Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 04:50:52 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Straszne piora!  (Przeczytany 2563 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Froda
Go
« : Czerwca 16, 2009, 01:54:57 »

Witam,
Mam pytanie dotyczace kanarka, ktory ma problem z piorkami. Jakis czas temu kupilam samiczke. Po jakims czasie wyrastaly jej spod piorek(szczegolnie na skrzydlach i grzbiecie) jakies "zrogowaciale" twory, ktore same odpadaly. Ktoregos dnia zastalam ja martwa. Teraz kupilam nowa, od hodowcy i sie martwie poniewaz samczyk, ktory przebywal z tamta chora ma strasznie dziwne, odstajace piora na skrzydlach i karku. Poza tym puszy sie ciagle i drapie. Nie jest to zwykle pierzenie. Podejrzewam, ze to jakas choroba. Nie zauwazylam zadnych robali ani niczego, co by wskazywalo na "inwazje pasozytow".Prosze o pomoc. Co to moze byc? Co?

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 753

« Odpowiedz #1 : Czerwca 24, 2009, 08:00:01 »

Wstaw zdjęcie Twojego ptaka z tymi odstającymi piórami.

Froda
Go
« Odpowiedz #2 : Lipca 01, 2009, 04:20:10 »

Witam,
ptaszek jest po kuracji Ardapem. Jedno pioro sie naprawilo ale widac na zdjeciu to odstajace i wygryzione oraz kark(napuszony, bez zmian). Poza tym sie nadal drapie.Kupilam nowa klatke, wszystko pozostale zdezynfekowalam ale nie mam pewnosci czy te roztocza(czy co to jest) zginely. Bede wdzieczna za wszelka pomoc.

Froda
Go
« Odpowiedz #3 : Lipca 01, 2009, 04:25:34 »

moze tu lepiej widac...? Szok

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!