Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:07:27 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Ankieta
Pytanie: Czy wyrażasz chęc do pracy na rzecz Polskiej Federacji Ornitologicznej?  (Gosowanie skoczone: Lipca 12, 2009, 03:53:54 )
Zdecydowanie tak - 8 (66.7%)
Tak - 2 (16.7%)
Nie wiem (zastanawiam się) - 2 (16.7%)
Nie - 0 (0%)
Zdecydowanie nie - 0 (0%)
Gosw w sumie: 11

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Przyszła Rada PFO  (Przeczytany 3353 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Lipca 07, 2009, 02:02:15 »

Do napisania tego wątku natknął mnie post  Stanisława (http://kanarki.eu/index.php/topic,985.0.html). Wkrótce zbliża się termin zjazdu delegatów PFO w Czeladzi. Może to być przełomowy moment w dziejach zarówno tej organizacji, jak i całej hodowli ptaków w Polsce. Przegladając zasoby internetu jakoś nie zauważyłem nigdzie, aby ktokolwiek był chętny do pracy w tej organizacji. Tak się zastanawiam, dlaczego tak się dzieje? Czy moglibyście w jakiś sposób włączyć się w działalność tej organizacji, wesprzeć ją radą, autorytetem czy też pomóc w jakikolwiek sposób w Jej przyszłym działaniu? Czy jesteście takimi prawdziwymi hodowcami z krwi i kości, czy też prowadzicie tylko i wyłącznie hodowlę ptaków na swój użytek i takie organizacje, jak stowarzyszenia hodowców nie są Wam w ogóle potrzebne? Ruch kanarczarski w Polsce ma wieloletnią tradycję i szkoda byłoby zaprzepaścić dorobek naszych poprzedników. Napiszcie, co sądzicie w tej kwestii? Nasz wortal jest do Waszej dyspozycji.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #1 : Lipca 07, 2009, 08:25:29 »

No właśnie szkoda by było aby wszystko poszło na stracenie.Niewiele moge wnieść do PFO i ogólnie do hodowli kanarków, ale zawsze chciałem pomagać przy wystawch i innych tego typu sprawach.I o ile mam czas, i mam możliwość dostać się na tego typu imprezy chętnie bym się wywiązał z zadania które bym dostał.Grunt aby to stworzyć federacje z prawdziwego zdarzenia.Przynajmniej tyle chciałbym zrobić dla PFO.Jeśłi kiedyś ktoś dałby mi jakieś poważniejsze zadanie to podjołbym je, robiąc wszystko aby temu podołać.mam troche pomysłów aby uatrakcyjnić wystawy i aby zachęcić więcej ludzi do zwiedzania wystaw.Co do zarządu PFO to na forum są osoby moim mało liczącym się zdaniem bardzo odpowiednie do objęcia wysokich stanowisk.Narazie to tyle w tym temacie.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Lipca 07, 2009, 08:56:29 »

Zjazd tuz tuż i co z tego?Możemy się cieszyc,że ten nieudolny zarząd został odwołany,lecz nie mamy pewności, że nowy będzie lepszy.Szeregowi członkowie mogą nie miec  nadziei na poprawę, bo przecież nie mają wpływu na wybór władz PFO.Uważam,że kandydatury powinny byc opublikowane przed wyborami np.w internecie na str.PFO(która nie działa) czy w biuletynie wydawanym przez PFO(którego nie ma),aby osoby zainteresowane mogły się z nimi zapoznac.Kandydaci powinni zaprezntowac swoją wizję organizacji i jakiś swój program.Powinna byc przeprowadzona jakaś kampania wyborcza.Mam pytanie do forumowiczów-członków PFO,czy na tydzień przed wyborami wiedzą kto będzie kandydował ?Uważam,że dopóki kandydaci bedą wyznaczani przez wąskie grono czyt. zarządy poszczególnych stowarzyszeń, a dla więszości będą anonimowi, to ta większośc nie będzie się  z nimi, ani z organizacją przez nich reprezentowaną utożsamiała.Należy tylko miec nadzieję,że nowowybranemu zarządowi będzie leżec na sercu dobro PFO i jej członków.Myślę,że znakomitaa większośc hodowców chętnie wesprze pomocą działania nowego zarządu jeżeli będzie miała do tego sposobnośc.W szeregach PFO jest wielu członków(często anonimowych), którzy poświęcając swój czas, społecznie działają na jej rzecz np. organizując Mistrzostwa Polski,czy PPKK, a wielu innych czeka na taką możliwośc.Miło byłoby z dumą przyznawac się do przynależności do PFO, ale PFO musi byc organizacją, z której my szeregowi członkowie moglbyśmy byc dumni.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #3 : Lipca 07, 2009, 09:54:20 »

jot-ka11 ma race, zjazd za pasem, a większość hodowców ma wrażenie jakby nieiwedzieli czy będą kogoś wybierać.Szkoda że niema takich kandydadtur, żeby kandydaci mogli się zaprezentować z swoją wizją przyszłości PFO.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #4 : Lipca 08, 2009, 01:15:07 »

mam troche pomysłów aby uatrakcyjnić wystawy i aby zachęcić więcej ludzi do zwiedzania wystaw.

To jest cała kwindesencja popularyzacji hodowli. Trzeba podejmować działania, które zwiększą grono (ilość) hodowców, a co za tym idzie również ilość hodowanych ptaków. Przy okazji niejako wzrośnie też jakość ptaków. Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi pomysłami. Może równiez inni użytkownicy podsuną jakieś rozwiązania w zakresie popularyzacji hodowli.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!