Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 11:08:40 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witam wszystkich miłośników kanarków  (Przeczytany 5246 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
rafcio181
Go
« : Kwietnia 16, 2010, 11:11:21 »

Nazywam się Rafał. Mam 27 lat i pochodzę z Warszawy. Od dziecka lubiłem i interesowałem sie ptaszkami. Zainteresowanie nimi przejąłem po tacie, który od kiedy pamiętam, w domu miał kanarki, a w Raszynie pod Warszawą hodował gołębie rasowe.
Zawsze lubiłem patrzeć na kanarki, które były u nas w mieszkaniu i często pomagałem tacie przy ich karmieniu i pielęnacji. I dlatego można powiedzieć, że w taki oto sposób zrodziła się moja pasja do różnego rodzaju ptaków, a zwłaszcza do kanarków. Śpiew tych ptaków mnie odpręża, relaksuje i mogę godzinami ich słuchać i patrzeć jak skaczą sobie po żerkach.
Ale tak na poważnie moja przygoda z ptakami zaczęła się po śmierci taty, kiedy przejąłem po nim opiekę nad kanarkami. Było ich zaledwie 7 sztuk- 4 samce i 3 samice. Jednak to bylo dla mnie za mało  Umiech Dlatego od sierpnia 2008 r. zacząłem sie starać aby moja hodowla się powiększała. Pierwszego ptaka - mozaike czerwoną od Pana Marka Kłucińskiego dostalem na urodziny od mojej przyszłej żony Madzi , obecnej narzeczonej. Następnie dokupiłem jeszcze kilka sztuk kanarków i powoli uczyłem się jak i uczę, jak sie z nimi opiekować, pielęgnować, co robić gdy zaczynają chorować, co można a czego nie należy im podawać itp. Jednak największym moim marzeniem było dochować sie małych pisklaków. Starałem się jak mogłem ,aż w końcu moje marzenie się spełniło. W lutym 2009 r. wykłuły sie dwa małe kanarki. Te dwa maluchy zmotywowały mnie jeszcze bardziej i zacząłem starać sie aby przeobrazić moją dotąd raczej amatorską hodowle w bardziej profesjonalną. W grudniu 2009 r. zapisałem się do Związku Ornitologicznego w Warszawie.Obecnie posiadam kanarki od Pana Marka Kłucińskiego, Krzysztofa Jeziorskiego oraz Juliana Kubana . Są to głównie glostery, ale również kilka sztuk harceniaków, pare czerwonym, mozaike czerwona.
Teraz moim celem jest , aby moje ptaszki były zdrowe, rozmnażały się, ładnie śpiewały i może kiedyś uda mi sie pojechać na jakąś wystawę i rywalizować z najlepszymi hodowcami kanarków.
Poniżej zdjęcia pomieszczenia dla kanarków.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Kwietnia 16, 2010, 11:14:15 »

Regał hodowlany- pojedynki + 4 lęgarki.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2010, 09:39:13 wysane przez Luka » Zapisane

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 17, 2010, 07:37:32 »

Witaj Rafał miło Cie tu u nas gościć.Liczę na Twoją aktywność i zaangażowanie na forum.

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 128

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 17, 2010, 10:05:13 »

Witaj !

PokaŹna hodowla Mrugnicie

Mam prośbę czy mógłbyś w miarę możliwości porobić fotki poszczególnym kanarkom z bliska ? Będę wdzięczny Mrugnicie

Marcin321
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Krzesławice/Kraków/Małopolska
Wiadomoci: 14

« Odpowiedz #4 : Kwietnia 17, 2010, 10:10:21 »

Rafcio Piękna hodowla Umiech
Pozdrawiam Chichot

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #5 : Kwietnia 17, 2010, 12:03:24 »

Mam prośbę czy mógłbyś w miarę możliwości porobić fotki poszczególnym kanarkom z bliska ? Będę wdzięczny

Przyłączam się do prośby.   Również witam życzę sukcesu na upragnionej wystawie  Mrugnicie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2010, 12:40:55 wysane przez Luka » Zapisane

KARAIM
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Iława
Wiadomoci: 69

« Odpowiedz #6 : Kwietnia 17, 2010, 01:14:46 »

Bardzo ładna, pokaŹna i zadbana  hodowla.życzę spełnienia najskrytszych marzeń w hodowli.

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #7 : Kwietnia 17, 2010, 01:33:23 »

Bardzo profesjonalnie to wygląda. Fajnie tak wszystko w jednym miejscu, a u mnie w całym mieszkaniu po kawałku. Powodzenia.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #8 : Kwietnia 17, 2010, 05:24:19 »

Witam i ja.Miło Cię gościc w naszym gronie.Hodowla super.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #9 : Kwietnia 21, 2010, 09:49:17 »

Kilka sztuk samczyków Chichot
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2010, 10:05:38 wysane przez Luka » Zapisane

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!