Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 09:02:29 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Nie wiem jaka to płeć ;/  (Przeczytany 3371 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Matek237
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 8

« : Grudnia 04, 2009, 10:42:53 »

Witam,
We wrzesniu chciałem kupic parkę kanarków, ale w zoologicznym były tylko samce. Kupiłem więc tylko samca, pierzył sie więc nie spiewał, po 2 tyg. dokupiłem mu samicę, w tym samym sklepie zoologicznym od tego samego hodowcy. Samica od pierwszego dnia wydawała dżwieki typu "łii...". Po tygodniu zaczeła spiewać i to dlugie i ladne melodie. Z tego co czytałem, samice nie spiewają. Pani w zoologicznym gdy kupywałem samice upewniała sie co do płci, patrząć jej w okolice odbytu. Czy to mozliwe, że moja jest samicą i spiewa? Samiec nie spiewa do tej pory, mozna to wytłumaczyć tym, że jest przy samicy. Kanarki są razem w klatce, bić sie nie biją, mozna powiedzieć, że sie tolerują, ale czasami jeden drugiego potrafi przegonic z żerdki, albo nie pozwala jeść gdy on je...to sa moje pierwsze kanarki, chciałem parkę, nie chcę żeby sie okazaoło, że mam dwa samce Smutny

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #1 : Grudnia 04, 2009, 11:00:58 »

witaj
powiem ci tak
Sam prowadze sklep  zoologiczny sprzedaje w nim swoje ptaki i inne zwierzeta ktore sam hoduje  papuzki,chomiki ,kroliki  ,swinki      przynajmniej mam pewnosc ze sa zdrowe i jak mowie ze to samiec to samiec   itp  ...
Ale z tego co sie nasłuchałem od klientow to  naprawde nigdy bym sam nie zakupił zwierzaka z zoologika .......
 Osobiscie zawsze kazdemu kto przyjdzie do mnie  zakupic jakies zwierze  ktorego nie mam  mowie  KUPUJ ZWIERZETA OD HODOWCY NIE ZE SKLEPU ZOO!!!!!!!
czemu Co??  dzis sie liczy tylko kasa ......... wnioski wyciagnij  sam ...

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Grudnia 04, 2009, 11:06:55 »

Witaj!
Często się zdarza, że samice również śpiewają, a  może masz dwa samce? Myślę,że dwa samce to też nie problem.Dokupisz dwie samice i po problemie.
życzę powodzenia.

Matek237
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 8

« Odpowiedz #3 : Grudnia 04, 2009, 11:36:58 »

Nie mam tez pewności, czy są to dwa samce, kiedy mialbym pewnośc, że są i jak to rozpoznać? Jakbym dokupił po samicy, a okazałoby sie, że mam 3 samice to by nie było ciekawie, bo tyle to ja klatek nie mam. Chyba, że poczekałbym do wiosny, wtedy ptaki będę na podwórku w takiej mini wolierze...

A tu moje kanarki( po lewej samczyk a po prawej niby samica)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bcd7b23b188c6a7f.html

kingus
Go
« Odpowiedz #4 : Stycznia 20, 2010, 05:17:12 »

nagraj jak śpiewają może to pomoże rozpoznać ja wiem jak śpiewa samica a jak samiec zwłaszcza samica ;p

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!