Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:23:33 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Padła mi samica w "tempie atomowym"..  (Przeczytany 2575 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
archer1978
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 12

« : Grudnia 01, 2009, 07:53:39 »

Witam!
Wczoraj padła mi samiczka. Jestem nieŹle zdziwiona, bo mam kanarki juz wiele lat i nie widziałam takiego zgonu. Co to za licho?

Ptaszek był zdowy jak rydz. W sobotę latał, kąpał się, hulał, rozrabiał swoim zwyczajem, a w niedzielę - od rana był osowiały, jakby nieobecny, niereagujący (piórka nienastroszone). Rano jeszcze normalnie jadł, po południu nagle przestał i jego odchody stały się wodniste, jak kropla wody. Oddech miał przyśpieszony, ciężki, ale bez charczenia itp. W nocy już siedział na dnie klatki, oddech był bardzo szybki (aż cały podskakiwał). Nad ranem wygięło go do tyłu (głowa, szyja), zesztywniały mu łapki i zaczął sie trząść, potem padł.

Co się mogło stać? Może ktoś b. doświadczony mi poradzi?

Zatrucie pokarmem nie wchodzi w rachubę, niczego nie zjadł, samczyk, w tej samej klatce ma się świetnie do tej pory.

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #1 : Grudnia 02, 2009, 08:01:00 »

A czy przypadkiem to nie było zaparcie jajka.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!