Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
Wiadomoci: 149
|
 |
« : Maja 30, 2010, 01:36:58 » |
|
Moja mama uważa, że mój Michael jest gruby. Ja także zaczynam odnosić wrażenie, że mógł nieco przytyć lub urosnąć. Mam więc pytanie:Czy jest jakaś karma dietetyczna? Nie zamierzam mu jej dawać, tym bardziej, że pewnie jest droższa od zwykłej, ale z czystej ciekawości chciałbym to wiedzieć.
|
|
|
|
|
|
Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o) ><>* ><>* ><>* *<>< *<>< *<>< Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel). Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... 
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maja 30, 2010, 03:08:17 » |
|
Owoce,warzywa i zielenina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maja 30, 2010, 03:49:06 » |
|
Chodziło mi o mieszankę ziaren. Ludzie mają napisane na niektórych produktach "light". Myślałem, że może kanarki też mają coś takiego  . Może są jakieś bez tłustych ziaren itd.? Mimo wszystko powtarzam, to tylko z ciekawości 
|
|
|
|
|
|
Jeżeli mój wątek, post, pytanie Ci pomógł daj mi pochwałę! 8o) ><>* ><>* ><>* *<>< *<>< *<>< Mój kanarek nazywa się Michael (czyt.Majkel). Nie od Jackssona, czy Jordana, po prostu Michael... 
|
|
|
Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maja 30, 2010, 03:52:12 » |
|
W takim razie podawaj bez tłustych ziaren takich jak słonecznik, konopie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maja 30, 2010, 04:36:56 » |
|
Zapewnij swojemu kanarkowi odpowiednią przestrzeń do latania, tak aby mógł spalić nagromadzoną ilość zbędnych kalorii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 30, 2010, 06:21:56 » |
|
Brak ziaren tlustych, fruwarka, czyli przestrzej do latania oraz dieta w postaci owocow, warzyw i zieleniny = chudy ptaszek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maja 30, 2010, 07:37:14 » |
|
Nie zrozumieliście mnie. Pytałem się, czy są jakieś gotowe, dietetyczne, czy letnie mieszanki ziaren dla kanarków (latem potrzebują mniej tłuszczu). Owoce, warzywa i zieleninę staram się podawać jak najczęściej, ale nie dwa dni z rzędu. Co do latania-wypuszczam go po pokoju raz na dwa-trzy dni. Fakt, że z tego nie korzysta to inna sprawa, wolę mu dać możliwość polatania do oporu niż żeby miał siedzieć cały czas w klatce i po niej skakać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maja 31, 2010, 12:50:09 » |
|
O właśnie! Dziękuję bardzo  I tak z tego nie skorzystam, ale strona zapowiada się fajnie, póŹniej ją przejrzę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maja 31, 2010, 08:38:38 » |
|
I tak z tego nie skorzystam A to czemu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwca 01, 2010, 12:33:00 » |
|
Nie wiem  W sumie to może skorzystam, ale pytałem z czystej, ludzkiej ciekawości 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwca 01, 2010, 03:02:14 » |
|
Kolega Jaszczur sprawdza czy użytkownicy forum są uprzejmi,ale jak będzie taki ciekawy to na swoje pytania może nie dostawac odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolega_Jaszczur
Uczeń1
Nowy użytkownik
żory
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwca 01, 2010, 04:15:26 » |
|
Możliwe, że ktoś inny też chciał to wiedzieć, ale głupio mu było zapytać, czy coś. Na pewno komuś to się przyda. A w ogóle to myślałem, że takie fora są po to, żeby pytać i wiedzieć coraz więcej. Mylę się?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwca 01, 2010, 07:43:32 » |
|
Nie,nie mylisz się i dobrze dla tych nieśmiałych,że jest ktoś kto za nich pyta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|