Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:38:52 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Miód  (Przeczytany 12121 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 4

« : Stycznia 22, 2009, 12:39:31 »

Mam pytanie Umiech Pamiętam, że jak byłam dzickiem i mieliśmy kanarka to dostawał miód w takim malutkim pojemniczku. Miał do niego dostęp dosyć często. niestety nic nie potrafię znaleŹć na ten temat a nie chciałabym mu zaszkodzić. Na codzień oprócz ziaren i karmy jajecznej ma sepię, jabłko, brokuły i proso senegalskie. Ale co z tym miodem?? Czy mogę mu podawać Z politowaniem??
Z góry dziękuję za pomoc  Duy umiech
« Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2009, 01:40:58 wysane przez Jacky » Zapisane

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #1 : Stycznia 22, 2009, 12:44:28 »

Moje kanarki maja cały czas dostep do miodu(deserowka starcza im na pare dni) -oczywisie miod naturalny ze swojej pasieki

Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Stycznia 22, 2009, 01:05:16 »

No cóż ja niestety swojej pasieki nie mam ale coś się wykombinuje Mrugnicie A jaki jest najlepszy?? W sensie z jakich roślin Umiech

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #3 : Stycznia 22, 2009, 01:12:42 »

Wazne zeby był naturalny nie sztuczny

Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Stycznia 22, 2009, 01:24:13 »

Dzięki Umiech No to trzeba poszukać znajomych, którzy mają znajomych mających pasieki Chichot Bo w Wawie to raczej ciężko o pasiekę Umiech

Leo
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Stycznia 22, 2009, 01:57:06 »

No i mamy miód Umiech Jutro do nas przyjdzie Umiech W pełni naturalny z Bielska Podlaskiego Umiech

wiki
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 26

« Odpowiedz #6 : Stycznia 26, 2009, 10:20:55 »

nigdy nie myślałam o miodzie dla kanarków . ale skoro nic mu nie jest to dawaj mu . jednak nie codziennie bo może mu zaszkodzić ! tak codziennie jeść miód to zamdli  i może mu być niedobrze .

sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 103

« Odpowiedz #7 : Stycznia 27, 2009, 09:40:44 »

Nie wiem jak reagują kanarki na na miód. Wiem, że kiedyś dawano w szpitalach, miód dzieciom - by spowodować lekkie rozwolnienie.

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie
Wiadomoci: 178

« Odpowiedz #8 : Lutego 18, 2009, 04:21:22 »

słyszałem, że miód można podawać tak 2 razy w tygodniu, robi tak pewien znajomy, który trzyma kanarki (amatorsko) dla własnej przyjemności z tego co wiem to jego kanarki są w dobrym stanie czyli im nie szkodzi

ciapcia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Rzeszów
Wiadomoci: 32

« Odpowiedz #9 : Stycznia 02, 2012, 06:36:14 »

Ale jak podawać ten miód? Tak normalnie nalać do karmika na smakołyki? I ile tego ma być na 1 kanarka?

Przepraszam, że zadaję może durne pytania, ale mam od niedawna kanarka i chciałabym dla niego jak najlepiej.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #10 : Stycznia 03, 2012, 06:28:42 »

Najlepiej zaopatrzyc się w tzw. deserówke i do niej wlać trochę miodu, tak 1/2- jest jeden minus takiego podawania, zazwyczaj kończy się to z lepkimi łapkami które są otoczone miodem ,a póŹniej odchodami itp. Drugim sposobem jest podawanie do wody pitnej- dobrze wymieszana jest chętnie pita przez kanarki.

Dawid.kanarek
Go
« Odpowiedz #11 : Stycznia 04, 2012, 04:29:26 »

Zrób tak jak napisał @rafcio181   Duy umiech

ciapcia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Rzeszów
Wiadomoci: 32

« Odpowiedz #12 : Stycznia 06, 2012, 04:12:33 »

Wymieszałam miód z letnią przegotowaną wodą, a potem mój kanarek siedział prawie cały dzień przy poidełku i pił tę wodę.  Duy umiech

Miodu nabrałam na czubek łyżeczki od herbaty. Dziękuję najmocniej za pomoc. Nie wpadłam na pomysł, że mód można rozpuścić w wodzie, tak jak gdybym sama takiego roztworu nie piła.  Jzyk

rafcio181
Go
« Odpowiedz #13 : Stycznia 06, 2012, 04:29:44 »

Super że mogłem w jakiś sposób pomóc. Tylko pamiętaj stosuj rzadko ten miód, ponieważ miód posiada cukier , w ten sposób zapasiesz swego kanarka i nie będzie śpiewał.

starusheck
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Biskupiec
Wiadomoci: 54

« Odpowiedz #14 : Lutego 09, 2012, 10:46:48 »

Wymieszałam miód z letnią przegotowaną wodą, a potem mój kanarek siedział prawie cały dzień przy poidełku i pił tę wodę.  Duy umiech

Miodu nabrałam na czubek łyżeczki od herbaty. Dziękuję najmocniej za pomoc. Nie wpadłam na pomysł, że mód można rozpuścić w wodzie, tak jak gdybym sama takiego roztworu nie piła.  Jzyk

Ja miód daje swoim wszystkim ptakom profilaktycznie raz na dwa tygodnie do wody.
Takze raz na dwa tygodnie daje im ziarno wymieszane z olejem czosnkowym ktory robie z oleju z ziren winogron w ktorym moczy sie 3 zabki czosnku.
Mam samice ktora miala katar i siedziala zasmarkana na gniezdzie i mysle ze dzieki miodowej wodzie i olejowi jest zdrowa i karmi mlode.
Woda miodowa rzadzi Chichot
Polecam i pozdrawiam Chichot

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!