Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 04:43:23 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czym się zajmujecie oprócz hodowli kanarków?  (Przeczytany 22101 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Michał94
Kanarki - Moja Pasja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Kraków
Wiadomoci: 54

« Odpowiedz #15 : Marca 20, 2009, 12:51:18 »

Moja kolej  Duy umiech. Oprócz hodowli kanarków posiadam również sporą hodowlę gołębi pocztowych, konkursowych oraz ryby akwariowe (pielęgnice pawiookie). Najwięcej czasu zajmuję mi hodowla gołębi pocztowych, ponieważ jest ich spora grupa (ponad 100 ptaków). Na wiosnę zaczynają się loty gołębi. W sobotę są one ładowane do koszy podróżnych i jadą powiedzmy do Niemiec. W niedzielę gołębie zostają wypuszczone i powracają do domu w tym samym dniu  Umiech. Mam wiele dobrych gołębi i sporo nagród za osiągnięcie dobrych czasów...

Pozdrawiam, Michał

Hodowla kanarków, od 2007 roku...
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #16 : Marca 20, 2009, 02:51:23 »

Witam, jestem Darek, Z wykształcenia jestem cukiernikiem, pracuje obecnie w nowej prestiżowej restauracji, na kuchni, tak jak kolega wcześniej też hoduje gołębie razem z ojcem,a w mieszkaniu w katowicach mam kanarki,od ok.3lat hoduje.gołębie hoduje 2 lata.pozdrawia.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
feno-typ
Go
« Odpowiedz #17 : Marca 20, 2009, 03:02:13 »

Z zawodu jestem bibliotekarzem. Pracuję w dziale periodyków instytutu naukowo-doradczego niemieckich gremiów politycznych (Stiftung Wissenschaft und Politik) w Berlinie. W Niemczech mieszkam już od 1981 roku, najpierw do 2001 roku w Kolonii, skąd w ramach wielkiej przeprowadzki urzędów i instytucji państwowych przeniesiono nasz instytut do nowej stolicy Niemiec – Berlina.

Kanarkami zajmuję się (z przerwami) od dzieciństwa, ale dopiero od kilku lat staram się robić to na nieco większą skalę, w miarę porządnie i systemowo. Dzieci są już dorosłe, jest więcej miejsca w mieszkaniu, więc warunki mam niezłe.

Poza kanarkami bardzo lubię rysować, malować, fotografować i kręcić filmy. Jestem „nadwornym” fotografem/kronikarzem naszego instytutu, moje fotografie ukazują się systematycznie w niemieckiej prasie, czasopismach i książkach.

Lubię też czytać książki i próbuję trochę pisać. Aktualnie w polskim fachowym piśmie Exota ukazuje się w sześciu kolejnych odcinkach moja rozprawka o fazach cyklu hodowlanego kanarków kolorowych, którą w przyszłości zamierzam uzupełnić o kilka dodatkowych rozdziałów i wydać w Polsce w formie książki. Marzy mi się też fabularyzowana opowieść o kanarkach; coś w rodzaju takiego dzienniczka hodowcy, w którym znalazłyby się różne aspekty pracy hodowlanej, ale opisane w formie beletrystycznej, a nie stricte fachowej. Od 2012 roku wybieram się na nieco wcześniejszą emeryturę, więc czasu na realizację planów będzie pod dostatkiem.

Pozdrawiam

Jurek Kraiński

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #18 : Marca 20, 2009, 04:39:40 »

Witam ja nacodzień jestem uczniem technikum górniczego prucz poniedziałków które spędzam na kopalni  Mrugnicie. Moją wielką pasją od dziecka są zwierzęta ( zoologia ) . Oprucz zwierząt kocham sporty walk ( musiałem zawiesić treningi z powodu kontuzji ) oraz sporty siłowe.

Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno
Wiadomoci: 77

« Odpowiedz #19 : Marca 20, 2009, 07:36:59 »

Ja jeszcze ucze się w technikum logistycznym (jeszcze 3 lata) Jzyk. W wolnych chwilach lubie sobie pomajsterkować (najbardziej robić jakieś klateczki i ozdubki do ogrodu). A w wolnych chwilach opiekuje sie moimi kanareczkami. W obecnej chwili mam 2 pisklaki takze teraz jest co przy nich robic. Pozdrawiam

Czuczek:)
jankanarek
Go
« Odpowiedz #20 : Czerwca 07, 2009, 11:38:34 »

Mieszkam w Gliwicach mam 50 lat oprócz hodowli kanarków harceńskich mam ogród działkowy uprawiam truskawki,warzywa,kwiaty na działce wypoczywam wraz z rodziną.Mam własną stronę internetową na temat kanarków harceńskich zapraszam do odwiedzania :www.jan_kanarek.republika.pl

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #21 : Czerwca 07, 2009, 01:10:59 »

Od miesiąca, zaczółem jeszcze trudnić się też niełątwym hobby jakim jest wędkarstwo.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
RomeoiJulia
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy/Herscheid
Wiadomoci: 40

« Odpowiedz #22 : Sierpnia 16, 2009, 07:26:09 »

Witam wszystkich!
Moj kanarek Elvis -moje pierwsze hobby,wkrotce otrzyma towarzystwo,( cztery samice i jednego samca), a moim drugim hobby jest Taekwondo, na ktore uczeszczam od roku wraz z moim 6-letnim synem. Jak to zawsze mowie,odbilo mi na starosc Mrugnicie Duy umiech
Serdecznie pozdrawiam wszystkich zainfekowanych "wirusem kanarkowym"!
Ewa

monique750
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zagłębie Dąbrowskie ;)
Wiadomoci: 25

« Odpowiedz #23 : Sierpnia 17, 2009, 11:00:42 »

A ja jestem kurą domową, bo wiekszosc czasu spedzam w domu z dziecmi  Duy umiech
Oprocz tego sie ucze. Zainteresowan mam wiele, czesto sie zmieniaja Mrugnicie

men
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 221

« Odpowiedz #24 : Sierpnia 17, 2009, 03:23:39 »

witam.Pracuję w ochronie interesuje się ornitologią i wędkuje.

archer1978
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 12

« Odpowiedz #25 : Wrzenia 06, 2009, 06:41:36 »

Witam!
Ja natomiast jestem entomologiem (a dokładnie - chruścikarzem - wędkarze wiedzą o co chodzi Mrugnicie) i pracuję na uniwerku jako nauczyciel. Lubię swoją pracę i ona pochłania mnóstwo czasu, także tego w terenie, gdzie mogę poobserwować i pofotografować przyrodę. Poza tym jestem wielkim fanem mangi, anime oraz generalnie - kina.
Pozdrawiam serdecznie!

tomasz595
Go
« Odpowiedz #26 : Wrzenia 27, 2009, 05:58:07 »

Ja prowadze firme ogrodniczą w Rotterdamie (holandia) moje hobby to od niedawna kanarki i wędkarstwo.Jedno i drugie hobby miałem w okresie dzieciństwa teraz jakos to zamiłowanie wrociło.. Z politowaniem

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #27 : Listopada 09, 2009, 08:49:34 »

WITAM.Od pięciu lat jestem pracownikiem ochrony- pracuję na grupie interwencyjnej , oprócz kanarków bardzo lubię sporty extremalne , interesują mnie również sztuki walki, wykonuję też usługi remontowe bo hobby kosztowne. Pozdrawiam serdecznie ROBERT

R038
globus-kraków
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KRAKÓW
Wiadomoci: 87

« Odpowiedz #28 : Listopada 09, 2009, 09:05:32 »

Witam, mieszkam w Krakowie ,jestem mechanikiem samochodowym, pracuje w serwisie forda, poza kanarkami interesuje sie tuningiem samochodowym mechanicznym jak i optycznym,

mirek3gie
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Radom
Wiadomoci: 15

« Odpowiedz #29 : Listopada 13, 2009, 08:50:35 »

Ja jestem uczniem 2 klasy technikum elektronicznego. Zajmuje się akwarystyką oraz lubię sport.

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!