Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:36:16 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Hodowla pokoleniowa  (Przeczytany 4690 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Maja 12, 2010, 09:46:28 »

Czy swoją hodowlę i pasję oddziedziczyłeś po rodzicach lub dziadkach czy też zaczynałeę wszystko od zera? Chciałbyś aby Twoje dzieci odziedziczyły przejęły po Tobie ptasie hobby?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Maja 12, 2010, 09:13:08 »

Pasję odziedziczyłem po ojcu(postarałem się nawet o to samo sygnum),lecz swoją hodowlę zaczynałem od zera do obecnych 60 par.Mam troje dorosłych dzieci,lecz ani jedno z nich nie przejawia podobnych zainteresowań.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #2 : Maja 13, 2010, 08:39:53 »

Pasje odziedziczylem po moim ojcu ktory byl milosnikiem ptactwa. Najbardziej byl oddany golebiom hodowlanym, a kanarki byly uzupelnieniem jego radosci. I tak sie zaczelo- teraz ja:) A co do dzieci to nie wiem , bo nie posaidam. Jestem mloda osoba, ale mniejmy nadzieje ze bede wstanie zarazic spadkobierce tak jak tata mnie zarazil- jeszcze mam troszke czasu:)

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie
Wiadomoci: 178

« Odpowiedz #3 : Maja 17, 2010, 08:00:02 »

Z tego co wiem to u mnie w domu już pradziadek hodował ptaki, jego syn (czyli mój dziadek) gołębie pocztowe, mój ojciec hoduje gołębie a ja kanarki amatorsko.

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 128

« Odpowiedz #4 : Maja 17, 2010, 08:05:42 »

Mój tata hoduje gołębie pocztowe . Jest w związku . Można powiedzieć ze dzielę z nim tę pasję , jednakże dla mnie to nie wszystko . Kocham drobne ptaki , przede wszystkim łuszczaki (kanarki ) . Z tego co wiem mój pra pra dziadek miał cos wspólnego z hodowlą ptaków .

Marcin321
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Krzesławice/Kraków/Małopolska
Wiadomoci: 14

« Odpowiedz #5 : Maja 17, 2010, 08:23:35 »

Ja zaczynam od zera z drobnicą..A wraz z dziadkiem hodujemy gołebie

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #6 : Maja 17, 2010, 08:26:39 »

Mój tata hoduje gołębie pocztowe . Jest w związku . Można powiedzieć ze dzielę z nim tę pasję , jednakże dla mnie to nie wszystko . Kocham drobne ptaki , przede wszystkim łuszczaki (kanarki ) . Z tego co wiem mój pra pra dziadek miał cos wspólnego z hodowlą ptaków .

A co z Twoim dziadkiem i pradziadkiem? Mieli coś wspólnego z ptakami?  Gdyby tak było, to byłbyś już piątym pokoleniem, które hoduje ptaki ...

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #7 : Maja 18, 2010, 07:24:41 »

Z tego co pamietam to mój dziadek hodował gołębie,o innych ptakach mi nic niewiadomo,póŹniej mój ojciec hodował gołębie,miał pare lat przerwy,a od kilku lat hodujemy je razem , a do tego ja mam jakieś ptaki.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #8 : Maja 18, 2010, 10:39:48 »

Mój dziadek hoduje gołębie już ponad 60 lat. Ja też w pewnym momencie mojego życia byłem bardzo na gołębie nastawiony i właściwie od gołębi moja przygoda z ptakami się zaczęła. Miałem wtedy jakieś 10-11 lat. W wieku 14 lat zdobyłem nawet mistrzostwo sekcji w lotach gołębi młodych, oczywiście z pomocą dziadka ale puchar z moim nazwiskiem zawsze będzie stał wśród moich innych - już kanarczarskich - pucharów. I jeszcze się trochę chwaląc do naszych wspólnych największych osiągnięć należy wicemistrzostwo okręgu Katowice w Kat. B w 2000 roku. Tego sukcesu już dziadek raczej nie powtórzy.
W wieku 13-14 lat pojawił się pierwszy kanarek i z biegiem czasu na pojawiły się kolejne a ja dzieliłem mój wolny czas miedzy gołębiami i kanarkami. Ale w wieku 18-20 lat moja pasja do gołebi wygasła prawie całkowicie a skupiła się tylko na kanarkach. Jestem  na bieżąco z wynikami dziadka ale na tym sie kończy.
Tak przy okazji, widząc wcześniejsze wpisy może powinien powstać jakiś mały dział na forum pt. "Gołębie pocztowe"Jzyk   

Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #9 : Maja 18, 2010, 07:38:30 »

Mój dziadek hodował gołębie i często wspólnie z nim przesiadywałem w gołębniku. Lecz wtedy nie zastanawiałem się jeszcze nad hodowlą.
Po śmierci dziadka wszystkie gołębie odleciały, tak samo stało się też z pszczołami które dziadek hodował.

Ptakami najbardziej zaraził mnie mój kuzyn, często ruszamy razem w teren obserwować ptaki i staramy się móc zobaczyć coraz rzadsze gatunki. Tak więc głownie interesuję się ornitologią a amatorska hodowla którą prowadzę to tylko dodatek do tej pasji.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #10 : Maja 18, 2010, 08:08:09 »

Balcar to masz podobnie jak ja, mój ojciec ma teraz gołębie,ale wyniki też na bierząco znam ,jak dzwonie w weekend do rodziców to relacja jest:))

A z tym działem to bardzo dobry pomysł.myślałem dzis w pracy aby już foto np,licznika wkleić.

Ale to z czasem.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #11 : Maja 20, 2010, 07:14:54 »

Witam widzę, że większość jak nie wszyscy mieli styczność z gołębiami czy to pocztowymi czy wystawowymi. U mnie również tak było gołębie mieli moi pra dziadkowie i wielu wujków. Po wujku również odziedziczyłem hodowlę kanarków. Jemu zawdzięczam ta pasję i od niego miałem wiele kanarków. Nadal jeŹdzimy razem na wystawy i giełdy, on ma bardzo dożo kanarków, bo cos ponad 100 szt.kiedyś policzyłem, ale to było dawno.  Duy umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!