Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 08:12:01 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Ankieta
Pytanie: Ile masz lat?
0-15
16-25
26-35
36-45
46-55
56-65
66-75
76 i więcej

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Wasz wiek  (Przeczytany 8140 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Maja 06, 2010, 09:49:54 »

Określcie w ankiecie ile macie lat? Ile lat wWaszym zdaniem ma statystyczny hodowca? Są to ludzie młodzi czy raczej starsi?

Wojtek7
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Gliwice
Wiadomoci: 33

Kanarki Harceńskie

« Odpowiedz #1 : Maja 06, 2010, 02:44:50 »

Jak wynika z ankiety wiekszosc forumowiczow to ludzie mlodzi wiec o przyszlosc polskich hodowli mozna byc spokojnym.
Jednak srednia wieku w zwiazkach i na mistrzostwach jest duzo wyzsza Umiech

rafcio181
Go
« Odpowiedz #2 : Maja 06, 2010, 03:51:09 »

Mlodziez przyszloscia PZO- starsi i doswiadczeni hodowcy dzielcie sie wlasnym doswiadczeniem z nami "maluchami" Chichot

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #3 : Maja 06, 2010, 04:15:10 »

Akurat na forum te liczby mogą troszkę kłamać, gdyż wiadomo wielu starszych hodowców niema dostępu do komputera/internetu a i pewnie się na komputerze nie zna bo nie jest im to potrzebne, ale są też z nami tacy hodowcy którzy nauczyli się tego wszystkiego właśnie po powstaniu forum i to się chwali i to cieszy Umiech

A liczba młodych osób w ankiecie jak dla mnie jest bardzo znikoma bo jak się to ma do obszaru całego kraju, bo przecież internet ma nieograniczony zasięg...

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #4 : Maja 06, 2010, 10:26:54 »

Kolejną sprawą dotyczącą młodych ludzi jest to , że teraz mówią/piszą że będą hodować , a póŹniej jak przyjdzie praca , życie rodzinne to bardzo duży procent  tych młodych niebędzie hodowało nic.Więc niemożna tego traktować jak bycie spokojnym o przyszłość hodowli.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 128

« Odpowiedz #5 : Maja 07, 2010, 10:46:50 »

Bez przesady Mrugnicie

Jedni hodują ptaki od dzieciństwa do " starości " , inni rozpoczynają hodowlę gdy już " ułożą " sobie życie , a jeszcze inni zaczynają coś hodować jak już mają dużo wolnego czasu .

Tak że zawsze znajdą się ludzie którzy na daną chwilę będą mogli pochwalić się swoją hodowlą .
Nie wiem jak inni ale w moim przypadku ptaki odcisnęły duży ślad w moim życiu i nie wyobrażam sobie chwili kiedy to miałbym z nich całkowicie zrezygnować ... Ptaki to część mojego życia i nie mógłbym ich ot tak z niego wyrzucić . Zawsze w moim domu będzie jakiś procent ptaków . Mniejszy to mniejszy , większy to większy ale zawsze będzie .

Pozdrawiam

rafcio181
Go
« Odpowiedz #6 : Maja 07, 2010, 09:56:24 »

Zgodze sie z wypowiedzia Mateusz_M . Niektorzy to posktradali wszyskie umysly myslac ze jak mlody hodowca jak to odzwerciedla powyzsze forum na dana chwile to nie ma w nim przeszlosci- ze jest to hobby czy cos takiego. To w takim razie Luki nie mozna traktowac jako przyszlosc hodowcow- po co trzymasz ptaszki- zrezygnuj z nich. Ja od malego milaem ptaki w pokoju- spalem z nimi razem, a teraz oddalem nim polowe mojego wolnego czasu. Z przykroscia czyta sie takie wypowiedzi jaka przedstawil Luka w swoim poscie- zero wiary. My "śmiecie" a ty "profesjonalny hodowca" wedlug ciebie- przykre i smutne. Smutny Smutny Smutny

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #7 : Maja 07, 2010, 10:08:30 »

My "śmiecie" a ty "profesjonalny hodowca" wedlug ciebie- przykre i smutne. Smutny Smutny Smutny
Niechcę brzydko pisać bo kulturę osobistą jaką mam ale mam. Może ktoś to wszystko zinterpretuje i powie mi co jest nie tak, bo mnie krew zalewa.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #8 : Maja 07, 2010, 10:33:59 »

Z przykroscia czyta sie takie wypowiedzi jaka przedstawil Luka w swoim poscie- zero wiary. My "śmiecie" a ty "profesjonalny hodowca" wedlug ciebie- przykre i smutne.  Smutny Smutny Smutny

Z tego co przeczytałem mniemam, że Luka z przykrością stwierdza w swej wypowiedzi, że ilość młodych osób parających się hodowlą ptaków jest znikoma, jak na taki duży kraj jak Polska.

