Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:58:04 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: no jak u was? bo ja nie używam  (Przeczytany 5584 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wojtynia
Go
« : Kwietnia 16, 2008, 08:07:28 »

Witam wszystkich
Mam taki sposób, że nie daje ptakom jakiś dodatków witaminowych ponieważ sądze, że to jest trucie ptaka jakąś hemią ja wole bardziej tradycyjne sposoby, aby moje ptaki miały witaminy i mikroelementy takie jak dawanie im: owoców i warzyw, zielonek, mieszanek jajecznych, mieszanki nabiałowej, sepia, pokruszone skorupki korzych jajek. Według mnie to wystarczy i szkoda pieniędzy na ziarno z jakimś proszkiem lub soć w tym stylu.
A wy co uważacie o witaminach? Spoko

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #1 : Kwietnia 16, 2008, 08:39:21 »

No wiesz z karmą moczoną w niby witaminach to masz rację że nie warto , ale witaminy w proszku to nie jest chemia zapewniam Cię i warto je stosować. Umiech

Priam
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sosnowiec
Wiadomoci: 82

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 18, 2008, 05:27:37 »

Od samego początku stosuje mieszanki witaminowe. Według mnie pomagają kanarkowi w odpowiedniej równowadze organizmu. Najczęściej używam kropli do wody i dodatków typu Vitakraft "Salad Mix". Pozdrawiam

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #3 : Wrzenia 29, 2008, 08:34:45 »

Witam
ja stosuje  takie cos http://www.biowet.com.pl/produkty.php?go1=92 dawki jak dla kurczat .Oczywiscie nikogo nie namawiam ale  ubocznych efektow na swoich kanarkach nie stwierdziłem Mrugnicie

gosia121
Go
« Odpowiedz #4 : Wrzenia 29, 2008, 10:29:09 »

Witam.Stosuje witaminy ORNITOVIT-specjalistyczna preparat witaminowo-aminokwasowo-mineralny dla kanarkow.Podaje z marchwią,można lekko zwilżyc pokarm ziarna lub jajeczny,aby witaminy złączyły się z podstawową karmą.Jak dotychczas podając umiarkowanie nie stwierdziłem szkodliwego działania na ulubieńców.Pozdrowienia dla użytkowników tego Wortalu.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!