Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:54:16 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Polski 2009  (Przeczytany 6258 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Grudnia 06, 2009, 04:47:03 »

W regulaminie 72 Ornitologicznych Mistrzostw Polski organizator wystawy, którym jest Polski Związek Hodowców Kanarków i Ptaków Egzotycznych Oddział w Czeladzi wprowadził zapis, że  "za Wystawcę uznaje hodowcę, który zgłosił do oceny minimum 1 kolekcję lub 4 ptaki pojedyncze". Tak się zastanawiam, czy ten zapis nie stanowi jakiejś bariery dla młodych, rozpoczynających przygodę z hodowlą ptaków oraz dla hodowców niezwykle rzadkich okazów ptaków, które rozmnażają się bardzo trudno. Ciekawe, co Wy myślicie na ten temat?

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #1 : Grudnia 06, 2009, 05:27:42 »

Zapis ten tyczy sie przede wszystkim giełdy.
Chodzi o to, żeby ktoś kto wystawił jednego kanarka nie sprzedawał np. setek ptaków na giełdzie.
Wiadomo, że wystawcą jest każdy kto wystawia jakąkolwiek ilość ptaków.
W informatoże tym jest jeszcze pare niezrozumialych rzeczy.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Grudnia 06, 2009, 06:16:00 »

Gdzie można przejrzec regulamin OMP?

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #3 : Grudnia 06, 2009, 06:42:50 »

Gdzie można przejrzec regulamin OMP?

http://egzota.pl/pfo.html komunikat 4 , info1 i info2

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #4 : Grudnia 06, 2009, 09:33:26 »

Link do samego regulaminu: http://egzota.pl/pfo/info2.pdf.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #5 : Grudnia 08, 2009, 08:17:31 »

Kilku moich kolegów zrzeszonych w Polskiej Federacji Hodowców Ptaków Ozdobnych (PFHPO) wyraziło gotowość wystawienia swoich ptaków na 72 Ornitologicznych Mistrzostw Polski. W regulaminie mistrzostw nie ma żadnej wzmianki na temat możliwości wystawiania ptaków przez hodowców niezrzeszonych w PFO. Myślicie, że organizatorzy przyjmą takie ptaki na wystawę?

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #6 : Grudnia 08, 2009, 09:16:16 »

Myślę jednak że ptaki wystawców z innych federacji niż PFO nie zostaną przyjęte na MP.Punkt pierwszy regulaminu MP mówi że ptaki muszą pochodzić z hodowli własnej wystawcy i muszą zawierać sygnum hodowcy.Jeśli ktoś przyjedzie z innej federacji to w jaki sposób będzie można zweryfikować co to za hodowca i jakie jest jego sygnum ?Myślę ze wcześniej musiałoby być zawarte jakieś porozumienie między federacjami regulujące tę sprawę.Sam jestem ciekaw co by się działo jakby taki hodowca z innej federacji przyjechał na MP z ptakami.Jestem za dopuszczeniem hodowców z innych federacji do wszelkich wystaw organizowanych przez związki zrzeszone w PFO oczywiście jesli inne federacje też zaczną organizować poważne konkursy dla ptaków,gdzie ocenę ptaków będą przeprowadzać poważni eksperci z odpowiednimi uprawnieniami ,a ja będąc członkiem innej federacji będę mógł wziąć udział w takim konkursie.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #7 : Grudnia 08, 2009, 09:58:47 »

A jaki jest sens istnienia dwóch federacji?
Na przykład tylko jedna taka organizacja może być członkiem COM.

Granos
Go
« Odpowiedz #8 : Grudnia 08, 2009, 06:48:35 »

No i nie stety. Tegoroczne mistrzostwa dla mnie są juz zakończone (pod względem wystawiania ptaków).W dniu kiedy to właśnie miałem zawieŹć ptaki na mistrzostwa jeden z ptaków kolekcji padl a ja nie posiadam aktualnie ptaka na "podmianę".Więc cóż pozostaje czekać na przyszły rok.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #9 : Grudnia 08, 2009, 08:44:19 »

Mogłeś wystawic trzy pojedyncze.Ja tak wystawiłem hosso.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #10 : Grudnia 09, 2009, 08:10:07 »

Granos zawszę trzeba mieć przynajmniej jednego ptaka w zapasie do każdej kolekcji wystawowej,bo wypadki chodzą po ptakach,przeważnie tych najlepszych.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #11 : Grudnia 09, 2009, 09:43:22 »

No tak teraz cisza w tym wątku ,ptaki zawiezione na MP teraz czekamy na wyniki   Co? emocje rosną  Duy umiech

Granos
Go
« Odpowiedz #12 : Grudnia 09, 2009, 12:26:48 »

Mogłeś wystawic trzy pojedyncze.Ja tak wystawiłem hosso.

To dopiero byla moja pierwsza szansa. nie ma sie co "podpalać" i spokojnie poczekam na następny rok.Na poczatku wogóle nie planowalem wyjazdu na tę wystawę-była to tylko miła niespodzianka. Zobaczymy za rok.Co do wystawaiania pojedynek to owszem mam nawet 4 pardzo dobre pojedyńcze (3 intensywne jeden nie) ale stwierdzilem ,ze ten jeden rok bez wystawiania nie zaszkodzi a mam nadzieję ,ze za rok uda sie złożyc dobra koekcję.

Granos zawszę trzeba mieć przynajmniej jednego ptaka w zapasie do każdej kolekcji wystawowej,bo wypadki chodzą po ptakach,przeważnie tych najlepszych.

Zdaje sobie z tego sprawę dlatego żadnego z intensywnych nie wystawialem na sprzedaż.W tym roku mialem jedna parę ,która dala 6 intensywnych: jeden padl, dwa zlamały palce(zreszta przez karmniki quiko,które zamienilem na pojemniki wewnetrzne bo jakoś stwarzaly zagrożenie).

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #13 : Grudnia 10, 2009, 10:29:09 »

Krótką wzmiankę o trwających Mistrzostwach Polski możecie przeczytać na stronie: http://www.mojaczeladz.nazwa.pl/wiadomosci,0,922,0,72__ornitologiczne_mistrzostwa_polski_w_czeladzi.html.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!