda miodowa rzadzi Chichot
Polecam i pozdrawiam Chichot

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!