Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:03:49 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: robaki jajeczka w karmie  (Przeczytany 3050 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
aleksanderalien
Go
« : Padziernika 20, 2009, 04:08:25 »

Witam forumowiczow.
Kupilem karme na kilogramy w sklepie nasiennym po wsypuwaniu do karmniukow zauwazulem, ze sa w niej takie sklejone skupiska ziaren z tak jakby jajeczkami bialymi malutkimi a w nichg biale robaczki mniejsze troszke jak te na ryby. Co to moze byc i czy moze zagrazac kanarkom?
Dziekuje z gory za odpowiedzi.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Padziernika 20, 2009, 06:14:50 »

Możliwe, że są to larwy moli.Ja nie dawałbym tej karmy.Poprostu oddaj ją tam gdzie kupiłeś.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #2 : Padziernika 20, 2009, 08:10:32 »

Zanieczyszczona karma może powodować zatrucia. Nie podawaj jej kanarkom! Przychylam się do rady jot-ki11. Dodatkowo jeszcze możesz zrobić fotkę tej karmy i wraz z adresem sklepu umieścić w dziale: http://kanarki.eu/index.php/board,28.0.html.

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #3 : Padziernika 20, 2009, 09:54:38 »

Powiem tak, zdechlo mi ostatnio 2 kanarki (mlode do tej pory zdrowe) odkad podalem karme z nowej torebki bo kupuje po 2 kg (zeby byla swieza). Nie mialy zadnych objawow tylko takie troszke zaspane i szybko zdechly. Przegladajac ta karme zauwazylem jajeczka i te robaki bylem dzis w tym sklepie i poprosilem o karme ale zeby mi ja pokazala i okazalo sie ze sa tam te same jajeczka. Opowiedzialem jej o zaistnialej sytuacji a sprzedawczyni" niemożliwe zawsze biora z tych samych zrodel i nikt sie nie skarzyl. One nie zauwazyly nic niepokojacego(moim zdaniem kupuj wsypuja i sprzedaja nie przejmujac sie niczym)". Podziekowalem i wyszedlem, po czym zadzwonilem do znajomego, ktory kupowal tam wlasnie karme i tez ostatnio zdechl mu samczyk. 

Nie wiem czy uda mi sie dodac zdjecia, ale sie postaram. nie wyglada mi to na mole bo mialem juz mole w karmie. aA co do sklepu to mysle ze to niedopatrzenie. kupowalem tam juz jakis czas i teraz takie jaja...

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!