Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:36:06 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Która rasa?  (Przeczytany 4225 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Maja 13, 2010, 10:57:34 »

Która rasa kanarków najbardziej Wam przypadła do gustu?

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Maja 13, 2010, 04:04:51 »

Wszystkie kanarki sa piekne. Kazdy ma cos w sobie. Jeden wyglada jakby wyjeto go dopiero z pralki, drugi ma czapke zwana koronka, trzeci jednolity. Mozna by tak wymieniac w nieskonczonosc. Mnie przypadl do gustu kanarek rasy gloster nie  wzgledu ze jest to latwy "material" do rozmnazania ale za jego piekny glosny spiew, za ksztalt sylwetki. Wypieta klatka, koronka na glowce i roznorodne ubarwienie.
Takie chodzace kuleczki- wedlug mnie to przylepy w calej rodzinie kanarkow.

Granos
Go
« Odpowiedz #2 : Maja 13, 2010, 04:44:09 »

Border miniatura

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #3 : Maja 13, 2010, 07:23:49 »

Zauroczyły mnie miniatury hiszpańskie za swój żywiołowy temperament,troskliwosc w wychowywaniu piskląt i oczywiście wygląd.Ptaki te można obserwowac godzinami nie nudząc się.Miniatura hiszpańska stała się najliczniejszą rasą kanarków w mojej hodowli.Ptaszki te polecam wszystkim hodowcom kanarków.

Szyc Kazimierz
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 3

« Odpowiedz #4 : Czerwca 02, 2010, 12:12:34 »

Mnie  fascynują kanarki  czerwone  niemiecki z koronką   Tylko  gdzie je kupic  Samca czy samice z koronką tak można ale bez koronki aby był  po linii  z koronką to już nie  Oszukuja hodowcy i dają zwykłego  czerwonego Szok

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #5 : Czerwca 02, 2010, 09:10:56 »

Co do czerwonych koroniaków niemieckich podzielam stanowisko mojego poprzednika.O ile o żółte i białe ptaki tej rasy nie jest bardzo trudno, o tyle z czerwonymi jest gorzej.Sam posiadam w swojej hodowli te kanarki i wiem ile zachodu kosztuje nabycie w miarę dobrych ptaków.Nie tylko zakup "gładkich" koroniaków jest w pewnym stopniu loterią,lecz koroniaste też często są przekrzyżowane ze zwykłymi czerwonymi.W tym roku dzięki uprzejmości kolegów,którzy byli na Mistrzostwach Niemiec wszedłem w posiadanie koroniaków niemieckich(czerwonych) od niemieckiego hodowcy.Panie Kaziku jesteśmy kolegami z jednego oddziału wystarczyło w sobotę na zebraniu "rzucic hasło".W tym roku mam zamiar wystawiac te ptaszki to zobaczymy co są warte.

damianoski
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 70

« Odpowiedz #6 : Lipca 20, 2010, 09:54:14 »

Mi z kolei spodobały się mozaiki czerwone. W tym roku chciałbym zakupić parkę mozaik agatowych czerwonych lub żółtych ale na razie nie ma skąd. Może ma ktoś (lub będzie miał) z was?

jankanarek
Go
« Odpowiedz #7 : Lipca 21, 2010, 09:06:23 »

Tylko i wyłącznie kanarki harceńskie żadne inne mnie nie interesują.

KARAIM
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Iława
Wiadomoci: 69

« Odpowiedz #8 : Lipca 21, 2010, 11:41:49 »

Wszystkie kanarki są ładne! i każdy z nas u wszystkich znalazłby coś co by go w nim urzekło.Ale jak każdy tak i ja mam swego faworyta,na którym oparta jest cała moja hodowla,jest nim oczywiście czerwony intensywny i nie intensywny.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #9 : Lipca 23, 2010, 09:54:22 »

Mnie urzekły kanarki rasy  Gloster a najbardziej nie intensywne , jestem młodym hodowcą bo dopiero jedne lęgi za mną ale z obserwacji rórznych ras , to ta najbardziej mi się spodobała . Ale wiadomo że w parę trzeba łączyc intensywnego z nie intensywnym . W obecnej chwili posiadam 3 samce rasy Gloster i 3 samice . We wrześniu zamierzam zakup jakiejś parki Glosterów szafirowych więc jeśli by ktoś coś miał na sprzedasz prosze pisac na gg : 7658823 e-mail : Damian908@wp.pl

Sygnum - D027
holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 209

« Odpowiedz #10 : Sierpnia 22, 2010, 09:47:57 »

Paryski i Larget (niestety jeszcze nie posiadam ) za wygląd , Norwik wygląd i usposobienie.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!