Tak mogą, w żaden sposób sobie nie przeszkadzają, musisz jednak pamiętać aby dostarczyć zeberkom materiału do budowy gniazda w nadmiernej ilość, gdyż jeśli by im brakło to odrazu mogą się zabrać za gniazda kanarków i całkowicie je rozebrać, przekonałem się o tym na własnej skórze kiedy trzymając parkę kanarków w wolierze wpuściłem tam także parkę zeberek, biała dominująca samiczka zbudowała mi w rogu woliery na półeczce z siana piękne naturalne gniazdo, prawdę powiedziawszy jak to zobaczyłem to byłem w szoku gdyż zajeło jej to tylko 1 dzień, mając do wyboru 3 koszyczki lęgowe nie skorzystała z żadnego tylko zbudowała właśnie własne gniazdo z siana które było przewidziane dla zeberek, zeberki jakby na złość wybrały sobie właśnie koszyczek lęgowy dla kanarków chociaż miały 2 wolne budki do dyspozycji i nie wahając się w kilka godzin całkowicie rozebrały kanarzycy jej piękne gniazdo i zrobiły sobie w koszyku dla kanarków równie piękne jednak wiadomo odmnienne okrągłe zamknięte gniazdo. Naszczęście po dostarczeniu większej ilości materiału kanarzyca odbudowała gniazdo i wszystko dobrze się skończyło.
Tak więc musisz pamiętać aby ptaki te miały w czasie lęgów dostateczną ilość różnorodnego materiału do budowy gniazda