Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:53 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Polscy hodowcy na Mistrzostwach Świata  (Przeczytany 6048 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jankanarek
Go
« : Marca 29, 2010, 07:59:59 »

Co powinno i mogło by zrobić PFO aby zachęcić i ułatwić start i udział Polskich hodowców ptaków do licznego udziału w konkursach
na Mistrzostwach Świata ?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Marca 29, 2010, 11:47:07 »

Przede wszystkim porządek w samym PFO.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #2 : Marca 29, 2010, 12:07:34 »

Wyjazd z ptakami na mistrzostwa świata, to poważne przedsięwzięcie logistyczne. Warto by sięgnąć po uwagi naszych hodowców, którzy już wystawiali ptaki na takiej wystawie. Jednak z tego, co się orientuję, to żaden z nich nie jest Użytkownikiem naszego wortalu, a szkoda bo mogliby się podzielić swoimi doświadczeniami z udziału w tej imprezie.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 01, 2010, 12:33:59 »

jankanarek za dwa lata MŚ odbędą się w Słoweni,czyli blisko naszego kraju.Umówiliśmy się w kilku hodowców że bankowo będziemy brać udział w tych mistrzostwach.Jedynym zagrożeniem naszego wyjazdu wydaje się być brak bardzo dobrych ptaków.Dlatego już teraz wszyscy usilnie staramy się podnosić jakość naszych ptaków Duy umiech aby już za dwa lata mieć ( może ) najlepsze ptaki na świecie  Duy umiech.Tak na poważnie , liczymy że ptaki nam  dopiszą i pojedziemy na te mistrzostwa.
Jeśli będziesz zainteresowany to wiesz z kim rozmawiać.
Jak w przyszłości będzie rola PFO w organizowaniu takich wyjazdów trudno zgadnąć.Jednak PFO powinna wspierać polskich hodowców w takich zagranicznych wyjazdach,bo przecież Ci hodowcy są reprezentantami naszego kraju na arenie międzynarodowej.

Granos
Go
« Odpowiedz #4 : Kwietnia 01, 2010, 04:53:37 »

W tym rok uw Portugalii wystawiał ktoś z Polski?

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #5 : Kwietnia 01, 2010, 05:37:39 »

W tym roku nikt nie wystawiał, Pan Mikuła miał wystawiać ale niestety nie dojechał.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 02, 2010, 07:28:43 »

No i wreszcie możemy uczestniczyć jako wystawcy na Mistrzostwach Świata proszę przeczytać poniższy załącznik brawo dla nowej rady PFO idzie ku lepszemu.

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #7 : Sierpnia 03, 2010, 11:38:07 »

No i wreszcie możemy uczestniczyć jako wystawcy na Mistrzostwach Świata (...)
A ktoś wcześniej zabraniał?
Mieliśmy jakieś ograniczenia z COM?
Były jakieś przeszkody prawne?

jankanarek
Go
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 03, 2010, 12:54:43 »

No i wreszcie możemy uczestniczyć jako wystawcy na Mistrzostwach Świata (...)
A ktoś wcześniej zabraniał?
Mieliśmy jakieś ograniczenia z COM?
Były jakieś przeszkody prawne?

Do tej pory nie było nic zorganizowane PFO nie robiło nic aby to ułatwić nie było żadnych konkretnych informacji. Teraz można zgłosić chęć udziału w MŚ transport jest zorganizowany jeden punkt odbierania ptaków jeden transport jest wyznaczony człowiek za to wszystko odpowiedzialny ma on zwrot kosztów za obowiązkowy pobyt na MŚ. W Niemczech jest tak od nie pamiętnych czasów oni zawsze potrafią się zorganizować tylko nam Polskim hodowcom to nie wychodziło. Ale miejmy nadzieję że teraz będzie dobrze i tu nie chodzi o przeszkody prawne. Co ty tak wszędzie we wszystkich postach wyjeżdżasz z tym prawem jestem ciekaw czy w życiu prywatnym też robisz wszystko zgodnie z prawem i czy na prawdę jesteś prawym człowiekiem, jeżeli tak to czemu nie chcesz przesłać danych personalnych członków Waszego stowarzyszenia do PFO przecież to jest zgodne z prawem. Im więcej będzie chętnych do uczestnictwa w Mistrzostwach Świata tym koszty transportu będą niższe tak więc do dzieła koledzy hodowcy trzeba się zorganizować i uczestniczyć w najwyższej rangą imprezie.Pozdrawiam

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #9 : Sierpnia 03, 2010, 02:09:33 »

do dzieła koledzy hodowcy trzeba się zorganizować i uczestniczyć w najwyższej rangą imprezie
Też mogę się podpisać pod tym wezwaniem jankanarka.

Teraz można zgłosić chęć udziału w MŚ transport jest zorganizowany jeden punkt odbierania ptaków jeden transport jest wyznaczony człowiek za to wszystko odpowiedzialny ma on zwrot kosztów za obowiązkowy pobyt na MŚ.
Wprawdzie Rada Federacji powołała Sekcję do Spraw COM i OMJ i Koordynatora (http://www.pfo.info.pl/images/uchwaly/rf2010/03_10.pdf), który stoi na jej czele, a ten Koordynator określa warunki transportu ptaków na wystwę MŚ i organizuje ich transport ale nigdzie nie jest napisane, że On samodzielnie zawozi i odpowiada za wszystkie ptaki, które polscy hodowcy chcieliby wystawić na tej prestiżowej imprezie.

Przy okazji chciałbym zapytać o tę Sekcję do Spraw COM i OMJ. Czy ta sekcja już istnieje? Kto decyduje o jej składzie osobowym? Jakie są konkretne zadania tej sekcji (oprócz jak sądzę wsparcia logistycznego dla Koordynatora)? Czy ta sekcja będzie się zajmować jedynie opieką nad ptakami na MŚ czy też czymś wiecej?

rafcio181
Go
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 03, 2010, 03:52:20 »

Jestem przekonany że już istnieje, gdy wejdziemy na stronę PFO , przy wykazach nazw ptaków oraz typów obrączek z datą czerwcową b.r. figuruje nazwisko kordynatora COM i OMJ- zakres czynności jest przedstawiony w uchwale powyżej przedstawionej, po uważnym jej przeczytaniu.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #11 : Sierpnia 03, 2010, 09:28:03 »

zakres czynności jest przedstawiony w uchwale powyżej przedstawionej, po uważnym jej przeczytaniu.
Czytałem uważnie kilka razy. Nie ma tam nic żadnej wzmianki o Sekcji do Spraw COM i OMJ poza §1 o powołaniu tej sekcji. Cała reszta paragrafów tyczy się Koordynatora. Czytałem też cały załącznik do tej Uchwały i też nic tam nie ma. Dlatego zaciekawiło mnie co też robią inni członkowie tej sekcji, ilu ich jest, kto ich powołuje i na jakich zasadach?

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!