Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:36:15 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Zdychające kanarki?  (Przeczytany 6124 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno
Wiadomoci: 77

« : Lipca 07, 2009, 08:54:44 »

Witam wszystkich forumowiczów. Mam jeden problem z kanarkami. A mianowicie wszystkie kanarki trzymam w zewnętrznej wolierce jest ich tam a raczej było 14, ponieważ od wczorajszego dnia zdechły już 2 kanarki. Objawów nie zauważyłem żadnych, pokarm codziennie świeży dostają i dużo zieleniny. Zdechniete kanarki leżą na dnie klatki z rana i są sztywne. Co to może być? Proszę o szybką pomoc, a narazie ide je powyłapywać do osobnych klatek.

Czuczek:)
tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #1 : Lipca 07, 2009, 08:09:02 »

Witam! Jeśli nie ma żadnych objawów to może zdechły ze starości. Poobserwuj kanarki to na pewno jakieś objawy zauważysz. Najlepiej zanieś zdechłe kanarki do weta żeby zrobił im sekcje i się może wyjaśni.

Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno

« Odpowiedz #2 : Lipca 07, 2009, 08:41:48 »

Wątpie że ze starości, ponieważ jeden był z 2008 roku a drugi z 2009 roku. Zobaczymy co będzie jutro.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #3 : Lipca 08, 2009, 12:04:25 »

I co z Twoimi kanarkami?

Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno

« Odpowiedz #4 : Lipca 08, 2009, 07:28:56 »

Dzisiaj naszczęście żaden nie zdechł. Wszystki kanarki wyłapałem i wpuściłem do małych klatek. Ale obawiam sie że znowu dwa kanarki są chore, ponieważ cały czas siedzą na dnie klatki zwinięte w kłębek i śpią. Jeśli jutro rano znowu jakis zdechnie to wybiore sie z nim do weterynarza (tak jak radził tymm) może on mi coś powie. Zobaczymy co będzie jutro. Pozdrawiam

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #5 : Lipca 08, 2009, 08:57:20 »

Powiedz cos wiecej jakie sa odchody kanarkow czy wodniste czy inne .Czy kanarek pije wode czy je ??
Jaka zieleninke podawałeś czy czasami nie była mokra ??
Jak czysto masz w wolierce ??
Albo to jakies zatrucie albo  kokcydioza Pacz
Lek. wet nic ci tak nie powie kokcydioze wykryje dopiero badanie laboratoryjne .

Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno

« Odpowiedz #6 : Lipca 09, 2009, 09:09:57 »

Kanarki piły wodę kąpały się, jadły suche ziarno, owoce (jabłka, truskawki, ogórka itp.) dostawały dużo zieleniny  (mniszka lekarskiego). Z tego co widze odchody są takie jak zawsze. Dzisiaj zauważyłem że kanarkom które wczoraj wieczorem siedziały na dnie klatki polepszylo sie. Tz skakają po całej klatce jedzią i piją. Zobaczymy co będzie jutro. Pozdrawiam

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #7 : Lipca 09, 2009, 02:46:40 »

Mysle ze sie czyms przytruły  (byc moze truskawki były pryskane i słabo umyłes) Niezdecydowany albo ten ogorek

Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno

« Odpowiedz #8 : Lipca 09, 2009, 08:12:32 »

Być może te truskawki bo ogórek był obrany i pokrojony. Narazie pozostałe kanarki czują sie dobrze. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!