Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 11, 2025, 05:28:19 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witam  (Przeczytany 5608 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270

« : Stycznia 27, 2010, 07:29:11 »

Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Piotrek i pochodzę w woj. opolskiego. Od dwóch lat zajmuję się ptakami. W mojej hodowli znajdują się papugi faliste i kanarki, takie "kundelki". Śledząc wpisy na tym forum, staram się cały czas zgłębiać tajniki wiedzy o hodowli kanarków. Moje przygotowania do sezonu lęgowego już trwają. Zbudowałem nowy regał. W moich planach na rok 2010 znajdują się takie założenia jak wstąpienie w szeregi PZHKiPE, nabycie kanarków (rasy gloster), uczestnictwo w wystawach. Oczywiście nadal zamierzam też pogłębiać swoją wiedzę na temat kanarków w czym pomagają osoby piszące na tym forum.
Pozdrawiam Piotrek.

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #1 : Stycznia 27, 2010, 11:53:34 »

Witam Cię Piotrek,widzę że masz ambitne plany na ten rok i tak trzymaj ,a glostery to bardzo ciekawe  kanarki ,warto je hodować. Pozdrawiam RR

R038
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz
Wiadomoci: 80

« Odpowiedz #2 : Stycznia 28, 2010, 10:15:54 »

Cześć Piotr. Powiedz mi skąd dokładnie jesteś? Pytam bo wspominasz że masz zamiar wstąpić do PZHKiPE. W naszym zwiazku w Raciborzu mamy trzech hodowców z Głubczyc i okolic, oraz czterech  z Kędzierzyna-KoŹla. Jestes z tamtych stron może?  Zapraszam Cię na www.pzhkiperaciborz.ayz.pl  Pozdrawiam serdecznie Maciej Kajstura.

Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #3 : Stycznia 28, 2010, 11:42:25 »

Witaj Piotrze na wortalu.Myślę,że kiedyś "zabłyśniesz" na wystawach i będziesz zdobywał różne trofea,zgadzam się z Robertrosiński,glostery to bardzo fajne ptaszki i popularne,życzę sukcesów!

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie

« Odpowiedz #4 : Stycznia 28, 2010, 01:15:49 »

Dziękuję za tak miłe powitanie. Pochodzę z małej wsi oddalonej 7 km od Kluczborka. Tak więc do Raciborza miałbym kawałek (120 km). Brałem pod uwagę raczej Opole. Jednak obecnie w internecie trudno odszukać istotnych informacji na temat tamtejszego oddziału. Mimo to jakoś sobie z tym poradzę. Natomiast jeszcze raz chciałbym serdecznie podziękować za zaproszenie do Raciborza.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #5 : Stycznia 28, 2010, 05:08:32 »

Dziękuję za tak miłe powitanie. Pochodzę z małej wsi oddalonej 7 km od Kluczborka. Tak więc do Raciborza miałbym kawałek (120 km). Brałem pod uwagę raczej Opole. Jednak obecnie w internecie trudno odszukać istotnych informacji na temat tamtejszego oddziału. Mimo to jakoś sobie z tym poradzę. Natomiast jeszcze raz chciałbym serdecznie podziękować za zaproszenie do Raciborza.
Cześć Piotrek,
Jakbyś chciał wstąpić do Opolskiego oddziału PZHKiPE i potrzebował jakieś namiary to napisz do mnie na PW  Mrugnicie

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie

« Odpowiedz #6 : Marca 25, 2010, 06:47:56 »

Konsekwentnie dążąc, do wcześniej wytyczonych celów pragnę się pochwalić, że stałem się szczęśliwym posiadaczem kanarków rasy Gloster. Początkowo miałem zamiar dokonać zakupu jednego samczyka aby umilał mi swoim śpiewem czas spędzany z ptakami. Wybór padł na kanarka od jot-ka11. Tu pragnę nadmienić, iż kontakt z tym hodowcą był bardzo rzeczowy. Uzyskałem wiele cennych wskazówek odnośnie dalszej hodowli. Nowo zakupiony kanarek to samczyk z koronką. Nadmienię jedynie, że jest świetny, bardzo energiczny i odważny. Widać, że hodowca jest wielkim miłośnikiem ptaków i musi spędzać z nimi dużo czasu.
Początkowo myślałem, że moje zakupy na tym się zakończą ale jednak za namową jot-ka11 dokonałem także zakupu samicy consert. Ponieważ sezon lęgowy nie jest zbyt dobrym okresem na nabywanie ptaków myślałem, że będzie z tym problem. Jednak udało się. Tu pomocnym okazał się kolejny hodowca z Częstochowy pan Leszek Rados. Dodatkowo wszystko to zbiegło się z wyjazdem hodowców na seminarium do Ostrowa, a że wszystkie drogi prowadzą przez Kluczbork  Duy umiech nie musieliśmy przeżywać stresów związanych z przesyłaniem ptaków za pośrednictwem poczty. Ptaki dotarły całe i zdrowe. Obecnie przechodzą małą kwarantannę. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze w tym sezonie przygotować samicę do lęgów i cieszyć się pierwszym "glosterowym" sukcesem.
Gorąco pozdrawiam z tego miejsca hodowców z Częstochowy i chciałbym im jeszcze raz podziękować za pomoc. Pozdrawiam Piotrek.

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie

« Odpowiedz #7 : Marca 28, 2010, 06:10:27 »

Dziś wstąpiłem w szeregi PZHKiPE o/Opole. Muszę przyznać, iż po pierwszym spotkaniu jestem mile zaskoczony. Są tam ludzie, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą na temat hodowli kanarków. Tak więc cieszę się z takiego obrotu sprawy. Sygnum otrzymam z pewnością dopiero w nowym roku wraz z obrączkami. Do tego czasu pozostaje uczyć się i nabierać nowych, hodowlanych doświadczeń. Pozdrawiam Piotrek.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #8 : Marca 28, 2010, 08:42:13 »

Dobry wybór,znam kilku hodowców z Opola- to dobrzy hodowcy i bardzo życzliwi ludzie.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!