Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:48:50 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: mój Tłiti  (Przeczytany 7517 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
moir
Go
« : Padziernika 04, 2009, 02:20:00 »

ktoś powie mi co to za rasa złapałem tego kanarka na wolności tego roku ;-)

Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno
Wiadomoci: 77

« Odpowiedz #1 : Padziernika 04, 2009, 04:12:53 »

Według mnie to to jest zwykły mieszaniec. Z tego co wiem to nie ma takiej rasy (tz. takiego koloru upierzenia). Poprostu kanarek kolorowy Duy umiech Pozdrawiam

Czuczek:)
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Padziernika 04, 2009, 04:50:08 »

Jaki duży jest ten ptaszek?

moir
Go
« Odpowiedz #3 : Padziernika 04, 2009, 05:27:57 »

http://img525.imageshack.us/img525/7700/dsc02952c.jpg  z tego co tak oglądałem w sklepach zooloicznych jest mniejszy od tych szarych kanarków nie śpiewa wcale raczej ćwierka wczoraj śpiewał bardzo ale to bardzo cicho więc nawet nie wkem czy to samiec czy samica

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #4 : Padziernika 05, 2009, 12:14:29 »

Twój kanarek kończy się pierzyc, więc jeżeli to samiec to wkrótce może zacząc śpiewac.Jeżeli ta obrączka jest obrączką związkową to powinna psiadac signum hodowcy,wystarczyłoby zidentyfikowac jego poprzedniego właściciela i zapytac jaka to rasa.To, że knarek jest szekowaty wcale nie musi oznaczac, że jest mieszańcem.Jest wiele ras kanarków kształtnych, u których ten typ ubarwienia jest dopuszczalny.Pytałem o wielkośc, ponieważ mogłaby to byc np. miniatura hiszpańska.

pioras
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 41

« Odpowiedz #5 : Padziernika 05, 2009, 11:29:35 »

pewnym można być tego, że jest to kanarek tegoroczny  Mrugnicie

moir
Go
« Odpowiedz #6 : Padziernika 05, 2009, 02:10:17 »

na obrączce ma PL 053 09. a tak się zastanawiałem ile on może mieć lat więc złapałem młodego tegorocznego ptaszka. A są jakieś inne metody żeby stwierdzić czy to pan czy pani?? coś czytałem że samce maja kwadratową główkę czy coś takiego, a właśnie nie wiem czy to ważne ale wygląda w locie jak by miał przydługawe skrzydełka Z politowaniem to jest jakaś cecha jednaj z ras lub zwykłych kanarków Jzyk

pioras
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 41

« Odpowiedz #7 : Padziernika 05, 2009, 03:19:42 »

po wyglądzie płeć odróżnia ktoś kto poświęcił się hodowli bezgranicznie Mrugnicie i poświęca na opiekę nad kanarkami po kilka godzin dziennie, przez kilka lat prowadzi obserwacje Umiech ja kupiłem samczyka z tego roku i na razie też nie śpiewa tylko poćwierkuje trzeba czekać, dobrze jeśli miałby dobrego nauczyciela ale sam też się nauczy Umiech a stąd wiem, że to samczyk bo to mozaika  Mrugnicie

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #8 : Padziernika 06, 2009, 12:00:53 »

Chyba tylko u mozajki występuje taki wyrażny dymorfizm płciowy.

RomeoiJulia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy/Herscheid
Wiadomoci: 40

« Odpowiedz #9 : Padziernika 06, 2009, 04:34:28 »

Witaj.
Twoj kanarek wyglada na kanarka harcenskiego. Piszesz, ze jest mniejszy od "normalnych" kanarkow w sklepie, to by sie zgadzalo. Pozdrawiam
Ewa

moir
Go
« Odpowiedz #10 : Padziernika 06, 2009, 05:27:13 »

to teraz pozostaje zaczekać aż zakończy pierzenie ptaszynka i może usłyszę jak śpiewa ;-) to niezwłocznie to napiszę ;-)

sevoya
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Poznań
Wiadomoci: 13

« Odpowiedz #11 : Padziernika 08, 2009, 10:32:15 »

Może biedactwo uciekło ze sklepu. Na Dąbrowskiego im się to dość często zdarza Jzyk
A gdzie go znalazłeś?

moir
Go
« Odpowiedz #12 : Padziernika 13, 2009, 08:59:20 »

na śląsku w Pszczynie go złapałem podczas moje 2 dniowej wizyty u rodzinki ;-) i tak przyjechał ze mną do Poznania ;-)

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!