Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marca 01, 2010, 10:44:03 » |
|
Trochę zdziwiło mnie Twoje pytanie. Wywiad z Panem Krajewskim był niemal idealny, a Ty chciałbyś w przyszłości stworzyć jeszcze lepsze, doskonalsze dzieło!? Jestem pod wrażeniem Twoich nieustających starań, prób i wysiłków.
Ponieważ jesteś prekursorem i jako pierwszy wprowadziłeś wywiad do naszego wortalu, więc może uważasz, że pierwsza próba wypadła niezbyt udanie. Jest akurat odwrotnie. Debiut okazał się całkiem udany.
Czy można wymagać czegoś więcej? Myślę, że Twój pierwszy wywiad był wręcz idealny dla początkujących i średnio zaawansowanych hodowców. Z pewnością zawodowcy mieli pewien niedosyt, ale myślę, że jeżeli będziesz podejmował kolejne próby wywiadów, to wkrótce osiągniesz pełen profesjonalizm w tej dziedzinie.
Może w przyszłości przydałoby się więcej szczegółów. Podejrzewam, że fachowców z branży interesowałoby np. czym żywione są ptaki (nazwy mieszanek, barwników, witamin), może pochodzenie ptaków (od jakiego hodowcy pochodzą zakupione ptaki), jakieś nowinki hodowlane. Ja z kolei chętnie bym poczytał też o błędach, jakie kiedyś popełniali inni hodowcy a także o refleksjach z przeszłości (o jakichś dawniejszych metodach hodowli) i o przyszłości hodowli ptaków w Polsce.
Z drugiej jednak strony zadając hodowcy kilkadziesiąt pytań i zakładając nawet, że jakiś hodowca zechce na nie rzetelnie odpowiedzieć otrzymasz wywiad-rzekę, który trudno będzie zamieścić w zwięzłej formie na wortalu. Myślę jednak, że metoda prób i błędów sam wypracujesz złoty środek.
Zadając takie pytanie dajesz mi nadzieje, że będą kolejne wywiady. Czekam zatem już dziś z niecierpliwością na kolejny wywiad.
|