Kiedy poprawiłem post "Walny Zjazd PFO 18 kwietnia 2010" napisany przez naszego Redaktora Lukę (
http://kanarki.eu/index.php/topic,1797.0.html) wstawiłem tam ankietę z pytaniem: Czy sądzisz, że na Walnym ZjeŹdzie Delegatów PFO w dniu 18 kwietnia 2010 r. zostanie wybrana Rada Federacji? Wydawało mi się wówczas (i po cichu myślę tak nadal), że wybór nowej Rady jest to tylko formalność. Jednakże głosy oddane przez Was w tej ankiecie nie są jednoznaczne. Widać w nich pewną obawę o możliwość takiego wyboru. Jeden z Użytkowników wystąpił nawet ze swoistym apelem do środowisk hodowców o "podjęcie wspólnych działań i wzniesienie się ponad podziałami dla dokonania przełomu dla dobra wszystkich hodowców". Czy zatem Waszym zdaniem istnieją jakieś zagrożenia dla PFO, jakieś przesłanki, które pokrzyżują optymistyczne zakończenie podjętych działań zmierzających do naprawy PFO? Co obecnie stanowi największy problem dla PFO? Czasami stojąc z boku widać więcej. Być może Wy jesteście bardziej obiektywni i szybciej dostrzegacie zagrożenia.