Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:50:28 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czy to możliwe?  (Przeczytany 4564 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Marca 14, 2010, 10:06:03 »

Na stronie: http://mojekanarki.w.interia.pl/ogloszenia.htm znalazłem ofertę sprzedaży bastarda papugi falistej z wróblem. Bastard rzekomo mówi. Czy to w ogóle możliwe, aby skojarzyć te dwa gatunki ze sobą?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Marca 14, 2010, 10:34:19 »

Nie dopisałeś,że ktoś chce tego "bastarda" zamienic na konia w celu dalszych "krzyżowań" Chichot.To ogłoszenie to oczywiście żart, tylko czy to jest odpowiednie miejsce na takie żarty?

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #2 : Marca 15, 2010, 09:47:04 »

Myślę że ten ptak bankowo znajdzie nabywce Duy umiech,początkujący hodowcy przeważnie wierzą we wszystko.Bo zamiast zdobywać wiedzę to wola wierzyć w bajki.

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #3 : Marca 15, 2010, 05:29:11 »

Nie wiem czy zauważyliście ale na tej stronie z ogłoszeniami nawiązała się mała debata na temat bastardów. Ogłoszenie o bastardzie wróbla z falistą przybrało miarkę (bo to był ewidentny żart) i wszystkie te wpisy usunąłem z ogłoszeń. W dyskusji chodziło głownie o to że ktoś oferował w sprzedaży szczygły, czyże i bastardy po tych ptakach i od razu pojawiły się głosy że za to grozi kara (ktoś z wypowiadających się nawet został już za takie coś ukarany).     

Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #4 : Marca 15, 2010, 06:59:55 »

Na stronie: http://mojekanarki.w.interia.pl/ogloszenia.htm znalazłem ofertę sprzedaży bastarda papugi falistej z wróblem. Bastard rzekomo mówi. Czy to w ogóle możliwe, aby skojarzyć te dwa gatunki ze sobą?

Myślałem że twoje pytanie czy można skojarzyć te gatunki to też żart. Jak widzę nie masz informacji o ptakach, twoja wiedza ogranicza się tylko do kanarków. Nie uznaj tego za próbę obrazy, to tylko taki komentarz ode mnie.  Umiech

Potwierdzę to co napisali już inni nie jest możliwa taka krzyżówka. Trudne jest skrzyżowanie nawet wróbla z kanarkiem lecz możliwe.  Mrugnicie

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #5 : Marca 15, 2010, 07:23:18 »

Moim zdaniem Jacky podchwytliwie zadał to pytanie , gdyż z pewnością doskonale widział, że takie ogłoszenie to bzdura. Badziu jeśli poczytasz posty napisane przez Jacky to się przekonasz że jego wiedza jest rozległa nie tylko o kanarkach.

Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #6 : Marca 16, 2010, 02:24:16 »

Masz rację. Wygłupiłem się z tym. Proszę o usunięcie tych 2 postów.  Zawstydzony

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #7 : Marca 16, 2010, 09:17:22 »

Nic się nie martw,poprostu nie zauważyłeś ironii w pytaniu Jackiego.Gdyby to pytanie zadane było poważnie to  bardzo trafnie oceniłbyś pytającego.Głowa do góry. Mrugnicie

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #8 : Marca 16, 2010, 09:24:23 »

jot-ka11 ma rację nic się nie stało. Chciałem tylko tępić głupotę. Musimy wspólnymi siłami działać, żeby tego typu błazeństw było jak najmniej. Może znajdziecie jeszcze podobne kwiatki. Opiszcie, żeby inni nie dali się nabrać.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!