Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 11, 2025, 05:27:55 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: początkujący  (Przeczytany 5803 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
pepi45
Amator
Nowy użytkownik
*

Nowa Sól
Wiadomoci: 4

« : Grudnia 26, 2009, 01:12:43 »

Witam..... poczytałem sobie troszkę i postanowiłem napisać. Mam na imię Mirek, mieszkam w lubuskim i chciałbym nawiązać kontakt z jakimś hodowcą z moich okolic. W obecnej chwili mam kilkanaście szt papużek (faliste, nimfy i parę rozel białolicych). Chciałbym podjąć sie hodowli kanarków, w tym celu dobrze byłoby nabyć jakiś materiał hodowlany, najlepiej od doświadczonego hodowcy. Pozdrawiam wszystkich hodowców i nie tylko.

Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #1 : Grudnia 26, 2009, 02:47:38 »

Witaj!
W związku z Twoim zainteresowaniem kanarkami mam kilka pytań do Ciebie.
1. Czy jesteś ukierunkowany jeżeli chodzi o rasę kanarków, którą chcesz hodować ?
2. Czy masz warunki do hodowli kanarków ?

Z doświadczenia kilku moich kolegów wiem, że trzymanie kanarków z papugami (w jednym pomieszczeniu) nie wychodzi dobrze na zdrowiu tych pierwszych.

Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #2 : Grudnia 26, 2009, 02:52:52 »

Kanarki nie mogą przebywać razem z papugami ponieważ papużki mogą odgryzać palce kanarkom,a nawet nóżki.

pepi45
Amator
Nowy użytkownik
*

Nowa Sól

« Odpowiedz #3 : Grudnia 28, 2009, 10:22:33 »

Witam.... w sumie to nie podjąłem decyzji co do rasy kanarków od których zaczął bym hodowle, licze na wasze podpowiedzi od jakiej rasy można zacząć, a co do miejsca do hodowli to napewno sie znajdzie..... dość często wyjeżdżam (taka praca) więc będę musiał złapac kontakt z jakimś hodowcą gdzieś dalej od mojego miejca zamieszkania, gdyż póki co nie odezwał się nikt z moich okolic..... dzisiaj rozejrzałem się w moich zasobach wrewna i płyt jakie posiadam i doszedłem do wniosku że jestem w stanie zrobić sobie samemu regał, tylko muszę zamówić fronty... może jakieś podpowiedzi, gdzie można kupić...... pozdrawiam

globus-kraków
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KRAKÓW
Wiadomoci: 87

« Odpowiedz #4 : Grudnia 28, 2009, 10:35:03 »

na allegro sklep KANKAN wystawia fronty w calkiem przystepnych cenach, a najtaniej ma sklep ANIMAL z sosnowca ,
 nr tel (032) 292-77-78 i mozesz u nich zamowic szuflady o dlugosci takiej jak fronty , ja bede w tym tygodniu zamawiał

globus-kraków
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KRAKÓW

« Odpowiedz #5 : Grudnia 28, 2009, 10:42:47 »

link z frontami z KANKANA   http://www.allegro.pl/item863525783_front_do_klatki_hodowlanej_50_x_30cm_kankan.html

w ANIMALSIE kupowalem fronty po 11 zł , tylko za sprezynki licza po złotówce a tu masz ze sprezynkami, porównaj ceny frontów , spręzynek klapek i karmników i wybierz, pozdrawiam

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #6 : Grudnia 29, 2009, 11:39:30 »

Witam
pepi 45-jest jeszcze możliwość zamówienia frontów u producenta pod tel. 604 28 34 21.
Pozdrawiam

globus-kraków
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KRAKÓW

« Odpowiedz #7 : Grudnia 29, 2009, 08:13:04 »

NORWIK24   W jakich cenach producent ma te fronty?

pepi45
Amator
Nowy użytkownik
*

Nowa Sól

« Odpowiedz #8 : Grudnia 30, 2009, 10:38:41 »

Witam...Dziękuje koledzy za informacje jakie otrzymuje od was, ale jak do tej pory nie odezwał sie nikt po pierwsze z moich okolic a po drugie nie mam informacji od jakiej rasy najlepiej zacząć no i ewentualnie czy ktoś ma na zbyciu jakąś pare bądż też inne oferty... mogę ewentualnie podjechać do kogoś osobiście, o ile to nie będzie kłopotem i zbyt daleko..... pozdrawiam

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #9 : Grudnia 30, 2009, 11:23:05 »

Większość hodowców mówi że najlepiej zaczynać od glosterów, niesą trudne w hodowli. Sam pomyśl nad tym jakie ptaki Ci się podbają, poczytaj o wybranych rasach  , i pomyśl czy masz odpowiednie warunki, np. aby hodować kanarki które potrzebują np. większych klatek .Ważne jest aby ię zastanowić nad wyborem rasy i zająć się hodowlą tewj rasy najlepiej jak miożna, bo niejest sztuką posiadać 6 ras i hodować byle jak, wązne jest to ab mieć np. 1 lub 2 rasya hodować na najwyższym poziomie.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #10 : Grudnia 30, 2009, 02:47:24 »

nie mam informacji od jakiej rasy najlepiej zacząć no i ewentualnie czy ktoś ma na zbyciu jakąś pare bądż też inne oferty

Oprócz glosterów stosunkowo prosta jest również hodowla miniaturowych borderów. Akurat tak się składa, że na naszym wortalu jest oferta sprzedaży tych ptaków (http://kanarki.eu/index.php/topic,1350.0.html). W dodatku są to ptaki po ocenie wystawowej z kartami ocen. Dla początkującego hodowcy to nie lada gratka! Sądzę też, że ich dotychczasowy własciciel udzieli Ci wielu cennych wskazówek odnośnie hodowli.

pepi45
Amator
Nowy użytkownik
*

Nowa Sól

« Odpowiedz #11 : Stycznia 05, 2010, 05:56:09 »

Witam.... chciałbym podziękować wszystkim którzy pomagali mi przy znalezieniu samiczki gloster zielona koronka i przy okazji poinformować, że znalazłem i czekam odbiór.... pozdrawiam i życze powodzenia.... Mirek

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!