Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:36:09 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Popularyzacja hodowli  (Przeczytany 4370 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Kwietnia 14, 2008, 09:00:21 »

Jedną z misji tego wortalu jest popularyzacja hodowli ptaków, a w szczególności kanarków.

Co oznacza owa popularyzacja?

Z pewnością wielu z Was po przejrzeniu kilku wątków naszego forum wzruszy ramionami i dojdzie do wniosku, że nie ma tu nic specjalnego. Wyloguje się i nigdy tu nie powróci. Część osób może nawet się nie zarejestruje, bo uzna to za stratę czasu. Być może będą też tacy, którzy stwierdzą wręcz, że trzymanie ptaków w klatkach jest barbarzyństwem.

I ja i Mark jesteśmy realistami. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie zadowolimy wszystkich. Nie chcemy bynajmniej przekonywać wszystkich ludzi do posiadania kanarków.

Chcemy pokazać, że można stworzyć ptakom takie warunki, że nie będą odczuwały, że żyją w niewoli. Kanarki hodowane w klatce przez długie dziesiątki lat przywykły do niej tak, że bez pomocy człowieka nie potrafiły by przeżyć.

Pragniemy Wam pokazać, że aby nacieszyć się widokiem i śpiewem ptaków niekoniecznie trzeba chodzić do lasu. Można tę niewielką cząstkę natury mieć w swoim domu.

Setki tysięcy ludzi jest skazanych na życie w mieście, w zakładach pracy, w biurach, urzędach i warsztatach. W ciągu dnia jedyną przyjemnością dla nich może być właśnie to kilkuminutowe spotkanie ze skrzydlatym przyjacielem, który czeka na swego Pana (Panią) w domu.

Chcielibyśmy trafić do tych ludzi, opowiedzieć im o ptakach, służyć radą i pomagać w problemach, które napotkają w hodowli.

Jeżeli okaże się, że udało się nam ulżyć doli chociażby jednego ptaka, poprawić cokolwiek w jakiejś hodowli albo zarazić kogoś tym pięknym hobby, to oboje z Mark-iem będziemy bardzo zadowoleni, a nasza praca nie pójdzie na marne.

gosia121
Go
« Odpowiedz #1 : Lipca 08, 2008, 04:06:19 »

w całej rozciągłości popieram Waszą słuszną decyzję odnośnie stworzenia tego rodzaju Wortalu.Wiele można przeczytać,wiele można się nauczyć,a kto już trochę umie może pogłębić swoje wiadomości w każdym kierunku.Dużo już przeczytałem i jeszcze przeczytam,tylko nie wiem ( do rozważenia przez administratorów),czy nie było by celowe opisywanie każdego rodzaju kanarków osobno np.czerwone mozaikowe,czerwone,harceńskie i.t.d.Mnie by to odpowiadało więcej jak ogolny podział kanarków.Może w dalszej części Wortalu to jest,ale jeszcze do tego nie doszedłem.Pozdrowienia dla Wszystkich !!!!!! Umiech

tadeusz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Nowy sącz
Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #2 : Wrzenia 02, 2008, 09:01:26 »

witam ja też co do popularyzacji hodowli, już nie będę powtarzał autora wyżej bo co do tego zgadzam sie apsolutnie ,mam od nie dawna komputer chodziłem po stronach ogólnie dostępnych i tych prywatnych wszystko na temat ptaków oczywiscie i między innymi natknełem się na tą stronę muszę powiedziec że jestem pod wrażeniem administratorów żę coś tak fajnego  można było zrobić, aprzecież to chodzi o wspólną naszą pasję jaką jest nasze hobby  czyli ukochane ptaszki pozdrawiam wszystkich Tadeusz

kankrajoch
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 13

« Odpowiedz #3 : Padziernika 07, 2008, 10:40:04 »

popieram Was koledzy hodowcy. Zgadzam sie calkowicie zwami. Robienie czegość co sie kocha jest wielką przyjemnością zdobywanie wiedzy o tym -kolejną lekcją życia. Jest to wspaniale forum 
 pozdrawiam kankrajoch

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!