Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 04:50:49 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Taka sobie myśl  (Przeczytany 2803 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 753

« : Sierpnia 12, 2009, 08:47:35 »

Dobry hodowca to ten, który dba o ptaki tak, jakby każdego dnia miał je prezentować na wystawie.

feno-typ
Go
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 12, 2009, 10:47:38 »

Dobry hodowca to ten, który dba o ptaki tak, jakby każdego dnia miał je prezentować na wystawie.

Czyli przez cały czas trzymał je w maleńkich klateczkach wystawowych, karmił sąpo (ze względu na grożące zapasienie), zmuszał do codziennej kąpieli w ptasich szamponach, spryskiwał środkami w areozolu, poprawiającymi wygląd piórek, a nózki i dziobek codziennie nacierał oliwką Co?

Duy umiech

No nie wiem, czy ptaszki nie przeklęłyby po ptasiemu takiego niezwykle „zgodnego” z ich naturą życia wraz z ich „dobrym” opiekunem...

Duy umiech

Pozdrawiam

gosia121
Go
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 12, 2009, 06:52:40 »

Feno-typ pozdrawiam i myślę,że nie o to chodziło Jacky,więc wyszło małe nie porozumienie.
Określenie dbałości jak na wystawę,można zrozumieć tak jak Ty to  określiłeś,jak również o codzienną dbałość o swoich ulubienców to znaczy : o czystość,pojenie ,karmienie ziarnem jak i zieleniną,podawanie witamin,stała opieka nad gromadką kanareczków i stała troska o nie ,w codziennym ich życiu.
To Jurku,co Ty określiłeś,to przygotowanie w godny sposób do wystawy.

feno-typ
Go
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 12, 2009, 08:24:11 »

Feno-typ pozdrawiam i myślę,że nie o to chodziło Jacky,więc wyszło małe nie porozumienie.
Określenie dbałości jak na wystawę,można zrozumieć tak jak Ty to  określiłeś,jak również o codzienną dbałość o swoich ulubienców to znaczy : o czystość,pojenie ,karmienie ziarnem jak i zieleniną,podawanie witamin,stała opieka nad gromadką kanareczków i stała troska o nie ,w codziennym ich życiu.
To Jurku,co Ty określiłeś,to przygotowanie w godny sposób do wystawy.

Przecież nasadziłem w tym moim wpisie całą kupę uśmieszków, więc chyba jednak żartowałem, co? Umiech
Jacky mnie dobrze zna i na pewno właściwie zrozumiał mój żart...

Pewnie, że o ptaki trzeba dbać i to zawsze, bez względu na to czy sa przygotowywane na wystawę, czy tylko na sprzedaż lub w innym celu. Dobry hodowca dba o swoje stadko jak tylko może najlepiej – wie, że jest moralnie zobowiązany do zapewnienia całkowicie od niego zależnym stworzeniom zgodnego z ich naturą życia i ZAWSZE traktuje ten obowiązek serio...

To właśnie miał na myśli nasz wspaniały kolega-admin Umiech

Pozdrawiam

Ps. Kurczę, nawet zażartować sobie od czasu do czasu nie można, bo zaraz każą się człowiekowi z tego tłumaczyć Mrugnicie

gosia121
Go
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 12, 2009, 10:08:10 »

żartuj Jurku,to nawet na Wortalu wskazane.POZDRAWIAM Duy umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!