A liczba młodych osób w ankiecie jak dla mnie jest bardzo znikoma bo jak się to ma do obszaru całego kraju, bo przecież internet ma nieograniczony zasięg...

Nie wiadomo wprawdzie co Luka rozumie przez określenie "młody", ale można się trochę domyślać. Tak się składa, że prowadziłem dziś z Luką długą rozmowę na ten temat. Okazało się, że moje pytanie szczególnie zainteresowało naszego Redaktora. Chciałby też poznać bardziej szczegółowo populację hodowców, bowiem chyba nikt w Polsce nie prowadzi takich badań. Można by też badać płeć hodowców, wykształcenie, status zawodowy i inne przekroje społeczne. Postanowiliśmy w kolejnych pytaniach zbadać bliżej populację hodowców i nawet prowadzić co jakiś czas (np. co 2 lata) nowe badania, tak by ustalić czy np. populacja hodowców starzeje się czy też odwrotnie staje się coraz młodsza, czy rozszerza się czy też zawęża się coraz bardziej. Zdajemy sobie sprawę, że nasze badanie nie jest reprezentatywne, ale zawsze daje jakiś tam obraz statystyczny.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #9 : Maja 08, 2010, 08:18:04 »

Poprawka- chcicalem przeprosic bardzo Luke i Jackiego- post mialbyc skierowany do DariuszFojt . Szybko przeczytaklem i nie zwrocilem kto dokladnie napisal. Jeszcze raz bardzo przepraszam i zwracam honor. Mam nadzieje ze wybaczycie mi ten blad i nadal bede waszym forowym kolega.
Pozdrawiam.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #10 : Maja 08, 2010, 09:21:12 »

rafcio181 a co Ci w moim poście niepasuje???Może jesteś jednym z młodych co hoduje ptaki, ale za kilka lat możesz niemieć warunków albo braknie Ci motywacji i wogóle możesz mieć słomiany zapał.Niekierowałem mojej wypowowiedzi do konkretnych osób , i pewnie jakaś prawda w tej wypowiedzi jest.Jest bardzo dużo hodowców czy nawet chcących hodować ptaki którzy się tym tylko zachłysneli ,

Więc niepisz że ktoś poskradał wszystkie mądrości , bo na tym forum znalazło by się pare młodych przemądżałych "hodowców" którzy myślą że wiedza wszystko i mogą wypisywać rzeczy myśląć że wiedzą to lepiej od doświadczonych hodowców.

Trochę niezrozumiała jest bulwersacja młodych hodowców np. na ypowiedz Luki ja tam nieznalazłem nic takiego , co mogło by kogoś obrazić itp.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #11 : Maja 08, 2010, 10:04:15 »

Niemozna oceniac mlodego posiadacza ptaszkow po tym ze teraz trzyma, ze zachlysnal sie hobbym, a pozniej moze nie posiadac ptakow. Konczymy temat , nie ma co sie klocic , zniechcecac sie do siebie. Ja jestem mlodym posiadaczem kanarkow- nie uwazam sie za hodowce. Uczed sie i caly czas bede sie uczyc. pomagajmy sobie nawzajem- wymieniac swoje poglady itp. Czy nie jest to prawda, ze przyszloscia sa mlodzi posiadacze ptakow?
Zyjmy w zgodzie.

Jeśli kogos urazilem swoja wypowiedzia w tym watku ,z gory bardzo przepraszam.

Pozdrawiam wszystkich.

Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #12 : Maja 08, 2010, 11:07:32 »

Niektórzy młodzi hodowcy którzy mieli dużo ptaków,a gdy przyjdzie dorosłe życie ożeni sie będzie miał żonę,dziecko to zazwyczaj zmniejsza ilość ptaków lub robi sobie przerwe by w hodowli ptaszków by zarobić najpierw na rodzinę na dom,a póŹniej odnawia sobie hodowlę jeżeli oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie bo niektórzy wyprowadzają się z domów rodzinnych i muszą mieszkać z teściami gdzie nie ma miejsca na hodowlę ptaków muszą się postawić,a to nie jest takie hop siup,że dziś buduje jutro się wprowadza troszke musi to potrwać,a pieniądze po drodze nie leżą i musi ciężko zapracować na ten dom,a póŹniej dopiero ptaki.Najpierw obowiązki,a póŹniej przyjemności.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #13 : Maja 08, 2010, 12:40:24 »

Każdy ma tutaj po części racje.Ale mi chodziło oto że niekażdy młody musi zrezygnpować np. po 7 latach , ale oto że są i tacy że rezygnują bo im się ptaki znudziły , albo w takich przypadkach o których wspomniał Gege

rafcio181
Go
« Odpowiedz #14 : Maja 08, 2010, 04:27:25 »

Kazdy z nas po czesci ma racje, wiec nie ma co sie juz gniewac. Podajmy sobie dlon na zgode.
Lecz z drugiej strony jest to forum i kazdy ma prawo do ujawnienia publicznie swojej mysli- glosu.

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!