Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:24 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: zdechl mi kanarek  (Przeczytany 15808 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kiki36
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy
Wiadomoci: 12

« Odpowiedz #15 : Listopada 07, 2009, 07:34:14 »

Witam.Tez tak mysle,jestem rozczarowana tym sklepem.Napisalam do tego sklepu i zobacze co odpowiedza,albo i nie.Dalam mu wode z witamina C,ale widze,ze chyba mu nie podchodzi.Czy ten czosnek rozgniesc i na ile wody?Pozdrawiam

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #16 : Listopada 08, 2009, 12:45:21 »

Zawsze przy zaburzeniach pokarmowych należy zaprzestac podawania zielonek.Ja podaję czosnek profilaktycznie, mocno zgnieciony dodaję do mieszanki jajecznej i do marchwi, nie podawałem go nigdy z wodą, lecz myślę, że to dobry sposób.Ty oczywiście w tej sytuacji musisz zrezygnowac z jajka, warzyw  i owoców.

RomeoiJulia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy/Herscheid
Wiadomoci: 40

« Odpowiedz #17 : Listopada 08, 2009, 10:28:27 »

Do normalnego pojemniczka z woda albo do tej rurki wloz po prostu obrane pol zabka czosnku. Ja wode zmienialam co drugi dzien, czosnek mial czas zadzialac, ale dluzej nie trzymaj. Sprobuj, a zobaczysz, ze mu zasmakuje. Mozesz mu to dawac profilaktycznie caly czas.
Pozdrawiam
Ewa

PS Jak tam ptaszek, lepiej?

kiki36
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy

« Odpowiedz #18 : Listopada 08, 2009, 10:32:06 »

Witam.Daje tylko same ziarna przez ten chwilowy czas.Mysle,ze moj ptaszek ma sie z dnia na dzien dobrze,ale dziwi mnie,ze zadnych odglosow nie daje.W poniedzialek ide do kontroli i zobacze co powie weterynarz.Pozdrawiam

RomeoiJulia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy/Herscheid
Wiadomoci: 40

« Odpowiedz #19 : Listopada 08, 2009, 10:47:58 »

Watpie, czy Twoj kanarek na razie bedzie sie odzywal, chore kanarki nigdy nie spiewaja, przewaznie siedza sobie spokojnie na zerdce. Jeszcze cos, jezeli chodzi o zastrzyki, na Twoim miejscu spytalabym, czy nie ma innej mozliwosci. Moja Niunia , gdy byla chora(zanim zdechla) tez dostawala zastrzyki, za kazdym razem mdlala i nie wiadomo bylo, czy jeszcze wstanie. Taki zastrzyk to dla kanarka bardzo duzy szok, tym bardziej chorego i oslabionego. Nie dosc, ze go lapia do reki, to jeszcze wstrzykuja mu w to malutkie cialko taka duza ilosc lekarstwa. Moj hodowca odradzil mi zastrzyku, zawsze jest jakas alternatywa. Mysle, ze taki zastrzyk moze nieraz bardziej zaszkodzic niz pomoc. Antybiotyki sa tez w proszku i w plynie.
Ja moim kanarkom nie dam wiecej zrobic zastrzyku!

kiki36
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy

« Odpowiedz #20 : Listopada 08, 2009, 11:04:54 »

Zapytam sie.Mojemu ptaszkowi po zastrzyku zrobilo sie lepiej.Tam gdzie bylam u weterynarza,to lekarz tylko od ptaszkow,chyba wie co robi.Mial bardzo dobre podejscie do kanarka.Wode z czosnkiem juz dalam,ciekawa jestem jak bedzie.
Pozdrawiam

kiki36
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy

« Odpowiedz #21 : Listopada 12, 2009, 01:13:32 »

Witam
Na dzien dzisiejszy moj kanarek dostaje do pokarmu lekarstwo(przez 14 dni).Po paru dniach zaczal uszczesliwiac mnie swoim spiewem.Takie male stworzonko,a jest mi chyba wdzieczne,ze mu pomoglam.Mysle,ze pomyslnie zakonczy sie leczenie mojego kanareczka.
Chcialam wszystkim podziekowac za poswiecenie mojej uwagi w sprawie choroby mojego ptaszka.Dziekuje wszystkim szczegolnie hodowca,ktorzy maja duzy zasob wiedzy w hodowli kanarkow.
Zycze wszystkim sukcesow w dalszych dzialaniach hodowli kanarkow
Pozdrawiam Kasia
P.s.
Mysle,ze jak bede miala jakis problem z kanarkiem,to odwiedze to Forum,ktore godne jest tego,zeby moc w nim uczestniczyc.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!