Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
Wiadomoci: 149
|
 |
« : Kwietnia 19, 2010, 07:31:51 » |
|
Witam!  Martwię się o mojego Michaela, bo od wczoraj (w sobotę przyjechał, więc po 1 dniu) ma potargane piórka.  Skacze sobie po klatce, szczególnie po jej ściankach (  ). Na początku myślałem, że to może od tego, bo wtedy ociera się bokami o ściany klatki, ale dzisiaj wstawiłem mu wodę, żeby się wykąpał i nic. Nadal sterczą. Znalazłem obok klatki piórko. To pierzenie? Może stres, albo coś z żywieniem? Liczę na szybką i rzetelną pomoc  PS.Jest z grudnia lub stycznia. Postaram się niedługo wrzucić jego zdjęcie, ale na razie nie czyta mi komórki.
|
|
|
|
|
|
Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o) ><>* ><>* ><>* *<>< *<>< *<>< Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel). Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... 
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwietnia 19, 2010, 08:14:53 » |
|
Nie umiem znaleŹć opcji "edytuj", więc wrzucam jako odpowiedŹ. http://w355.wrzuta.pl/obraz/3Nal2uBMyHa/p180410_09.210001
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2010, 09:56:43 wysane przez Luka »
|
|
Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o) ><>* ><>* ><>* *<>< *<>< *<>< Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel). Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... 
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwietnia 19, 2010, 10:18:30 » |
|
Twój Michael wygląda na koroniaka niemieckiego(lub jest z nim spokrewniony).Jedno piórko nie musi oznaczac pierzenia,mogło wypaśc z różnych powodów,lecz jeżeli ptaszek jest z grudnia lub stycznia to może się pierzyc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwietnia 20, 2010, 03:24:44 » |
|
Właśnie tak myślałem. Co do piórka-też wiem  Dzisiaj nie znalazłem żadnego nowego  PS.Z jednej strony ulizały mu się, więc może to jednak stres. On ma czuprynkę (nie wiem jak to się nazywa  ), którą inne kanarki mu wyrywały, więc i tak dam mu karmy na pierzenie (niedługo powinna dojechać). Dziękuję bardzo za pomoc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwietnia 21, 2010, 02:50:22 » |
|
Dokładnie, zgadzam sie z twierdzeniem jot-ka11 - jest koroniak niemiecki- pochodne od kanarka harceńskiego. Wiem bo też mam takiego samego tylko czerwonego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 02, 2010, 08:22:01 » |
|
Słuchajcie, nadal mu nie przeszło, a nie znalazłem żadnych nowych piórek (ani w klatce, ani obok...). Może jeszcze nie dopracował "ulizywania się"??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maja 03, 2010, 01:29:12 » |
|
Twoj kanarek to koroniak niemiecki. On ma tak juz w swoim wygladzie- taki jego urok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maja 03, 2010, 05:17:42 » |
|
Na głowie rozumiem, ale po bokach?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maja 03, 2010, 06:46:11 » |
|
Ten typ tak ma:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maja 03, 2010, 07:03:57 » |
|
po bokach to tzw. pufy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maja 04, 2010, 09:09:46 » |
|
A to minie?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maja 04, 2010, 10:58:30 » |
|
Nie bądŹ drobiazgowy.Wielu hodowców poświęciło kawał swojego życia żeby stworzyc całkiem "potargane"rasy kanarków kędzierzawych,a Tobie przeszkadza kilka rozwichrzonych piórek? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2010, 11:35:41 wysane przez jot-ka11 »
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maja 05, 2010, 03:58:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maja 05, 2010, 04:50:10 » |
|
Jak ci nie pasuje wyglad jego upierzenia to zapisz go na wizyte u fryzjera- moze da sie cos z tym zrobic:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maja 06, 2010, 05:35:06 » |
|
Nie mówię, że mi nie pasuje. Na początku się tym martwiłem, bo nie wiedziałem co to może być. Teraz mi to nie przeszkadza 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|